norgesgruppen

Endelig norske jordbær i Bodø-butikker

Nå er det full dekning av norske jordbær i alle NorgesGruppens butikker over hele landet. Det er gode nyheter for nordmenn som mener det ikke blir sommer uten norske jordbær. NorgesGruppens butikker... Les mer »
bondegård

2,5 millioner kroner til fornying i landbruket i Nordland

Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland bevilger 2,5 millioner kroner til henholdsvis tilretteleggingstiltak og rekrutterings- og kompetansetiltak for jordbruket i Nordland. I fylkesrådets politiske plattform heter det bl.a. at landbruksnæringen... Les mer »
geno

Tre NRF-okser fra Nordland på elitelisten fra mai 2022

I midten av mai ble NRF-eliteokser for perioden mai til oktober 2022 valgt ut. Av totalt 21 NRF-eliteokser er tre av dem levert fra oppdrettere i Nordland.  De 21 utvalgte eliteoksene av... Les mer »
tv2

Her er deltakerne i «Farmen kjendis» 2023

Dette er de tolv spente deltakerne som er klare for den sjuende sesongen av «Farmen kjendis». Innspillingen av «Farmen kjendis» 2023 – den sjuende sesongen i rekken – er i gang. Tolv... Les mer »
meierier melk

TINE legger milliarder på bordet – Krever at regjeringen gjør det samme

Norske bønder står midt i en krise med kostnader som øker drastisk på alle innsatsfaktorer. Med en rekordstor utbetaling fra fjorårets resultat og forslag om en historisk høy målprisøkning vil TINE bidra... Les mer »
felleskjøpet

Statsministeren besøkte framtidas mønsterbruk for norsk matindustri

Rester fra norsk kyllingproduksjon kan bli en ny og viktig kilde til norsk protein, med stor næringsverdi for dyr og mennesker. Statsminister Jonas Gahr Støre fikk tirsdag omvisning på Bioco-anlegget, som kan... Les mer »
Felleskjøpet

Økt lønnsomhet i kornproduksjonen er nødvendig

– Norsk mattrygghet er avhengig av at norske kornprodusenter ikke gir opp. Nå trenger vi kompensasjon for økte kostnader og bedre lønnsomhet, sier Anne Jødahl Skuterud i Felleskjøpet Agri i et innspill... Les mer »
tine kukraft

TINE sender tilbake 104 millioner kroner til melkebøndene i Nordland

I Nordland deler 489 melkeprodusenter 103,8 millioner kroner tilbakebetalt fra TINEs overskudd for 2021. Nordlands-bøndene tar hver ut 212 000 kroner i snitt fra samvirkets overskudd. Styret i TINE har valgt å ta... Les mer »
gris

Stort gjennombrudd for dyrevelferden i Norge

Et flertall i Næringskomiteen går nå inn for et solid velferdsløft for norske griser. – Endelig tar Stortinget de store dyrevelferdsproblemene vi har sett i svinenæringen på alvor, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder... Les mer »
Innovasjon Norge

Landbrukspris for ost fra Lofoten Gårdsysteri

Lofoten Gårdsysteri er årets vinner av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Nordland. Vinnerne lager oster av internasjonal klasse basert på gårdens ressurser og naturen rundt. I tillegg driver de en gårdskafè, gårdsbutikk og... Les mer »