egg jul

Landbruksdirektoratet: – Nok egg til jul

Nyhetssaker kan gi inntrykk av at det er mangel på egg. Riktignok er det noen varianter av egg som kan være utsolgt, og det er mindre egg på lager enn vanlig, men... Les mer »
grønnsaker

Norske delikatesser: Dette høstes på jordene nå

Norskproduserte frukt og grønnsaker er ikke noe som bare hører sommerhalvåret til. Faktisk finnes det grønnsaker som høstes så sent som i november. Lagringsgrønnsakene er nå på full fart inn til lagring,... Les mer »
animalia

Norsk Kylling får toppkarakter av Animalia

En omfattende revisjon av dyrevelferden til Norsk Kylling får karakter A i etisk regnskap. Fag- og forskningsorganisasjonen Animalia står bak revisjonen, som skryter av Norsk Kylling sitt helhetlige arbeid med dyrevelferd. – Revisjonen... Les mer »
lopper grand

Inviterer til åpningsfest for Gjenbruksuka i Bodø

Lørdag 16. september inviterer Bodø kommune til åpningsfest for Gjenbruksuka 2023 på Vågønes gård. Åpningsfesten starter klokken 12:00 med åpning ved ordfører Ida Pinnerød. Så blir det et innslag fra Hanna Bjørgaas, forfatter... Les mer »
ofg

Rekordår for norsk frukt

Den norske fruktsesongen er i gang for fullt, og det ser ut til å bli den beste vi har hatt på flere år. Det er mye godt i vente for det norske... Les mer »
bondegård

Georg (21) og Karstein (23) fra Nordland finalister i «Årets unge bonde»

For fjortende gang skal Norges Bygdeungdomslag, Felleskjøpet og McDonald’s finne unge bønder som stikker seg litt ekstra ut. Vinnerne stikker av med 20.000 i reisestipend, et gavekort på Felleskjøpet til en verdi... Les mer »
nfk

4,7 millioner til nyskapning i landbruket i Nordland

Tilsammen 15 prosjekt i Nordland får tilretteleggingsmidler. – Målet er å styrke verdiskapingen i landbruket gjennom å bidra til modernisering av landbruket og utvikling av andre landbruksrelaterte næringer, sier fylkesråd for plan og... Les mer »
jcpnordic

33 bønder fra Nordland nominert til prestisjefull kåring: – Det er skyhøyt nivå

For fjortende gang er Norges bygdeungdomslag, McDonalds og Felleskjøpet på jakt etter Årets unge bonde, og nominasjonsprosessen er nå over. Blant de nominerte finner vi 33 bønder fra Nordland, som totalt er... Les mer »
nina

Nedgang i den norske ulvebestanden

I vinterens bestandsregistrering av ulv er det påvist færre ulvekull i helnorske revir og grenserevir siden i fjor. For første gang på sju år er det også dokumentert færre enn 100 ulver... Les mer »
bondegård

Kortreist teknologi gir gevinst for bonden

Felleskjøpet Agri inngår leverandøravtale med Dimensions Agri Technologies (DAT) på unik løsning for presisjonsjordbruk. Teknologien til det norske selskapet er utviklet gjennom mange år, og er testa gjennom åtte år hos norske... Les mer »