felleskjøpet

Felleskjøpet styrker satsingen på potet- og grønnsaksprodusenter

Potet- og grønnsaksproduksjon er en viktig del av norsk landbruk. Økt fokus på kortreist og bærekraftig matproduksjon er avgjørende for å sikre selvforsyningsgraden i Norge. Felleskjøpet Agri har besluttet å ta en... Les mer »
gris

Mattilsynet feller knallhard dom over svinenæringen

Nylig la Mattilsynet frem den endelige rapporten fra den nasjonale tilsynskampanjen om velferd for svin, som har pågått siden 2021. Resultatene viser at over halvparten av svinebøndene bryter dyrevelferdsloven. – Stortinget må styrke... Les mer »
nfk

Satser på landbruket i nord

– 25 millioner kroner årlig fra stat og fylkeskommunene til bærekraftig matproduksjon i Nord-Norge er et kjempeløft for landbruksnæringen, sier en begeistret fylkesråd Linda Helen Haukland. Haukland markerte starten for den nye ordningen... Les mer »
tv2

Nytt trekløver klare for «Torpet kjendis» på TV 2

Bestevenninnene Eli Kari Gjengedal og Ingeborg Myhre inntar «Torpet kjendis» sammen med Erik Anders Sæter når en ny sesong av sidekonkurransen til «Farmen kjendis» ruller i gang på TV 2 Play 10.... Les mer »
Innovasjon Norge

Restaurantsuksess med bærekraftig landbruk i Nordland

Kvitnes Drift AS er årets vinner av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Nordland. Bedriften har skapt arbeidsplasser gjennom å tenke bærekraft hele veien. – Det betyr mye for oss å vinne denne prisen.... Les mer »
hund

LESERINNLEGG: Grov dyremishandling må straffes strengere

Fremskrittspartiet ønsker et samfunn som står på offerets side, uavhengig av om offeret har fire poter eller to bein. Av: Stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen, dyrevernpolitisk talsperson FrP. I regjering sørget FrP for... Les mer »
geno

NRF-okse fra Nordland på elitelisten i oktober 2022

I starten av oktober ble eliteokser i NRF (Norsk Rødt Fe) gjeldende fra oktober til desember 2022 valgt ut. Av totalt 27 NRF-eliteokser er en av dem levert fra oppdretter i Nordland. ... Les mer »
orkla

Landbruks- og matministeren på Grandiosa-fabrikken

Landbruks- og matminister Sandra Borch fikk både smake Grandiosa og se hvordan den blir laget, da hun besøkte pizzafabrikken på Stranda mandag. Orkla Foods Norges fabrikk på Stranda på Sunnmøre er Nord-Europas... Les mer »
norgesgruppen

Endelig norske jordbær i Bodø-butikker

Nå er det full dekning av norske jordbær i alle NorgesGruppens butikker over hele landet. Det er gode nyheter for nordmenn som mener det ikke blir sommer uten norske jordbær. NorgesGruppens butikker... Les mer »
bondegård

2,5 millioner kroner til fornying i landbruket i Nordland

Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland bevilger 2,5 millioner kroner til henholdsvis tilretteleggingstiltak og rekrutterings- og kompetansetiltak for jordbruket i Nordland. I fylkesrådets politiske plattform heter det bl.a. at landbruksnæringen... Les mer »