Disse skal lage 8-dagers PRIDE-festival i Bodø

pride

I 2018 arrangeres omsider Bodøs første PRIDE festival, en markering for kjærlighet og mangfold. Tidligere denne uka møttes Styret i Bodø PRIDE for å planlegge denne viktige markeringen.

Den endelige datoen ble satt til 1. – 8. september. Dette betyr altså at Bodø vil få en PRIDE-festival som går over en uke.

– Først og fremst må det legges litt frem i tid, slik at vi får tid til å gjøre dette til det store, flotte arrangementet vi vet det kan bli. I tillegg har det vært viktig for oss å legge arrangementene utenom de andre store PRIDE-festivalene i landet, slik at de som ønsker har muligheten til å reise og delta på flere prides uten at de da må velge bort disse for å delta her, sier Bodø PRIDEs leder Shana Emilie Lehn.

Les også:  Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

Hun forteller litt nærmere om det kommende arrangementet som tydeligvis skal romma masse aktiviteter.

– Det kommer til å skje noe i byen vår i forbindelse med festivalen hele uken, der vi satser på å ha alt fra kurs, workshops, debatter og foredrag, til kulturopplevelser, fest og parade. Vi vil fokusere på å ha et bredt utvalg av aktiviteter som skal passe for både store og små, sier Emelie.

Lehn er klar på at en PRIDE-festival er viktig, både her og ellers i landet

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

– Tidligere i år, marsjerte nazister i Fredriksatds gater under fanen «knus homolobbyen». Det har vært en påminnelse for oss at vi absolutt ikke må ta de rettighetene vi har for gitt. «Gå-for-meg»- kampanjen til Foreningen Fri, har også vist at det fortsatt er mange som ikke tørr å gå i parade og at det fortsatt er mennesker som ikke fult ut kan leve ut sin identitet, sier Emelie.

Ingen mennesker er født med fordommer, de er tillært. Derfor velger vi å kjempe med kunnskap og tonnevis av synlighet og kjærlighet. Hvilken måte er vel bedre å vise kjærlighet, samhold og mangfold på enn ved et PRIDE, spør Emelie.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

PRIDE i Bodø ønsker også å fe med seg en person til i styret som kan bidra.

– Vi ønsker å få med oss en person til i styret, som er en god leder og som er villig til å jobbe gratis for at vi skal få til gode arrangementer under PRIDE. Denne personen vil ha ansvar for selv å danne en arbeidsgruppe som skal ha ansvar for å få på plass selve arrangementene under pride. Hvor mange arbeidsgrupper og hvor mange under disse igjen bestemmer arrangementsansvarlig etter behov. Dersom noen finner dette interessant, så ta kontakt meg på telefon 412 90 472, avslutter Emelie.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Kassandra Petsas

Lektor. Organisatorisk nestleder i Nordland FrP.