Stor sikkerhetstest: Gjentatte hackingforsøk på Konica Minoltas printere

konica minolta

NTT DATA Services og NTT Security har gjennomført flere hackingforsøk på selskapets multifunksjonsprintere. Se hva testen konkluderte med.

Hacking av vitale og konfidensielle opplysninger er en risiko virksomheter over hele verden daglig står ovenfor. For å se nærmere på dette problemet, engasjerte Konica Minolta Business Solutions U.S.A., Inc. (Konica Minolta) uavhengige NTT DATA Services og NTT Security for å gjennomføre flere hackingforsøk på selskapets populære serie med bizhub multifunksjonsprintere.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

Dette er de samme printerne som leveres til norske bedrifter.

Hva ble testet?
Som en del av sikkerhetstesten ble det gjort flere anstrengelser på å få tilgang til operativsystemet til multifunksjonsprinterne av trente sikkerhetseksperter. Dette inneholdt forsøk på å få tilgang til data lagret på harddisken, infiltrering av nettverket via multifunksjonsmaskinene, samt faksport og USB. Alle forsøk på å trekke ut data mislyktes og personvernet til den lagrede informasjonen forble intakt.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Kommentar fra Konica Minolta Norge:
Produktsjef i Konica Minolta Business Solutions Norway AS, Christian Nyhus, er svært fornøyd med testresultatet: – Denne testen konkluderer med at også Konica Minoltas norske kunder i det private- og offentlige næringslivet, er godt rustet mot hacking og sikkerhetsbrudd.

– I det siste har datainnbrudd blitt et alvorlig problem i mange virksomheter, med stor pressedekning av datatyveri og hacking. Dette kan forårsake skade på ulike virksomheters økonomi – spesielt gjennom brudd på GDPR-regulativet. Dette er grunnen til at alle våre nye bizhub multifunksjonsprintere nå leveres med høyeste sikkerhetsnivå. Konica Minolta setter sikkerhet først og det er vi stolte av, avslutter produktsjefen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.