Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

tjen penger online

Fersk innsikt fra Azets Barometer, årets andre måling, avdekker utfordringer, men også muligheter for norske bedrifter i usikre tider.

Azets har offentliggjør funnene fra sin andre Azets Barometer-undersøkelse i år. Undersøkelsen avdekker at norske bedrifter frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps.

 – Norske bedrifter navigerer for øyeblikket i et komplekst landskap preget av geopolitisk ustabilitet og økonomisk usikkerhet. Men til tross for disse utfordringene er det en forsiktig optimisme i luften, sier Runar Leite, administrerende direktør i Azets.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Azets er en ledende leverandør av regnskap, lønn, HR og konsulent-tjenester.

– Vår rolle er å tilby de strategiske planleggings- og risikostyringsverktøyene norske bedrifter trenger, for å manøvrere gjennom disse turbulente tidene, sier Leite.

Undersøkelsen avdekker at bedrifter bekymrer seg for internasjonal uro, krigstrusler, og den vedvarende økonomiske usikkerheten, som påvirker det globale markedet. Strategisk omjustering og tilpasning er tvingende nødvendig, for å overleve i dagens marked.

– Den pågående internasjonale uroen og økonomiske ustabiliteten er bekymringsfull, men de tvinger også bedrifter til å bli mer motstandsdyktige og smidige, sier Leite. Azets bruker innsikt til å skreddersy tjenestene sine for bedre å assistere både norske og internasjonale selskaper.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

Et av de mest fremtredende funnene i undersøkelsen er den økte bevisstheten og tiltakene bedrifter tar mot cybersikkerhet.

– Det siste året har Norge gjort betydelige fremskritt innen cybersikkerhet, men reisen er langt fra over, forklarer Leite, og understreker:

– Kontinuerlige investeringer i cybersikkerhetsforsvar er avgjørende for beskyttelse mot mulige trusler. For å trives midt i disse krevende markedsforholdene trenger norske bedrifter ikke bare å planlegge, men også å viser handlekraft, tror Leite og viser til nødvendigheten av å holde på de rette menneskene.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Å ansette de rette personene til å navigere disse utfordringene er viktigere enn noen gang, råder Leite.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.