data program web

– Klokt å avlyse IKT-konkurranse i Forsvaret

Forsvaret og Forsvarsmateriell nå avlyser den pågående anbudskonkurransen som ville ha ført til privatisering av deler av Forsvarets IKT-tjeneste, i følge shifter.no. – En klok avgjørelse for rikets sikkerhet, sier Norsk Tjenestemannslag-leder... Les mer »
officelink

OfficeLink – En suksesshistorie fra Bodø

Bodø har mye å være stolt av, naturen, historien og selvsagt Glimt. Men det er sjelden man hører suksesshistorier om bedrifter fra Bodø. Bedriften OfficeLink fra Bodø er definitivt unntaket. OfficeLink har... Les mer »
natt sentrum

Ny undersøkelse: Berøringsskjerm i bil kan være farlig i trafikken

1 av 3 mener berøringsskjermer i bil gjør dem mer uoppmerksomme i trafikken, viser en undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Trygg Trafikk og Fremtind. Samtidig melder 3 av 4 at... Les mer »
bodø kommune

Bodø kommune anker til Høyesterett

Formannskapet i Bodø kommune har vedtatt å anke dommen fra lagmannsretten, i saken mellom kommunen og Braathe Gruppen, opplyser kommunen. Braathe Gruppen fikk i lagmannsretten medhold i at tilbudet fra ATEA i... Les mer »
some mobil

2 av 5 kan bli utestengt fra kontoen sin

Nesten halvparten av oss har ikke sikker nok pålogging på sosiale medier eller e-post. – Da er du ekstremt sårbar for ID-tyveri. Det sier Tron Ingebrigtsen, IT-sikkerhetssjef i Frende Forsikring. Frendeundersøkelsen utført... Les mer »
Nord universitet

Nettverksfeil ved Nord universitet

Mandag 19. desember var nettverket nede ved alle Nord universitets studiesteder i Nordland. Universitetets studiesteder i Trøndelag ble ikke rammet. Det er studiestedene Stokmarknes, Bodø, Mo i Rana og Nesna som var... Les mer »
tjen penger online

Lenker er mest effektivt for å lure oss

Lenker i e-poster trykkes på av mange, viser nye phishing-testresultater. – Dette er en effektiv metode som utnyttes av svindlere, og metoden har blitt mer effektiv etter Covid, sier sikkerhetsekspert Jelle Wieringa.... Les mer »
tjen penger online

Ny undersøkelse: Unge er dårligst på IKT-sikkerhet

To av tre unge følger ikke passordanbefalingene til ekspertene. NITO er svært bekymret over tallene som kommer fram i en ny sikkerhetsundersøkelse fra NITO i forbindelse med nasjonal sikkerhetsmåned 2022. Sikkerhetsundersøkelsen er... Les mer »
bil mobil

Millioner av elektroniske produkter støver ned i norske hjem

Har du gamle telefoner eller nettbrett liggende hjemme? Det er du ikke alene om. Det finnes nemlig millioner av gamle elektroniske produkter i norske hjem som burde resirkuleres. 14. oktober ble den... Les mer »
service mottak

– Kommuner kan spare millioner i året med digitale besøksmottak

– Den gjennomsnittlige norske kommunen kan fort spare 1 million i året bare på å digitalisere og effektivisere besøksmottaket på kommunehuset, uttaler adm.dir. Tor-Arne Lie Jensen i Procon Digital.  Mange kommuner har satt... Les mer »