tjen penger online

– Svindlere utnytter at vi har dårlig passordhygiene

Morsomme eller koselige spørsmål i sosiale medier kan se uskyldige ut, men kan være første steg i et svindelforsøk. – Over 60 prosent gjenbruker passord og har for dårlig passordhygiene, sier sikkerhetsekspert.... Les mer »
bodø kommune

Kommunen har anket dommen fra Salten tingrett i saken mellom Braathe gruppen og Bodø kommune

Et enstemmig formannskap i Bodø kommune vedtok i sitt møte 27. januar å bemyndige kommunedirektøren til å anke dommen fra Salten tingrett. Nå er anken oversendt. – Det er i anken også... Les mer »
McKinsey

Disse 10 næringene kan sikre Norges fremtid

Norges nye fremtidsnæringer kan gi over 200 000 nye arbeidsplasser. Økningen i verdiskaping kan i 2030 tilsvare om lag 70 prosent av bidraget fra olje og gass i dag. I rapporten «Norge... Les mer »
ipad

Etterlyser informasjon for bredbåndsutbygging i Nordland

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) ettelyser data for bredbåndsutbygging i Nordland. Informasjonen er det aktørene som er pliktige til å oppgi. Nkom minner om lovpålagt plikt til å legge inn informasjon i Ekomportalen om... Les mer »
kandu

The Gathering skal samle tusenvis av mennesker i påsken

The Gathering 2022 flyttes fra Vikingskipet på Hamar til en digital påskehytte for feiringen av nerdenes høytid. Grunnet den svært uforutsigbare smittesituasjonen vil The Gathering 2022 bli gjennomført som et digitalt arrangement... Les mer »
Foto: Stortinget

Datatilsynet gir Stortinget millionbot

Datatilsynet har sendt et forhåndsvarsl om et overtredelsesgebyr på to millioner kroner for brudd på personopplysningsloven i forbindelse med IT-angrepet mot Stortinget i august 2020. Stortingets direktør, Marianne Andreassen, ser alvorlig på... Les mer »
nfk

Trinnvis gjenåpning etter dataangrep for Nordland fylkeskommune

Nordland fylkeskommunes digitale verktøy og datasystemer kommer til å bli trinnvis gjenåpnet etter dataangrepet 22. desember i fjor. Det bestemte kriseledelsen i et møte tirsdag. De verktøyene som er mest kritiske for driften blir åpnet... Les mer »
bodø kommune

Bodø kommune må betale 90 millioner etter ny dom

IKT-leverandøren Braathe gruppen gikk til sak mot Bodø kommune fordi de mente at Atea, som ble tildelt kontrakten, skulle vært avvist. Nå har de fått medhold i Salten og Lofoten tingrett, ifølge NRK. Kommunen må... Les mer »
nfk

Frykter personopplysninger er på avveie: 18.000 i Nordland kan være rammet

Etter en omfattende gjennomgang kan det ikke utelukkes at personopplysninger har kommet på avveie etter dataangrepet mot Nordland fylkeskommune 22.12.2021. Etterforskning viser så langt at opplysningene det kan gjelde ikke er betraktet som sensitive.   Opplysningene det kan dreie seg... Les mer »
abonner

Løsepengevirus kan lamme småbedriftene

– Hvis du driver bedrift i 2022, er du på nett, og dermed også et mål for datakriminalitet. Ett klikk kan være nok. Det sier Arnstein Heimset, som er risikoingeniør og underwriter hos... Les mer »