4 av 10 nordmenn bruker skjerm daglig mens de spiser

macbook

I en ny undersøkelse fra HelloFresh svarer 1 av 5 nordmenn at de føler seg mindre stresset når de spiser sammen med andre. – Ro, glede ved matlaging og felles måltider med de vi er glad i er viktige faktorer for optimal ernæring til både kropp og psyke, sier psykolog Maria Abrahamsen.

4 av 10 oppgir at de bruker skjerm daglig mens de spiser. Dette inkluderer telefoner, nettbrett eller TV, under måltider. I tillegg oppgir 40 prosent at de kombinerer skjermtid og måltid enten én gang i uken eller flere ganger i uken. Psykolog Maria Abrahamsen advarer mot konsekvensene, spesielt for barn.

Les også:  Topp 10: Hit reiser vi for å feire jul

– Barn som spiser alle måltider foran skjermen går glipp av verdifull sosial læring og kommunikasjon med sine omsorgspersoner, og utskillelsen av tilknytningshormoner som skjer når vi samhandler med andre. For både barn og voksne kan det å se på TV mens man spiser, føre til overkonsum av kalorier, redusert måltidsglede og tap av smaksopplevelse. Skjermbruk stjeler oppmerksomheten fra øyeblikket, påvirker måten vi opplever mat på, og kan faktisk påvirke helsen vår, både fysisk og psykisk, sier Abrahamsen.

Les også:  Datingåret 2023: Norske single dropper date nummer to

Les hele saken her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.