3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

ratt subaru

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 31 prosent at de planlegger å ha bilferie i Norge i sommer. – Det er flere enn tilsvarende undersøkelse i fjor, og økningen er spesielt stor blant unge voksne under 30 år, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Årets undersøkelse viser at 35 prosent av de under 30 år svarer at de planlegger bilferie i Norge i år, mot 29 prosent i fjor. Geografisk er det størst økning hos nordlendingene der 37 prosent i år planlegger bilferie, mot 29 prosent i fjor.

Les også:  16,5 kilometer ny asfalt i Salten

– Flere og flere merker at privatøkonomien er under press med dyrtid, høye renter, og dyrere å feriere utenlands i land med euro. For Tryg vil økt biltrafikk her hjemme i sommer kunne bety mer bilskade, og vi må forvente økt pågang på veihjelp, noe vi har sett en klar tendens til de siste årene. I fjor ble det registrert over 277.000 redningsoppdrag med veihjelp for forsikringsbransjen, noe som er ny rekord, sier Brandeggen.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Forsikringsbransjen registrerte i fjor oppunder én million bilskader på person- og varebiler til en rekordhøy erstatningskostnad på over 18 milliarder kroner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.