nfk

Klart for Tonnes ferjeleie

Nordland fylkeskommune opplyser at det blir byggestart i juni, ferjeleiet skal stå ferdig sommeren 2024. Nordland fylkeskommune har skrevet kontrakt med Christie & Opsahl AS om bygging av ferjeleie på Tonnes i... Les mer »
nfk

180 millioner: 160 kilometer asfalt i Nordland

Nå er årets asfaltprogram klart. Totalt skal det asfalteres 160 kilometer fylkesveg rundt i hele Nordland. – Vi hadde satt av 100 millioner kroner i vedlikeholdsbudsjettet for årets asfaltering. Men god økonomistyring har... Les mer »
ratt subaru

VIDEO: Piggfrie dekk på sommerføre gir 7 meter ekstra bremselengde!

NAF har testet forskjellen mellom sommer- og vinterdekk på sommerføre. – Det er skremmende hvor mye lengre tid man bruker på å stoppe med piggfrie vinterdekk enn med sommerdekk, sier Jan Harry... Les mer »
naf

Dette betyr de gule skiltene

Sommer er høysesong for veivedlikehold, samtidig som vi er flere på veiene. – Ser du skilt med gul bakgrunn, betyr det at det er veiarbeid på strekningen. Da settes ofte fartsgrensene ned,... Les mer »
ambulanse

Fire døde etter trafikkulykke i Steigentunnelen

Fire personer er døde etter en ulykke i Steigentunnelen i Nordland. To er fløyet til sykehus med skader, opplyser VG. Politiet fikk melding om trafikkulykken i 16-tiden søndag. En traktor med henger... Les mer »
tunell

Sørfold-tunnelene prioriteres

Statens vegvesen har gjort en gjennomgang av de største kommende prosjektene. Her slås det fast at Sørfold-tunnelene skal prioriteres. Fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll, sier dette er en viktig presisering. Det har... Les mer »
fartsgrense

Fortsatt høy piggfri-bruk

Bruken av piggfrie vinterdekk er stabil høy i flere av landets største byer. Bilistene i Stavanger og Sandnes er flinkest i kampen mot svevestøvet. Mens Statens vegvesen sørget for å registrere bruk... Les mer »
nfk

Øker høyden i Ryggedalstunnelen

Nordland fylkeskommune vil under oppgraderingen av Ryggedalstunnelen også øke høyden på tunnelen. Bø kommune dekker 25 prosent av kostnadene. – Vi er svært fornøyd med at vi gjennom prosessen har fått gjennomslag... Les mer »
nfk

Vegarbeid på Arnøyene

Nå blir det vegarbeid på strekningen fylkesveg 7446 på Sørarnøy og Nordarnøy i Gildeskål kommune. Fra mandag 9. mai 2022 blir det vegarbeid langs hele strekningen av fylkesveg 7446. Da skal det... Les mer »
sykkel

Mange dødsulykker på norske veier i april – Nordland på 3. plass

12 personer mistet livet i trafikkulykker i april. Det er en betydelig økning i forhold til samme måned i fjor. – Det har vært en tung måned for trafikksikkerheten, sier Guro Ranes,... Les mer »