vinter biler

LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Miljødirektoratet har lagt frem en rapport der det varslers behov for «fysiske pisk-virkemidler» mot bilistene. Av: Frank Sve, samferdselspolitisk talsmann, FrP. 86 prosent av persontransport er med bil. Dette er forslag for... Les mer »
sykkel

Sykkeltyverier koster mer enn biltyverier

Våren nærmer seg, og da kommer også syklene frem. Men det har sin pris. Flere og flere opplever å få sykkelen sin stjålet, og forsikringsbransjen betalte i fjor ut mer i erstatninger... Les mer »
tunell

Oppgraderer Steigentunnelen

I midten av april starter et større vedlikeholdsarbeid som skal pågå ut 2024. Trafikantene må forholde seg til ledebilkjøring og nattestengning. – Tunneler trenger jevnlig vedlikehold, og noen ganger mer omfattende tiltak.... Les mer »
ratt subaru

3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 31 prosent at de planlegger å ha bilferie i Norge i sommer. – Det er flere enn tilsvarende undersøkelse i fjor, og økningen er... Les mer »
KNA, Kongelig Norsk Automobilklub

Roser utbyggingen av sørfold-tunnelene

Regjeringens Nasjonale Transportplan (NTP) som nylig ble fremlagt er et kraftig løftebrudd og vil få konsekvenser for alle som trenger bilen, mener KNA. Nylig ble Nasjonal Transportplan lagt frem av samferdselsminister, Jon-Ivar... Les mer »
fart bil laserkontroll

14 omkom i trafikken i mars

14 personer mistet livet i trafikken i mars. Det er elleve flere enn i fjor, og det høyeste antallet omkomne denne måneden de siste 10 årene. Det viser foreløpige tall fra Statens... Les mer »
Gjensidige

Høysesong for steinsprutskader i Nordland – 350 skader i påskeuken

Er du bileier, er det en stor sjanse for at du har opplevd dette. Trolig vil flere hundre bilførere ende opp med en «rose» i frontruten de neste dagene. – Påsken er... Les mer »
veisalt bodø

Gode råd til påsketrafikken

Å kjøre bil i påskeferien har lange tradisjoner. KNA anbefaler bilistene å inkludere bilturen i påskeferien slik at ferien starter når du kjører hjemmefra, i stedet for å tenke at ferien skal... Les mer »
Wash World

Ny abonnementsbasert bilvask åpner i Bodø

Nå har den danske bilvasktjenesten Wash World etablert seg nord for polarsirkelen med ny og miljøvennlig vaskehall. Bilvasken i Bodø er selskapets nordligst beliggende.  25. mars åpner Wash World, som har 200... Les mer »
nfk

Søker utbygger til Nordstrandveien i Bodø

Sykkelveg, fortau, bedre busstopp og bedre vei – nå skal Nordstrandveien få en stor oppgradering.  Nordland fylkeskommune har lyst ut oppdraget og regner med byggestart rundt sommeren. Prosjektet er en del av... Les mer »