Samferdselsdepartementet

Nå blir det strengere regler for bruk av elsparkesykler

– Med den eksplosive økningen i bruk av små elektriske kjøretøy vi har sett de siste tre årene, har vi dessverre også sett et uakseptabelt høyt antall skader. Vi må ivareta sikkerheten,... Les mer »
matbutikk

Så enkelt spiser du nok frukt og grønt

Det er store helsegevinster ved å spise mye frukt og grønnsaker og de fleste av oss ønsker gjerne å spise mer av det. Likevel er det bare 1 av 5 som spiser... Les mer »
naf

Dette betyr de gule skiltene

Sommer er høysesong for veivedlikehold, samtidig som vi er flere på veiene. – Ser du skilt med gul bakgrunn, betyr det at det er veiarbeid på strekningen. Da settes ofte fartsgrensene ned,... Les mer »
grillmat

Ny rapport: Her er de nye grill-trendene

Grillsesongen er for mange nordmenn svært etterlengtet, og interessen for grill er stor. Spørsmålet er likevel om ferdighetene står i stil med interessen. En fersk undersøkelse har nå sett nærmere på hvordan... Les mer »
elsparkesykkel

1 av 4 vil forby elsparkesykkel

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring og Trygg Trafikk svarer 23 prosent at det bør innføres forbud mot all bruk av elsparkesykkel i Norge. – Det er overraskende mange. 1 av... Les mer »
jordbær

Dobbelt så lang sesong for norsk jordbær

Jordbærsesongen blir dobbelt så lang etter nye initiativ og samarbeid mellom produsenter og handel. Allerede inneværende år er planen å produsere 40 prosent mer norsk jordbær enn året før. Det gir et... Les mer »
nytelse

Slik har du sex i bunad

Hurra for 17. mai! Endelig skal alle de vakre bunadene ute i gatene igjen etter to år med pandemi, og nei, du er ikke den eneste som syns bunad er sexy. Det... Les mer »
universal

Astrid Smeplass lanserer motemerket Swim Club

Astrid Smeplass går inn i rollen som grunnlegger og kreativ leder og lanserer et nytt klesmerke, Swim Club. Astrid som kreativ leder ønsker å tilby moteriktige produkter laget av reststoff, eller av... Les mer »
Elsparkesykkel

Strengere regler for elsparkesykler gir færre skader

Med nye regler for elsparkesykler har antall skader gått betraktelig ned. – Dette viser at tiltakene har god effekt, sier skadeforebygger. – Nedgangen er gledelig, men det er fortsatt en utfordring med... Les mer »
barnehage

Ny undersøkelse: Barn leker mindre ute i nærområdet

Andelen foreldre som oppgir at barna deres leker ute daglig, er mer enn halvert siden 2015. – En bekymringsverdig utvikling, mener forsker. Kun 18 prosent av småbarnsforeldre oppgir nå at barna deres... Les mer »