Tipsene for å lykkes med datingen: – Hold motet oppe og vær ærlig!

ungdom helse

Å finne den perfekte partneren kan være utfordrende, for hva om daten din faktisk bare er opptatt av katter? En fersk undersøkelse fra happn avslører brukernes mest minneverdige og bisarre datingopplevelser. 

I undersøkelsen svarer over halvparten av respondentene at de har opplevd en dårlig date, mens kun seks prosent sier at de kun har opplevd bra dater.  

– Det er interessant at så mange har støtt på utfordringer i datingen sin. Det viser at det å finne den rette kan være vanskelig, men også at folk holder motet oppe og håper på det beste, sier Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn.

Heldigvis velger de fleste å være ærlige etter en mislykket date. 44 prosent sier de gir beskjed under eller etter daten at de ikke ønsker å møtes igjen, mens kun ni prosent tyr til ghosting. 

– Det er oppmuntrende å se at så mange velger å være ærlige og åpne om sine følelser. Det viser respekt og åpenhet, noe som er avgjørende for å bygge sunne relasjoner, fortsetter hun.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Ifølge undersøkelsen har flere opplevd å møte personer som ikke ligner bildene i datingprofilen. Andre sitter igjen med en opplevelse av at de har vært på date med folk de ikke har hatt noe til felles med, verken når det gjelder verdier, menneskesyn, ambisjoner eller interesser. 

– Dette viser viktigheten av å fylle ut profilen sin og presentere seg på en ærlig måte, både med bilder og ord. På happn kan man verifisere profilen sin for å bevise at bildene man legger ut, faktisk stemmer med virkeligheten. Det gjør det også tryggere å møtes i det virkelige liv, sier Mathiesen. 

Vis interesse for den du møter 

Å vise interesse for daten, både i datingprofilen og under selve møtet, er nøkkelen til en vellykket date. Faktisk bekrefter ny forskning at personer som uttrykker at de er interessert i å lære å kjenne den andre, fremstår som mer attraktive. 

Likevel oppgir flere brukere at de har opplevd mislykkede dater, der den andre parten kun var fokusert på seg selv. Én bruker fortalte om en date der den andre snakket ustoppelig om eksen sin, mens en annen møtte en dame som kun snakket om kattene sine. En tredje bruker beskrev en date der hun prøvde å skape en god samtale ved å stille daten spørsmål om hans liv og interesser, mens det eneste spørsmålet hun fikk tilbake var «Hvor klarte du å finne parkering?».

Les også:  4. april er gulrotens dag

– Disse historiene illustrerer hvor viktig det er å lytte til daten din, stille spørsmål og vise at du er interessert i å bli kjent med dem. happn tilbyr funksjoner som gjør det enkelt å vise interesse, for eksempel ved å foreslå spørsmål man kan stille for å starte samtalen i appen, sier Mathiesen. 

Full klaff eller morsom historie for ettertiden?

Heldigvis er det også mange positive historier. Flere trekker frem turer i skog og mark, kaffedater, pikniker i parken og klassiske middagsdater som suksessoppskrifter. Én bruker forteller om en eventyrlig date i Danmark med kaffe, båttur og gode samtaler, som ble avsluttet med et kyss på en benk i en slottshage. Dessverre ble avstanden mellom Danmark og Norge for stor i lengden. 

Les også:  Stor skadeøkning i fjor: Slik stenger du hytta etter påske

– Å navigere i datingverdenen kan være utfordrende. Det er verdt å huske på at mens det noen ganger blir full klaff, kan det andre ganger bli en nyttig erfaring eller morsom historie å fortelle i ettertid. Det å gå inn i dating med et åpent sinn, kan åpne dører til uventede muligheter og nye relasjoner, avslutter datingeksperten. 

Datingekspertens tips for en vellykket date: 

  • Hold profilen din oppdatert med bilder og tekst som gjenspeiler deg selv
  • Vis interesse for daten din ved å stille spørsmål og lytte aktivt
  • Dra på en aktivitet med daten din – da er det lettere å holde samtalen i gang
  • Vær åpen om dine ønsker og forventninger fra start og vær ærlig på om du er interessert i å møtes igjen eller ikke
  • Husk å ha det gøy!
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.