Cultura Bank nr. 1 på Etisk bankguide for fjerde år på rad

forbrukslån

Blant 14 norske banker går Cultura Bank av med seieren med 98% måloppnåelse. Framtiden i våre hender og Forbrukerrådet presenterte årets rangering av Etisk bankguide torsdag 21. november.

Banken har stått på toppen av listen helt siden oppstart av Etisk bankguide i 2016. Årets resultater omfatter full pott i 10 av 13 kategorier, blant annet naturvern og biologisk mangfoldolje og gassvåpen og energiproduksjon.Cultura Bank scorer også høyest av alle i kategoriene klimaendringer og likestilling med 93 %.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

–Å få denne anerkjennelsen år etter år viser at vi gjør noe riktig. Dette er takket være innsatsen våre ansatte og våre kunder gjør hver eneste dag. Når forbrukeren henvender seg til oss vet de at pengene deres blir lånt ut til prosjekter som kommer mennesker og miljø til gode, sier den fornøyde banksjefen Kjell Fredrik Løvold.

For Cultura Bank er ikke penger et mål i seg selv, men et verktøy for å skape bærekraftige løsninger for mennesker og klima. Derfor stilles det krav til bedrifter som ønsker å få innvilget lån, de må være samfunnsnyttige, respektere menneskerettighetene og ta hensyn til miljø. Det samme gjelder også bankens egne investeringer.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

–Som bank, anerkjenner vi den makten vi sitter på. Vi er med på å bestemme hvilke bedrifter som etableres. Derfor er det viktig å støtte bærekraftige virksomheter. Vår avstand til investeringer innen olje, våpen eller gruvedrift er ikke tatt nå, etisk bankdrift for miljø og samfunn har vært bankens grunnleggende DNA siden 1996, forteller Løvold.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.