4. april er gulrotens dag

gulrøtter

Det er mye god gulrot som selges og distribueres i Norge, og felles for de fleste er at de følger kvalitetsstandarden NS 2832, som angir hva du kan forvente av gulrota du kjøper.

– Vi er opptatt av at standarder vi utgir bidrar til en positiv utvikling i samfunnet, og standardene for gulrota handler om kvalitet, effektiv pakking og transport, sier administrerende direktør Jacob Mehus i Standard Norge.

Les også:  Brukthandelloven endres: Dette har vi kjempet for i 5 år

Standard Norge påpeker at det ikke står noe i standarden om at gulrøtter som ikke tilfredsstiller kvalitetsklassene, skal kastes. Kvalitetskravene gjelder heller ikke ved «levering til industrien», ved «småsalg på bruket» eller ved «selvhøsting».

Ifølge Norsk Standard skal gulrøtter som skal selges i butikk, tåle transport, håndtering og være av tilfredsstillende tilstand når de kommer fram til forbruker. En gulrot skal blant annet være hel, frisk av utseende, ikke flergrenet og fri for skadedyr. Målet er best mulig kvalitet til forbruker og effektiv pakking og transport.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.