virke matpris

Slik sikrer dagligvarebransjen en trygg påskehandel

Påsken er en tid for god mat, også når den feires hjemme i stedet for på hytten. Dagligvarebransjen har lagt til rette for gode smitteverntiltak, slik at det er trygt å handle... Les mer »
vinter vei

Roper varsko: Norge kan bli uten kritiske varer om transporten stopper opp

Elektroforeningen roper varsko, og advarer om at det kan bli mangel på kritiske varer om transporten stopper opp. De fleste store transportørene har nå erklært force majeure som følge av koronaviruset og... Les mer »
Travel Retail Norway

Taxfree-butikker i Norge permitterer over 1000

Travel Retail Norway, som blant annet driver taxfree-butikkene på landets største flyplasser, permitterer rett over 1000 personer, som er om lag 80 prosent av medarbeiderne. Selskapet opprettholder et minimum av drift så... Les mer »
matbutikk

Ordfører Ida Pinnerød oppfordrer innstendig om ikke å hamstre mat

– Vi har i dag fått meldinger om at folk hamstrer mat i dagligvarebutikker i Bodø. I den situasjonen vi er i nå, er det svært viktig at vi prøver å holde... Les mer »
dagligvarer

Nortura skal ivareta matforsyningen i Norge

Nortura har fullt fokus på å opprettholde forsyningsplikten sin av matvarer til forbrukerne. Matforsyning, herunder produksjonsanlegg, distribunaler, logistikksystemer og butikker er definert som en kritisk samfunnsfunksjon. – I den pågående situasjonen er... Les mer »
bisnode

Bisnode spår sterk økning i konkurser

I de første to månedene av året har antall konkurser økt med 3,4 prosent, mens det registreres en nedgang på 11,6 prosent i bedrifter som er tvangsavviklet av myndighetene. Samlet har 973... Les mer »
matbutikk

Corona forverrer bakrusen for norsk varehandel

Antall konkurser i Norge økte med 16 prosent i februar. Coronaviruset er dårlig nytt for en varehandelsnæring som allerede sliter med rekordsvak kronekurs og strukturelle endringer. Totalt 340 norske aksjeselskaper gikk konkurs i... Les mer »
apeland

Størst på pant i Bodø: Rema 1000 Stormyra på pantetoppen

Telleren stoppet ikke før over 1,1 millioner flasker og bokser hadde gått gjennom automatene. Det plasserer Rema 1000 Stormyra helt på toppen i Bodø for 2019. Kjøpmann Mikael Solli sier butikken ble... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Kravet om boikott bygger på misforståelser

Vi skrev nylig om initiativet fra FNs Menneskerettighetsråd om å svarteliste 112 israelske og internasjonale firma som leverer varer og tjenester til innbyggerne i Judea, Samaria og Øst-Jerusalem, – kjent i norske medier som «Vestbredden»... Les mer »
skoringen

Skoringen åpner 21 SNEAX Stores

Shoe-d-vision, som står bak Skoringens nesten 200 butikker i Norge og Danmark, satser nå massivt på det populære sneakers-markedet og åpner egne SNEAX Stores i både Norge og Danmark. I første omgang... Les mer »