Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

shopping

Dialektene i Nord-Norge har lenge blitt sett ned på, noe som har ført til at mange har mistet tilhørigheten til sin flotte dialekt, landsdel og dens kultur. Nordnorsk nøste UB ønsker å snu denne trenden.

Gjennom å skape handlenett med en ordsky av nordnorske ord og uttrykk, ønsker de å hylle og feire den unike kulturen i nord.

– Vi vil heller skape stolthet og samhold enn skam over landsdelen, kulturen og ordene våre, sier en av elevene, og legger til at de tror handlenettene kan bli et symbol på nordnorsk identitet.

Les også:  Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

Men Nordnorsk nøste UB handler ikke bare om å feire kultur. De ønsker også å bidra til et mer bærekraftig samfunn.

– Markedet for handlenett er ikke så stort, men vi har et ønske om å fremme den nordnorske kulturen, og innenfor det markedet er det mindre konkurranse, sier en annen elev.

– Behovet er ikke så stort, men vi ønsker å bidra til både mer bærekraftige alternativer og et kulturelt samlepunkt.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

Det er tydelig at elevene i Nordnorsk nøste ub er engasjerte i sitt arbeid.

– Vi syntes dette er veldig artig prosjekt. Det at vi kan bidra og gjøre en forskjell gjør at vi er interessert i arbeidet og arbeide mer med det, sier en av elevene.

– Vi ønsker å skape en tilhørighetsfølelse for det nordnorske samfunnet. Vi er spredt på ganske store avstander, men vi ønsker å skape et samlepunkt for oss her i nord gjennom kultur, samtidig som vi jobber for å redusere plastposeforbruket i Norge.

Les også:  Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

Nordnorsk nøste UB har allerede etablert seg på sosiale medier, med profiler på Facebook, Instagram og TikTok. De oppfordrer alle til å følge dem for å få med seg de nyeste oppdateringene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.