Deler ut 23,5 millioner kroner til kundene i Bodø

penger

Rundt 8700 Gjensidige-kunder i Bodø deler 23,5 millioner kroneri kundeutbytte i år. Det betyr rundt 2700 kroner på hver.

For 15. år på rad deler Gjensidige ut aksjeutbytte til eierne. Mesteparten av dette går til Gjensidigestiftelsen, som sender utbyttet videre til kundene.

Den spesielle ordningen gjør at Gjensidigestiftelsen i år betaler nær 2,6 milliarder kroner til kunder over hele landet. Siden 2010 har kundene fått nærmere 30 milliarder kroner.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

– Vi er veldig glade for at kundene får mesteparten av det utbyttet Gjensidige betaler til sine eiere. I en tid der priser og renter har økt kraftig, håper vi kundene setter pris på dette bidraget, sier Gjensidiges konsernsjef Geir Holmgren.

Utbyttet utgjør mellom 10 og 15 prosent av det hver enkelt kunde betaler i forsikring. 

I 2010 ble Gjensidige notert på Oslo Børs, men det gjensidige forholdet mellom kunder, lokalsamfunn og forsikringsselskap ble videreført av den største eieren, som er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

– Det å dele ut kundeutbytte er et av stiftelsens formål i tillegg til utdelinger til trygghet og helse. Stiftelsens samlede samfunnsbidrag gjennom disse formålene vil i år være rundt 3 milliarder kroner, hvorav nær 2,6 milliarder er kundeutbytte, sier administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen, Ingrid Lorange.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.