Her er den nye Lego hyperbilen Peugeot 9X8

handeland

Etter avdukingen av den banebrytende hyperbilen 9X8 i fjor, har Team Peugeot TotalEnergies omfavnet en ny teknisk utfordring – å gjenskape den episke nye hybrid-hyperbilen i Lego Technic-form. Bilentusiaster og Lego-elskere – si hallo til Lego Technic Peugeot9X8 24H Le Mans Hybrid hyperbil.

I en prestasjon av teknisk kompetanse har design-teamene fra Lego-gruppen og Peugeot Sport skapt en nøyaktig 1:10-skalas versjon av den banebrytende 9X8 hyperbilen. Fra den glatte silhuetten til glimtene av lime-grønt i lakken, denne nye LegoTechnic-modellen bringer sjarmen med 9X8 til live. 9X8 demonstrerer Peugeots streben etter elektrifisering og legemliggjør merkets iver etter konkurranse på høyeste nivå.

Den virkelige firehjulsdrevne hyperbilens elektriske 7-girs girkasse har blitt reprodusert i nøyaktig skala i denne nye modellen, som også har hyperbilens unike dører, lavt-utslippende hybrid drivverkssystem, kraftige fjæring og elegante profil. Fantastiske detaljer som V6-motoren og de selvlysende lyselementene fanger virkelig opp spenningen ved racing.

Les også:  Fra sofa til sti- 7 måter fotturer kan forandre livet ditt på

Når han snakket om underverket med 1775 biter, sa Kasper René Hanse, designer for Lego-gruppen:

– Våre to merker har kommet sammen for å skape et produkt som feirer en ny periode ved hybrid racing og teknikk. Å gjenskape formene og detaljene for en slik elegant bil med Lego Technic-elementer var ikke enkelt, men det har vært en ære å jobbe så kreativt med Team Peugeot TotalEnergies på dette, og jeg er stolt over at vi sammen har kunnet bygge hyperbilen i LegoTechnic-form.

Les også:  Nå starter MC-sesongen: - Del veien, oppfordrer NAF

Olivier Jansonnie, teknisk direktør Peugeot Sport uttaler:

– Vårt tekniske samarbeid med Lego startet i januar 2022, 5 måneder før avdukingen av Peugeot 9X8. Det tok et år å fullt utvikle prosjektet med det tekniske teamet og design-teamet, noe som lot oss direkte overføre de tekniske detaljene for Peugeot 9X8 til Lego Technic-modellen. Det er svært viktig for begge merker å lage en modell som er så realistisk som mulig. Teamene til Peugeot, Peugeot Sport og Lego hadde en mengde møter om utviklingen av fjæringen og hybridsystemene som ikke kan reproduseres fra bilder. Vi takker Lego for dette prosjektet, vi er svært stolte og imponerte over det endelige resultatet, som er mer enn vi kunne forestille oss.

Les også:  To av fem vil følge anti-dietten

Det siste tilskuddet til LegoTechnic-serien er over 13 cm (5 tommer) høy, 22 cm (9 tommer) bred, og 50 cm (19,5 tommer) lang når ferdig bygget, og vil gi en spennende kjøretur for både racing- og Lego-fans.

Lego-versjonen av racerbilmodellen ble avduket ved det første FIA World European Championship-løpet i Portugal før den virkelige bilen la ut på banen som en forberedelse for dets svært etterlengtede opptreden i 24-timersløpet i Le Mans den 10.-11. juni.

Lego Technic Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid hyperbilsett vil være i salg fra 1. mai.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.