Endelig kan du kjøpe Google Home i Norge

google home

I dag kommer de smarte høyttalerne Google Home og Google Home Mini til Norge. Og de snakker norsk. Høyttalerne styres med stemmen ved hjelp av den digitale assistenten Google Assistent, som gjør det mulig for brukerne å stille spørsmål og få svar på norsk gjennom enheten.

Du sier rett og slett “Hey Google” eller “OK Google”. Her er ti ting vi syns er verdt å vite om Google Home og Google Home Mini:

1. Hi-Fi via Wi-Fi

Google Home er ikke bare en super hjelper, det er en knallgod høyttaler. Stort membranutslag, noe som sørger for krystallklar diskant og fyldig bass – kort sagt, Hi-Fi via Wi-Fi. Høyttaleren hører deg også godt når du sier «Hey Google», selv om du spiller av musikk, takket være fjernfeltsmikrofoner og Googles sofistikerte prosessering av naturlige språk. Og fordi Assistenten hele tiden utvikler seg, gjør Google Home det også.

2. Kraftig, liten hjelper

Google Home Mini er liten og sterk, omtrent på størrelse med en smultring, og den har alle de smarte funksjonene til Google-assistenten. Den er laget for å sende ut lyd 360 grader rundt seg, og fjernfeltsmikrofonene kan høre deg uansett hvor du står i rommet.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

3. Voice Match som hører at det er deg

Google-assistenten gjenkjenner stemmen din (hvis du vil) og stemmen til opptil fem andre i hjemmet. Så hvis du spør assistenten om ditt neste møte i kalenderen sjekker den akkurat din kalender. Påminnelsene dine er også bare for deg. Så du ikke glemmer å gratulere bestemor med dagen.

4. Nyt musikken og nyheter

Bruk stemmen til å spille sanger, artister, album og spillelister fra populære musikktjenester som YouTube Music, Spotify (Free og Premium), TuneIn og flere andre. Du kan høre på låter via Bluetooth®. Du kan også få lokale og oppdaterte nyheter, og kan stille inn for eksempel NRK, VG, TV2, P4 eller Radio Norge som foretrukne leverandør når du ber om siste nytt.

5. Moro for hele familien

Google Home byr på moro for hele familien, som vitser, dyrelyder og sanger. I førjulstiden kan hele familien glede seg til en ny luke hver dag i Google Homes julekalender. Barna kan også få hjelp til leksene ved å stille ulike faktaspørsmål. Foreldre kan opprette kontoer for barn under 13 år og administrere kontoene i Family Link-appen.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

6. Få svar fra Google

Google-assistenten har Google Søk, Maps og mye annet innebygd, så den kan svare på alt fra hverdagslige ting til utenomjordiske spørsmål, og den lærer hele tiden. Prøv å stille den spørsmål som «Hva mange bor det i Spania» eller «Hvor langt er det til månen?». I tillegg kan du blant annet få værmeldinger, trafikkoppdateringer, finansinformasjon, nyheter og sportsresultater.

7. Et hjem som jobber for deg

Google Home funker med flere merker smarthjemløsninger, noe som betyr at du kan styre lyset med for eksempel Philips Hue eller IKEA Trådfri-produktene. Bruk stemmen til å dempe lysene og slå av TV-en. Sjekk hvor mye snø det er på hytta via Nest-kameraet. Nye funksjoner kommer til hele tiden.

8. La deg underholde

Styr innholdet fra sofaen – uten å bruke hendene. Google Home fungerer med Chromecast, så du kan strømme serier, filmer og musikk på TV-en eller høyttalerne ved bare å bruke stemmen. Si «Spill av The Crown fra Netflix» eller «Spill av norsk musikk på Spotify». Du kan til og med kontrollere avspillingen ved å si «Spol tilbake 30 sekunder», «Sett på pause» eller «Neste episode». Ingen fjernkontroll. Så enkelt er det.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

9. Få mer gjort

Assistenten er din lille hjelper. Når du sier «Hey Google, god morgen», får du det du trenger, som kalenderoppføringer, påminnelser, trafikkinformasjon og andre ting. Gi beskjed til alle i huset ved å si «Hey Google, kringkast på tide å dra for å rekke skolebussen», så spiller assistenten av meldingen på andre Google Home-enheter i huset.

10. Tilgjengelig når du trenger den

Assistenten er alltid der, klar for å hjelpe deg. Med assistenten på Home og på telefonen kan du glede deg over en sømløs opplevelse – uansett hvor du er. Sett en påminnelse på Home, så minner assistenten deg på det til riktig tidspunkt – enten du er i huset eller et annet sted.

Abonnement kan kreves for musikk- og videoinnhold. For å styre bestemte enheter og funksjoner i hjemmet må du ha en kompatibel smartenhet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.