MUSIKK: Eva Weel Skram ute med «Nordnorsk Julesalme»

hes

Alle som har vært på en julekonsert med Eva Weel Skram de siste årene, husker hennes nydelige tolkning av «Nordnorsk Julesalme». Låten har levd sitt eget liv gjennom flere år med improvisasjon, og nå slippes den endelig.

– Nordnorsk julesalme er kanskje den vakreste av alle sangene vi spiller julekonsertene våre, forteller Eva.

– Teksten treffer meg voldsomt hver gang jeg fremfører den. Det er både en hyllest til generasjonene før oss i karrige kår, og til naturen i nord med fjorder og fjell. Jeg ser på den som en slags nasjonalsang, som alle vi her oppe i den nordligste delen av verden kan kjenne seg igjen i.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– Naturlig nok er den tolket av mange nordnorske artister gjennom årenes løp, og siden Thomas er fra Bardufoss, er det spesielt fint at gitaren hans spiller en så stor rolle i vår versjon av låten. Den fungerer som en slags duettpartner med meg gjennom sangen, avslutter hun.

Gjennom flere år med improvisasjon i konsertsammenheng, har Eva og hennes faste musikalske samarbeidspartnere Thomas Stenersen og Konrad Lunde, laget en tolkning som også trekker inn en annen vakker julesalme, Deilig av jorden, som subtilt manes frem av gitaren. Det låter vakkert, stormende og stemningsfullt, som nordlys flakkende over en mørk nattehimmel.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.