Lynskader for millioner i juli

lynx

Tryg Forsikring hadde over 45 prosent flere lynskader i juli i år sammenlignet med juli i fjor. – Jeg har aldri vært borti at vi har hatt så mange lynskader midt på sommeren før, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Hittil har forsikringsselskapet registrert hele 565 skader på bygninger og innbo etter lynnedslag og elektrisk fenomenskade, ofte forbundet med lynnedslag, i juli. De fleste skadene stammer fra siste halvdel av sommermåneden, og fire fylker skiller seg ut med flest skader.

Les også:  LESERINNLEGG: Er folket demokratiets motpart i Israel?

– Skadeomfanget varierer veldig, alt fra massive skader på enebolig som har hatt direkte treff, til kortslutninger som har medført at elektronikk eller elektriske apparater har sluttet å virke. Det aller meste kan erstattes, men vi har dessverre tilfeller hvor harddisker med uerstattelige familiebilder og videoer på har kortsluttet. Håpet er at disse kan reddes. Totalt snakker vi nok om skader for millioner av kroner her, men hva erstatningskostnadene ender på er for tidlig å estimere, sier Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  Medietilsynet åpner for politisk reklame på tv

I fjor behandlet forsikringsselskapene i Norge nær 6000 skadesaker etter lynnedslag og elektrisk fenomenskade, til en erstatningskostnad på over 268 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge. August var sommermåneden med flest lynskader.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.