nordland vei trafikk

Farevarsel om kraftig vind i Nordland

Det er meldt både kaldt og forblåst vær i Nord-Norge de kommende dagene. Meteorologene har sendt ut farevarsel og venter at uværet treffer landsdelen med full styrke torsdag og fredag, opplyser NRK.... Les mer »
Meteorologisk institutt

Meteorologisk institutt endrer reglene for «normalt vær»

Fra 2021 får vi nye normaler i klimaforskningen. Det betyr at den perioden vi sammenlikner dagens vær med, endrer seg. Det får konsekvenser for hva vi omtaler som “normalt vær”, melder Meteorologisk... Les mer »
nve

Nordland: Fire brefronter har trukket seg tilbake 23 meter i år

NVE sine bremålinger i 2020 viser at 23 av 30 målte brefronter har trekt seg tilbake, mens seks av ti isbreer med massebalansemålinger hadde et masseoverskudd. – Mange norske breer hadde vekst... Les mer »
nve

Bedre oversikt over skredfaren i Flakstad i Lofoten

Flakstad kommune får nå bedre og mer presise kart som viser skredfaren. I de fleste områdene er snøskred den skredtypen som utgjør størst fare for eksisterende bebyggelse. – Kartleggingen gir oss ny... Les mer »
Foto: Torstein Rasmussen

Varsler storm torsdag i Nordland

Meteorologen har sendt ut gult farevarsel for kraftige vindkast i Nordland torsdag, opplyser NRK. Fra torsdag morgen ventes vestlig liten storm, med fare for vindkast 30-35 m/s. Vinden skal minke om kvelden. Foto: Torstein... Les mer »
dårlig vær

Uvær i Nordland: Taket på Hamarøyhallen blåst av

Det har blåst friskt i Nordland den siste tiden, det har ført til endel hendelser. Politiet fikk i 20-tiden onsdag kveld melding om at taket på Hamarøyhallen er blåst delvis av. Mye... Les mer »
Foto: Torstein Rasmussen

Storm i Nordland – Kan bli værre

Restene av den tropiske stormen «Sally» har truffet land i nordlige deler av Norge mandag morgen. Fra i ettermiddag er det ventet å bli enda verre, opplyser NRK. Det er nå flere... Les mer »
ambulansebil

Syklist i trafikkulykke i Bodø sentrum

Politiet fikk en melding om en trafikkulykke i Haakon IV gate mandag i 12-tiden. Det var en syklist som var skadd etter å ha veltet, og skadeomfanget var ukjent. Nødetatene rykket ut... Les mer »
Foto: Torstein Rasmussen

Varsler monsterbølger i Nordland

Det er varslet høststorm fra torsdag i Nordland. Meteorologisk institutt varsler at bølgene kan nå helt opp mot sju meters høyde. Bølgene vil være på sitt høyeste noe utenfor kysten, men vil... Les mer »
sommer varme

– Global oppvarming gir lengre sommer i Bodø

De siste 30 årene har sommeren blitt hele elleve dager lengre i Bodø. Årsaken skal være både naturlige svingninger i klimaet og drivhuseffekt. – Det er et godt eksempel på hvordan klimaendringene,... Les mer »