skogbrann

Stor skogbrannfare i Bodø

Det er lokal stor gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder i lavlandet inntil det kommer nedbør av betydning, opplyser Bodø kommune. – Vær svært forsiktig med åpen ild. Følg lokale myndigheters instruksjoner.... Les mer »
gunnar andreassen

LEDER: Strømprisen i nord tidobles, NRK skylder på Sverige!

Mandag gjør strømprisen i Nord-Norge et kjempehopp til 1,78 kroner per kWh. Årsaken finner man i Sverige, påstår NRK Nordland. Av: Gunnar Andreassen, nyhetsredaktør Bodøposten.no. Både Nord-Norge og Midt-Norge får mandag en... Les mer »
vinter biler

Familiens andre bil må også ha dekk av god kvalitet

Mange tenker at det egentlig ikke spiller noen rolle hvilke dekk familiens andre bil, ofte en eldre bilmodell, skal ha. Begrunnelsen er at det ikke er verdt å kjøpe de beste dekkene i... Les mer »
vinter biler

Nå er det tid for å skifte til vinterdekk

Bor du i de nordligste fylkene, Nordland, Troms og Finnmark, kan du bruke piggdekk fra 16.oktober til og med 30.april. I resten av landet kan du bruke piggdekk fra og med 1.... Les mer »
bodø havn

September: Nordland og Troms tørket opp

Etter en våt sommer i nord og store deler av Vestlandet, bød september på mye tørt vær i disse områdene. Temperaturen i landet totalt sett lå nær normalen – samtidig som den... Les mer »
natt tog

Nå kommer snøen – Få på vinterdekkene

I dag kan det bli glatt når den første snøen kommer til de nordvestlige fjelltraktene i Sør-Norge. Tryg Forsikring ber bilister som skal i høyden om å få på vinterdekkene. – Skal du... Les mer »
lyn

Flere lynnedslag: Stort strømbrudd i Bodø, Fauske, Beiarn og Saltdal

Søndag kveld kom det flere meldinger om et større strømbrudd i Bodø, Fauske, Beiarn og Saltdal i Salten i Nordland, opplyser NRK. Strømmen skal ha vært borte mellom 20.30 til 20.50. Det... Les mer »
lynx

Nå starter lynsesongen: Få beskytter tingene sine

De fleste lynskadene skjer nå, på tampen av sommeren. Men bare 3 av 10 sier at de beskytter tingene sine når det lyner. – Det er for dårlig. Trekk ut støpsler og... Les mer »
sommer varmt

Varmerekord i Bodø!

Tirsdag har det vært uvanlig høye temperaturer i Salten. I Bodø er det målt hele 29,9 grader på flyplassen. Det gjør det til tidenes varmeste junidag, ifølge Avisa Nordland. Forrige gang det var... Les mer »
nve skredfare

Betydelig fare for snøskred i Nordland: Velg det trygge terrenget!

Vedvarende svake lag dominerer som skredproblem over det meste av landet. Vedvarende svake lag er farlige og uforutsigbare og kan dessverre holde seg ganske lenge. Det er veldig vanskelig å vurdere hvor... Les mer »