sommer varmt

Varmerekord i Bodø!

Tirsdag har det vært uvanlig høye temperaturer i Salten. I Bodø er det målt hele 29,9 grader på flyplassen. Det gjør det til tidenes varmeste junidag, ifølge Avisa Nordland. Forrige gang det var... Les mer »
nve skredfare

Betydelig fare for snøskred i Nordland: Velg det trygge terrenget!

Vedvarende svake lag dominerer som skredproblem over det meste av landet. Vedvarende svake lag er farlige og uforutsigbare og kan dessverre holde seg ganske lenge. Det er veldig vanskelig å vurdere hvor... Les mer »
dnt

Rolig start i påskefjellet, men nå blir det bedre vær!

Det har vært god plass i fjellet i påskeferiens første dager, men med bedre værmeldinger øker pågangen på DNTs hytter. Hit kan du dra om du vil til fjells nå. – Jeg oppfordrer... Les mer »
skitur

Sikkerhet i påskefjellet: For mange legger igjen viktig utstyr hjemme

9 av 10 nordmenn mener de kan ta ansvar for egen sikkerhet på tur, men bare 6 av 10 har med seg nok utstyr til å møte uvær på tur. Det viser... Les mer »
Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp bekymret for skredulykker i påsken

Fredag åpnet ordfører i Oslo, Marianne Borgen, påskesentralen til Norsk Folkehjelp. Men allerede onsdag og torsdag rykket Norsk Folkehjelps mannskaper ut til flere alvorlige skredhendelser. Noen steder i landet ser vi at... Les mer »
statens vegvesen

Nord-Norge: SMS-varslingstjeneste for værutsatte veger utvides før påsken

Nå dobles antallet veger der reisende i nord få kan varsel ved kolonnekjøring eller stengt veg. Både veger over fjellet og ved kysten er nå en del av tjenesten fra Vegvesenet. – Rask... Les mer »
nve skredfare

Krevende snøskredforhold i Norge-Norge

I store deler av Nord-Norge, spesielt i Troms, er det stedvis svært lett å løse ut snøskred. Slik situasjonen er nå, er det det krevende å vurdere skredfaren for de som skal... Les mer »
Norges Livredningsselskap

Norges Livredningsselskap advarer: – Våris kan være farlig

Når solen skinner og temperaturene svinger kraftig får vi det som kalles våris og det kan være utfordrende. – Drastiske temperatursvingninger gjør at isen kan være usikker, sier president Claire Alfonso i... Les mer »
statens vegvesen

Uvær kan gi krevende kjøreforhold i Nord-Norge

Statens vegvesen advarer mot krevende kjøreforhold i Nordland og Troms i helga. Fra natt til lørdag og fram til søndag formiddag ventes det svært mye nedbør i form av regn i Salten,... Les mer »
bolig bil

Betydelig snøskredfare i Nord-Norge

Fredag vil stort sett hele Nord-Norge ha betydelig snøskredfare, samt deler av Nord-vest landet. Et lavtrykk med mye nedbør og kraftig vind fører til ustabil snø og skred kan løsne av seg... Les mer »