fartsgrense

Nå kommer høstregnet – Fire tips som reduserer risikoen for vannplaning

Sommeren nærmer seg en slutt, noe som er en god anledning til å ta en sjekk av dekkene. Høstværet kan nemlig by på nye utfordringer, og det er et par ting som er viktige... Les mer »
vann

Ja til sikring av flere strender

Norges Livredningsselskap krever at norske kommuner setter druknings-forebygging på dagsorden og at folksomme lokale strender blir bevoktet av profesjonelle Strandlivreddere. – Vi har i sommer reddet 34 mennesker fra drukningsfare på strender... Les mer »
lynx

Lynskader for millioner i juli

Tryg Forsikring hadde over 45 prosent flere lynskader i juli i år sammenlignet med juli i fjor. – Jeg har aldri vært borti at vi har hatt så mange lynskader midt på sommeren... Les mer »
lyn

Ingeniørens fem beste tips: Slik sikrer du deg mot lynnedslag

Du hører torden og vet lynet nærme seg. Hva gjør jeg når det lyner? Hvordan sikre meg selv, huset mitt og tingene mine mot lynnedslag? Kjetil Lein er kommuneingeniør og visepresident i... Les mer »
if

Millionskader etter regn på sommeren

I juli og august i fjor ødela regnskyll for over 136 millioner kroner, viser forsikringstall. Nå er den verste tiden på året for styrtregn. Meteorlogisk institutt melder nå om fare for styrtregn... Les mer »
gambit hk

Ødelagt aircondition er ikke noe du vil oppleve på ferieturen

Skrekkscenariet i en milelang, stillestående trafikkork: Termometeret i bilen viser 31 plussgrader ute, mens inne i kupeen er det behagelig svalt. Aircondition-anlegget går for fullt, men plutselig blir det ubehagelig stille og... Les mer »
ratt subaru

NAF advarer: Så fort blir det glovarmt inne i bilen

Varmen stiger fortere enn du aner når bilen står parkert i sommervarmen. – Vi har testet hvor fort det blir farlig varmt inne i bilen. I løpet av en liten halvtime ble... Les mer »
regn bodø

Regn hele uka i Bodø

Det regner i Bodø onsdag, og det ser ikke bedre ut for sommerværet de nærmeste dagene heller, skal vi tro værmeldingen. Det blir nemlig regn hver dag hele uka til og med... Les mer »
skitur

Gode snøforhold i Nordland i påsken

Til fjells eller ikke til fjells i påsken? Det er nødvendigvis ikke snøen som styrer det. Men hvor må du dra for å få snø under skiene i påsken? Januar var en... Les mer »
tryg

Frykter rekordmange båtskader i år

Påsken er høysesong for sjøsetting av fritidsbåter, og med smittevernrestriksjoner forventes økt trafikk på sjøen. – Høyt båtsalg og mange ferske båteiere gjør at vi frykter rekordmange båtskader i år, sier Torbjørn Brandeggen... Les mer »