skitur

Gode snøforhold i Nordland i påsken

Til fjells eller ikke til fjells i påsken? Det er nødvendigvis ikke snøen som styrer det. Men hvor må du dra for å få snø under skiene i påsken? Januar var en... Les mer »
tryg

Frykter rekordmange båtskader i år

Påsken er høysesong for sjøsetting av fritidsbåter, og med smittevernrestriksjoner forventes økt trafikk på sjøen. – Høyt båtsalg og mange ferske båteiere gjør at vi frykter rekordmange båtskader i år, sier Torbjørn Brandeggen... Les mer »
is vann natur

Våris kan være farlig i påsken

Hvert år drukner alt for mange mennesker som ferdes på usikker is, og farene øker når temperaturen svinger kraftig. – Drastiske temperatursvingninger mot våren gjør at isen er usikker, og folk må... Les mer »
gjensidige

Snøtyngdeskader for flere titalls millioner

Tak og terrasser som er ødelagt av snøtyngde har hittil i år kostet minst 20 millioner kroner, viser nye tall fra Gjensidige. – Det er generelt bygninger som har en enklere konstruksjon som... Les mer »
vinter fjell

Stor snøskredfare i Nordland

Det milde været de siste ukene har ført til at det nå er krevende skredforhold. Varslingstjenesten Varsom melder om fare for snø-, sørpe- og jordskred over store deler av landet. NVE råder... Les mer »
Statens vegvesen

Hålogalandsbrua på E6 nord for Narvik påført mindre skader etter stormen Frank

Flere av vibrasjonsdemperne på Hålogalandsbrua på E6 nord for Narvik ble helt eller delvis ødelagt av uværet Frank. Skadene har ingen betydning for styrken og bæreevnen til brua og det har ikke... Les mer »
los

Nå kan du lease solceller med LOS og Otovo

Å lage sin egen strøm fra sola blir stadig mer populært blant kundene hos strømleverandøren LOS – og nå lanseres også muligheten for å lease solcellepaneler til taket. Mer enn 500 privatboliger... Les mer »
vinter trafikk

Været skaper utfordringer for trafikken i nord

Vinterværet gir utfordringer for trafikken i flere landsdeler lørdag. Statens vegvesen oppfordrer alle som skal ut på vegene om å skaffe seg oversikt over kjøreforhold og eventuelle stengte veger før de legger... Les mer »
hytte vinter ferie

Kraftig økning i frostskader

En lang kuldeperiode har preget hele landet, og skademeldingene renner inn hos Tryg Forsikring som har registrerte nær 20 prosent økning i antall frostskader hittil i år. – Vi har allerede hundrevis av skadesaker, alt... Les mer »
vinter fjell

Stor og betydelig snøskredfare i Nord-Norge

Mye nedbør på et allerede ustabilt snødekke gjør at vi venter flere naturlig utløste skred i flere regioner fra nord i Trøndelag til Troms og Finnmark de neste dagene, melder Norges vassdrags-... Les mer »