påske scooter fjell snø

Norsk Folkehjelp: Få alvorlige hendelser tross drømmepåske

Det har vært en rolig påske for Norsk Folkehjelps redningsmannskaper, som har rykket ut på 40 oppdrag så langt. Etter en svært dramatisk inngang til årets påske, med flere dødelige skredhendelser og høy... Les mer »
skred

Betydeleg skredfare i Salten, Ofoten, Lofoten og Vesterålen over helga

Mandag er det varslet betydelig snøskredfare flere steder i Nordland. Det viser skredvarslingstenesten til Noregs Vassdrag- og energidirektorat varsam.no. Farevarselet gjelder for Salten, Svartisen, Ofoten, Lofoten og Vesterålen. Det forventes hovudsaklig løssnøskred, men... Les mer »
vinter snø

Mye snø i påsken 2023 i Nord

Det er mange år siden vi har hatt like mye snø, landet sett under ett, som det vi har til påske i år. Målestasjonene og snøkartene til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)... Les mer »
nve skredfare

Påskeferie: Snøskredfaren i Nord kan bli betydelig

Det er fremdeles tidlig å si hvordan snøskredfaren vil være i påskeferien, men slik det ser ut nå kan det være at et av de skredproblemene vi må forholde oss til i... Les mer »
vinter

Snøkaos i Bodø: – Arbeidet vil pågå denne og neste uke

Etter det store snøfallet i helga fortsetter Bodø kommune med ryddeaksjon av gater og fortau, opplyser kommunen. – Vi rydder i boligfelt på dagtid og i sentrumsgatene om natten. Det vil i... Les mer »
tryg

Uvær i fjellet: Slik kjører du kolonnekjøring

Fredag ettermiddag var flere fjelloverganger stengt som følge av dårlig vær, og det vil fortsette lørdag. Samtidig er det lange køer og kolonnekjøring mange steder. – Er man uvant med kolonnekjøring er det sjelden... Les mer »
nve skredfare

Vind og nysnø gir betydelig skredfare inn mot helgen i Nordland

Har du vinterferier eller skal du bare til fjells for helgen? På Svalbard, i deler av Troms, i Nordland og på Nordvestlandet venter vi betydelig skredfare og fare for naturlig utløste skred.... Les mer »
vinter fjell

Oransje farevarsel for snøskred for nesten hele Nordland fylke

Varsom.no har sendt ut oransje farevarsel for snøskred for hele Nordland fylke, unntatt Lofoten og Vesterålen, opplyser NRK. Et oransje farevarsel betyr at det er stor fare for skred. Gult betyr moderat... Les mer »
lofotfiske

Krisestart på årets skreisesong: Bare fisket halvparten så mye som i fjor

Det store skreifisket utenfor Nord-Norge er i gang. Men uvær og mindre fisk gjør at fiskerne bare har fisket drøyt halvparten så mye skrei som i samme periode i fjor, opplyser NRK.... Les mer »
statens vegvesen

Vegen mellom Bodø og Fauske kan bli stengt fra søndag morgen på grunn av skredfare

Riksveg 80 mellom Fauske og Bodø kan bli stengt på kort varsel dersom det oppstår fare for nye sørpeskred ved Kistrand i løpet av helga. Det har kommet mye snø det siste... Les mer »