dårlig vær

Uvær i Nordland: Taket på Hamarøyhallen blåst av

Det har blåst friskt i Nordland den siste tiden, det har ført til endel hendelser. Politiet fikk i 20-tiden onsdag kveld melding om at taket på Hamarøyhallen er blåst delvis av. Mye... Les mer »
Foto: Torstein Rasmussen

Storm i Nordland – Kan bli værre

Restene av den tropiske stormen «Sally» har truffet land i nordlige deler av Norge mandag morgen. Fra i ettermiddag er det ventet å bli enda verre, opplyser NRK. Det er nå flere... Les mer »
ambulansebil

Syklist i trafikkulykke i Bodø sentrum

Politiet fikk en melding om en trafikkulykke i Haakon IV gate mandag i 12-tiden. Det var en syklist som var skadd etter å ha veltet, og skadeomfanget var ukjent. Nødetatene rykket ut... Les mer »
Foto: Torstein Rasmussen

Varsler monsterbølger i Nordland

Det er varslet høststorm fra torsdag i Nordland. Meteorologisk institutt varsler at bølgene kan nå helt opp mot sju meters høyde. Bølgene vil være på sitt høyeste noe utenfor kysten, men vil... Les mer »
sommer varme

– Global oppvarming gir lengre sommer i Bodø

De siste 30 årene har sommeren blitt hele elleve dager lengre i Bodø. Årsaken skal være både naturlige svingninger i klimaet og drivhuseffekt. – Det er et godt eksempel på hvordan klimaendringene,... Les mer »
Stiftelsen Norsk Luftambulanse

Stiftelsen Norsk Luftambulanse med værkamera nummer 100 i Bodø

For å gi pilotene bedre grunnlag for å avgjøre hvor det er forsvarlig å fly, har Stiftelsen Norsk Luftambulanse siden 2013 plassert ut værkameraer på strategiske steder rundt om i hele landet.... Les mer »
sommer varmt

Viftesalget tar av hos Power: – De flyr ut!

Sommervarmen øker etterspørselen av produkter som kan kjøle ned hjemmene våre, og Power rapporterer om en enorm vekst av vifter, aircondition og luftkjølere så langt i 2020: – Kjøleproduktene flyr ut! Hittil... Les mer »
norsk varmepumpeforening

Nå er det bare å sette varmepumpen i kjølemodus

Har du luft-til-luft-varmepumpe, kan du bruke den til å kjøle uten at det koster deg noe særlig energi. Se våre tips til smart kjøling.  Med sommervær over store deler av landet kan... Les mer »
sommer varme

Kjøligste mai siden 1997: Tre grader kaldere enn normalt i Nordland

Det ble en kald mai i store deler av landet. Flere steder på Vestland, i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland endte med temperaturer opptil tre grader kaldere enn normalt i snitt... Les mer »
cowi

Høy skredfare i Norge: – Mange er nervøse nå

Svært store snømengder skal ned fra fjellene de kommende ukene. Dersom temperaturene øker betraktelig og regn kommer samtidig, kan dette gi uvanlig høy skredfare i mai og juni måned. Store snømengder sent... Les mer »