Statens vegvesen

Advarer om vanskelige kjøreforhold og vegstenginger i Nordland

Statens vegvesen advarer om svært vanskelige kjøreforhold og stengte veger i deler av Nord-Norge de neste dagene. Det krevende været i Nord-Norge fortsetter i store deler av landsdelen. NVE og Meteorologisk institutt... Les mer »
snøskred

Skredfaren øker gjennom helgen i Nord-Norge

I Ofoten og Sør-Troms øker skredfaren til stor snøskredfare (faregrad 4) i takt med at temperatur, vind og nedbørsmengder øker lørdag. Søndag øker skredfaren til stor skredfare også i Svartisen, Salten, Vest-Finnmark,... Les mer »
skred

700 innesperret og uten strøm i Beisfjord

700 personer er innesperret etter et ras i Beisfjord ved Narvik. Strømmen er borte og hele bygda mobiliserer nå for å komme seg gjennom helga, opplyser NRK. Veien åpner tidligst onsdag i... Les mer »
Havila Kystruten

Havila Kystruten kansellerer fra Rørvik, ny rute Brønnøysund – Bodø

Havila Capella kom til Rørvik tidlig torsdag 13. januar og blir liggende ved kai i Rørvik til natt til lørdag cirka klokka 01.00. Skipet seiler så nordover til Brønnøysund med ankomst lørdag... Les mer »
lofoten

Tryg i full beredskap for «Gyda» – Dette dekker forsikringen

Tryg Forsikring øker beredskapen før ekstremværet Gyda slår inn over Norge for alvor: – Vi er klare til å håndtere et betydelig antall skader etter uværet, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg.... Les mer »
posten

«Gyda» skaper forsinkelser for Posten i Nord-Norge

Det siste døgnet har kraftig vind, regn, is og glatte veier medført kansellerte båtruter, stengte bruer og veistrekninger. Værforholdene gjør at Posten kan bli forsinket med opptil to døgn enkelte steder. –... Les mer »
dårlig vær

Ekstremvær på vei – Tryg forventer skader

Tryg Forsikring forventer mange skader i forbindelse med ekstremværet «Gyda» som er meldt onsdag og torsdag. – Har du båt på sjøen må du sikre den med en gang. Det er sjelden... Les mer »
Foto: Torstein Rasmussen

Farevarsel: Ekstremværet «Gyda» i Nordland

NVE har sendt ut farevarsel for snøskred, jordskred og flom i Nordland, Midt-Norge og Sør-Norge for de kommende dagene. Årsaken er at ekstremværet Gyda vil bringe med seg mildvær, vind og ekstremt... Les mer »
Norges Livredningsselskap

Advarer: Husk isvettreglene!

Mange går ut på isen for å kose seg på vinteren, og da er det viktig å tilegne seg elementære kunnskap for isvett og isvettreglene.  – Når mange velger å gå utpå... Les mer »
snøskred

Advarsel: Stor snøskredfare i Nordland

Det er betydelig fare for snøskred i Lofoten- og Vesterålen, Salten og i området rundt Svartisen, melder Varsom.no. Odd Roger Mikkelsen ved NVE anbefaler publikum å ta det med ro i helgen,... Les mer »