sommer varme

– Global oppvarming gir lengre sommer i Bodø

De siste 30 årene har sommeren blitt hele elleve dager lengre i Bodø. Årsaken skal være både naturlige svingninger i klimaet og drivhuseffekt. – Det er et godt eksempel på hvordan klimaendringene,... Les mer »
Stiftelsen Norsk Luftambulanse

Stiftelsen Norsk Luftambulanse med værkamera nummer 100 i Bodø

For å gi pilotene bedre grunnlag for å avgjøre hvor det er forsvarlig å fly, har Stiftelsen Norsk Luftambulanse siden 2013 plassert ut værkameraer på strategiske steder rundt om i hele landet.... Les mer »
sommer varmt

Viftesalget tar av hos Power: – De flyr ut!

Sommervarmen øker etterspørselen av produkter som kan kjøle ned hjemmene våre, og Power rapporterer om en enorm vekst av vifter, aircondition og luftkjølere så langt i 2020: – Kjøleproduktene flyr ut! Hittil... Les mer »
norsk varmepumpeforening

Nå er det bare å sette varmepumpen i kjølemodus

Har du luft-til-luft-varmepumpe, kan du bruke den til å kjøle uten at det koster deg noe særlig energi. Se våre tips til smart kjøling.  Med sommervær over store deler av landet kan... Les mer »
sommer varme

Kjøligste mai siden 1997: Tre grader kaldere enn normalt i Nordland

Det ble en kald mai i store deler av landet. Flere steder på Vestland, i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland endte med temperaturer opptil tre grader kaldere enn normalt i snitt... Les mer »
cowi

Høy skredfare i Norge: – Mange er nervøse nå

Svært store snømengder skal ned fra fjellene de kommende ukene. Dersom temperaturene øker betraktelig og regn kommer samtidig, kan dette gi uvanlig høy skredfare i mai og juni måned. Store snømengder sent... Les mer »
vinter dame jakke

Varmere på Nordpolen enn i deler av Nord-Norge!

Våren i Nord-Norge har vært en skuffelse med snøfall i flere dager, og i dag 14. mai har det faktisk vært varmere i deler av landsdelen enn selveste Nordpolen. I flere byer i... Les mer »
nordland

Lite global oppvarming i Nordland

Den 1. mai er passert for noen dager siden. Men i visse landsdeler er det lite å se til vår og gryende sommer. I nord er det faktisk fortsatt full vinter, opplyser... Les mer »
nve

Fortsatt stor sannsynlighet for stor vårflom i hele landet

Det er fortsatt større sannsynlighet enn normalt for stor vårflom mange steder i landet. Enkle tiltak kan bidra til å redusere faren for flomskader. NVEs oppdaterte vårflomanalyse av 15. april viser at... Les mer »
Foto: Torstein Rasmussen

Nå kommer stormen: Uvær ventet i Nordland

Meteorologene råder folk fra Trøndelagskysten til Troms til å ta inn løse gjenstander og å ta en ekstra vurdering om de skal ut å kjøre bil i utsatte strøk, opplyser NRK. –... Les mer »