norsk folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Svært rolig påske for de frivillige i beredskap

Norsk Folkehjelps frivillige har hatt ei svært rolig påske, med kun 13 leteaksjoner. – Det viser at folk er flinke til å planlegge påsketuren godt, sier rådgiver for førstehjelp og redningstjeneste i... Les mer »
is vann

Advarer: – Våris kan være kritisk!

Når vårsolen skinner og temperaturene svinger kraftig får vi det som kalles våris og det kan være svært lumskt og utfordrende. – Drastiske temperatursvingninger gjør at isen kan være usikker, sier president... Les mer »
snø

Snøens glitring i påskesola kan avsløre mer enn bare gode skiforhold

Du skulle kanskje tro at snø, av alle ting, er greit å beskrive. Den er kald, hvit og legger seg som et teppe over landskapet. Hva mer er det vel å si... Les mer »
vinter dame jakke

Slik får du gode skiopplevelser i påskefjellet

Hvis du skal på topptur i påsken, anbefaler vi at du bruker Varsom-appen både når du planlegger tur og underveis på turen. Gode turforberedelser kan bidra til at turen både blir tryggere... Les mer »
naf

Steinsprut er et sikkert vårtegn: NAF anbefaler å holde avstand

Antall steinsprutskader har økt kraftig de siste årene. – Hold avstand til bilen foran, så reduserer du faren for steinsprut og unngår kostbare skader på bilen din, sier rådgiver i NAF, Jan... Les mer »
fremtind

Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

Huseiere oppfordres til å være ekstra på vakt nå. Regn, smeltevann og is kan føre til at sluk og stikkrenner tettes igjen, og det gir risiko for vann i kjelleren. – Når... Les mer »
naf

Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

Flere steder i landet har hatt en rekke store snøfall denne vinteren, noe som fører til økte brøyteutgifter for kommuner og fylkeskommuner. – Vi frykter for trafikksikkerheten hvis ikke de økte kostnadene... Les mer »
vinter trafikk

Puster lettet ut etter «Ingunn»

– «Ingunn» var heftig, men skadetallet gjør at vi kan puste litt lettere nå. Det sier Heidi Tofterå Slettemoen, som er kommunikasjonssjef i Frende. På forhånd var «Ingunn» ventet å bli like ille... Les mer »
uvær

Tryg: Antallet skademeldinger øker i Bodø

Tryg Forsikring har fredag morgen registrert 150 skader i forbindelse med ekstremværet «Ingunn». – Det er en økning på over 100 siden i går morges, og nye skademeldinger fortsetter å strømme inn,... Les mer »
rambøll

Ingeniørkunst bak Bodø2024 sitt spektakulære åpningsshow

De så neppe for seg ekstremværet «Ingunn» og kastevinder på 40 sekundmeter, arkitektene som tegnet den utrolige scenekonstruksjonen med et 20 meter høyt ståltårn bygget på tre gigantiske flytebrygger av betong. Anledningen... Les mer »