Puster lettet ut etter «Ingunn»

vinter trafikk

– «Ingunn» var heftig, men skadetallet gjør at vi kan puste litt lettere nå. Det sier Heidi Tofterå Slettemoen, som er kommunikasjonssjef i Frende.

På forhånd var «Ingunn» ventet å bli like ille som nyttårsorkanen 1992, men det slo heldigvis ikke til.

– Vi har absolutt hatt stor pågang etter «Ingunn» med borti 80 skademeldinger. Og selv om det har vært tøft for mange mens hun herjet, og folk har vært værfaste og flere står uten tak over hodet nå, er selve skadetallet totalt sett mindre ille en fryktet, sier Slettemoen.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

– Sammen med skadene etter kuldeperioden, snøsmelting og uvær tidligere i januar, er vi likevel tett på all-time-high for januar når det gjelder antall skader, sier Slettemoen.

Etter «Ingunn» er det mange takskader, fra takstein og takdeler som har blåst avgårde, til hele tak som er flerret av. Det er også meldt inn at folk har fått vann inn gjennom tak og vegger.

– Hun har heldigvis roet seg greit nå, og folk begynner å oversikt. Fremdeles er det mange som ikke har rukket å se til naust, båter og hytter, så vi venter at det tikker inn flere skader gjennom helgen. I noen områder er det jo varslet nytt uvær på vei, sier Slettemoen.

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

Allerede halvveis i januar hadde Frende registrert en økning i bilskader på 20 prosent, og på bygningsskader på 50 prosent.

– Dette kommer på toppen av at 2023 var et naturskadeår av de sjeldne. Med både «Hans» og styrtregn høst, har vært en lang hektisk periode både for oss som håndterer skadene, og for takstfolk og håndverkere ute i felten, sier Heidi Tofterå Slettemoen. Hun er opptatt av at kundene gjør det de kan for å forebygge skader når det kommer farevarsler fra meteorologene.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

– Hver enkelt har et ansvar for å sikre tingene sine, og det er folk flinke til. Det mest bærekraftige er en skade som ikke skjer, og det er også det minst belastende for kundene, sier Slettemoen i Frende.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.