vinter trafikk

Puster lettet ut etter «Ingunn»

– «Ingunn» var heftig, men skadetallet gjør at vi kan puste litt lettere nå. Det sier Heidi Tofterå Slettemoen, som er kommunikasjonssjef i Frende. På forhånd var «Ingunn» ventet å bli like ille... Les mer »
nordlys

Nær dobling av frostskader på hytter

Antall frostskader på hytter er nær doblet fra i fjor, viser tall fra Fremtind. Strømsparing får noe av skylden. – Vi tror at vinterens rekordhøye strømpriser førte til at flere hytteeiere skrudde... Les mer »
dnt

– Planlegg høstferien nå

Selv om mange betjente DNT-hytter har avsluttet sesongen, er det noen av hyttene som er åpne i høstferien. Disse er populære både som dagsturmål og til overnatting, og det er fortsatt ledige... Les mer »
sommer natur

Kampen om hytte-Norge

Hyttetrenden legger stort press på lokalsamfunn og utfordrer også dagens forvaltningssystemer. Forskere påpeker at vi må å se på hytteutvikling i et mer helhetlige perspektiv, som også tar hensyn til den sosiale... Les mer »
vinter snø

Virke reisepuls: Hytta i Norge er mest populær i påsken

Tall fra Virkes reisepuls finner at 1 av 3 nordmenn planlegger å ha påskeferie i år. Mest populært er ferie på hytta i Norge. Tall fra Virkes reisePULS finner at 34 prosent... Les mer »
vinter sjø fiske

Ny lov: Nå må alle sortere på hytta!

1. januar 2023 kom en ny lov som sier at alle kommuner er pålagt å sikre kildesortering for alle – også på hytta! Mange av oss tilbringer påsken på hytta. Den ultimate... Les mer »
vinter sjø fiske

Dette stjeler hyttetyvene

– Hyttetyver er ikke helt som andre tyver. Lås ned din fineste vin før du drar fra hytta, råder skadeforebygger. – Jeg anbefaler hytteeiere å ta med seg eller låse ned verdisaker... Les mer »
nordlys

3 av 10 frykter strømbrudd på hytta

I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 30 prosent av hytteeiere at de er bekymret for strømbrudd på hytta. – En hytte uten strøm er en potensiell skadebombe. Matvarer råtner i fryseren,... Les mer »
gunnar andreassen

PODCAST: Høye strømpriser og bensinpriser får gjennomgå

Journalist og podcaster Gunnar Andreassen har besøk av standup-komiker Martin Soulimani i studio når nyhetsbildet skal kommenteres. Og det er mye å ta tak i, rekordhøye strømpriser, høye drivstoffpriser og høye matpriser... Les mer »
hus vinter

Vinterferie: Over 100 Statskog-hytter

Fortsatt ikke planlagt vinterferien? Statskog har fått 15 nye hytter og tilbyr nå over 100 rimelige overnattingstilbud i norsk natur. Etterspørselen etter Statskogs utleiehytter økte sterkt under pandemien, og har holdt seg... Les mer »