Elkem i nytt samarbeid med Bodø/Glimt

elkem

Elkem og Bodø/Glimt har signert en avtale som gjør industriselskapet til ny hovedsamarbeidspartner for Bodø/Glimt og sikrer Elkem-logoen på klubbens drakter i Eliteserien og internasjonalt fra sesongen 2023.

Elkem er en ledende global leverandør av silisiumbaserte materialer, som brukes i blant annet mobiltelefoner og elbiler. Selskapet har mer enn 7000 ansatte over hele verden, med hovedkontor i Norge hvor selskapet har virksomhet fra Kristiansand i sør til Tana i nord. 

– Bodø/Glimt og Elkem har mye til felles: Vi konkurrerer internasjonalt med utgangspunkt i små steder i Norge, vi skaper muligheter for dyktige folk til å realisere sitt potensiale, og vi driver våre virksomheter med fokus på bærekraft – hos Elkem gjennom norsk vannkraft og hos Bodø/Glimt gjennom bærekraftssatsingen Action Now. Derfor har vi stor tro på at dette blir et svært godt samarbeid for begge parter, sier Inge Grubben-Strømnes, konserndirektør for silisiumprodukter i Elkem. 

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

– For oss er det utrolig spennende at Elkem, som en nasjonal og internasjonal aktør ønsker å spille på lag med oss. Historisk sett har Glimt for det meste spilt på lag med lokale og regionale aktører. At Elkem nå kommer inn som en av våre hovedsamarbeidspartnere er på mange måter en game changer for oss som klubb. Vi har gjennom samtalene med Elkem sett noen klare fellesnevnere som gjør at dette samarbeidet virker veldig riktig for begge parter, sier Tom Steffensen, leder for marked og salg i Glimt. 

Elkem vil gjennom avtalen bli profilert på skuldrene på Bodø/Glimts drakter, samt på sentrale profileringsflater på Aspmyra Stadion. Elkem blir også Action Now-bærekraftsambassadør 2023, et samarbeid som tar utgangspunkt i FNs bærekraftmål. 

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Elkem har to verk i Nordland fylke: Salten og Rana. Elkem Salten ligger om lag syv mil øst for Aspmyra stadion, og er et av verdens mest energieffektive silisiumverk etter at statsminister Jonas Gahr Støre åpnet et nytt energigjenvinningsanlegg der i november i fjor. 

– Vi i Elkem er stolte over å være en hjørnesteinsbedrift som bidrar med arbeidsplasser og ringvirkninger, blant annet støtter vi en rekke foreninger og idrettslag. Vi støtter i hovedsak breddeaktiviteter, men nå ser vi at Bodø/Glimt spiller en rolle som spydspiss ikke bare for regionen, men for hele Norge ute i Europa. Det ønsker vi å støtte opp om, sier Ove Sørdahl, direktør for Elkems silisiumverk i Salten. 

Elkem ble etablert i 1904 og har i lange perioder vært et av Norges største og mest kjente selskaper. I 2022 kom selskapet på 24. plass i magasinet Kapitals rangering av Norges 500 største bedrifter, men selskapet har i liten grad drevet nasjonal profilering de senere årene. Med denne avtalen er Elkem er tilbake som partner i Eliteserien for første gang på over 30 år, da i samarbeid med Rosenborg. 

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

– Denne avtalen er en del av et langsiktig arbeid for å styrke synligheten til Elkem. Vi er svært imponert over det Bodø/Glimt har fått til og ambisjonene deres fremover, og gleder oss til å samarbeide med dem. Ikke minst ser vi at klubben når bredt ut til flere aldersgrupper, med forbedret kjønnsbalanse og en appell også langt utover regionen, sier Fredrik Norman, kommunikasjonsdirektør i Elkem.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.