Virke reisepuls: Hytta i Norge er mest populær i påsken

vinter snø

Tall fra Virkes reisepuls finner at 1 av 3 nordmenn planlegger å ha påskeferie i år. Mest populært er ferie på hytta i Norge.

Tall fra Virkes reisePULS finner at 34 prosent av nordmenn planlegger å ha påskeferie i år. Dette er lik andel som i 2022 og marginalt opp fra 2021.

–  Skidestinasjonene i Innlandet, Viken og Vestfold og Telemark er klare for storinnrykk fra neste uke. Påskeferien i Norge er ofte kortreist ved at man tilbringer den i den samme landsdelen som de er bosatt seg, og da er det ofte hytta som gjelder, sier bransjedirektør Audun Pettersen i Virke.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

Blant de som planlegger påskeferie i 2023 oppgir 8 av 10 at den tilbringes i Norge og da er det flest som tilbringer påskeferien på hytta. Å være sammen med familie og venner pekes på av hele 85 prosent som formålet med årets påskeferie. Aktiviteter som ski og fottur er også populært (45 prosent).

Av de som planlegger påskeferie er det nesten 2 av 10 som vil reise til utlandet, og da er Spania (27 prosent), Sverige (13 prosent) og Storbritannia (12 prosent) de mest populære reisemålene.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

–  Reisearrangørene melder om at mange avganger er fulle, men at det fortsatt er mulig å komme seg til sol og varme eller storbyferie i påskeferien, avslutter Pettersen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.