Første sprengning på ny E6 i Grane

statens vegvesen

Nå sprenges den første salven for å bygge ny E6 sør i Grane kommune på Helgeland. Meld deg på SMS varsling for varsel sprenging, oppfordrer Statens vegvesen.

Tirsdag 28. mars sprenger entreprenøren Johs J. Syltern den første salven for å bygge ny E6 på strekningen Trøndelag grense–Lille Majavatn.

De nærmeste naboene til arbeidet vil alltid bli varslet før det sprenges. Det sørger entreprenøren for. Men det er ofte flere som kan ha nytte av å motta et SMS varsel før det smeller.

Les også:  Nye tall: Dette frykter nordlendinger på ferie

For deg som ofte kjører strekningen er det kjekt å vite når vegen blir stengt for sprenging. Da er det lettere å planlegge turen, enten det er en privat reise eller du kjører i transportnæringen. Finn mer informasjon på Nabovarsel.no.

Husdyr kan bli skremt av støy fra sprengningsarbeidet selv om eier ikke bor så nært at steinsprut utgjør noen fare for folk eller fe. Da er det greit å vite når salven går av, slik at man til eksempel kan holde hunden inne eller følge ekstra nøye med buskapen.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

E6 Trøndelag grense–Lille Majavatn er siste delparsell i den store E6 Helgeland utbyggingen fra fylkesgrensen til Saltfjellet. Den nye vegen skal stå ferdig i siste del av 2024.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.