statens vegvesen

Etterlyser 31 000 store plastlaminerte førerkort

Statens vegvesen etterlyser 31 899 personer som enda ikke har fornyet sitt store, plastlaminerte førerkort. Alle det gjelder har fått flere SMS fra Statens vegvesen. – Vi er bekymret for at så... Les mer »
statens vegvesen

Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden

Fjord1 overtar driften av riksvegferjene over Tysfjorden i Nordland fra i dag, og vil snart ha verdens lengste elektriske ferjesamband. Den nye ferjekontrakten mellom Statens Vegvesen og Fjord1 omfatter både riksveg 827... Les mer »
fartsgrense

Statens vegvesen: Økning i dødsulykkene i november

14 døde i trafikken i november i år. Det er dobbelt så mange som gjennomsnittet de siste tre årene. Vi må tilbake til 2018 for lignende tall. Så langt i år er... Les mer »
statens vegvesen

Få SMS-varsel når fjellovergangen eller veien må stenges

Det er meldt snø og vinteren er på vei. Nå kan du få SMS-varsel hvis din fjellovergang eller vei må stenges på grunn av dårlig vær. – Tjenesten er svært enkel å... Les mer »
Statens vegvesen

50 000 må fornye førerkortet før nyttår

Alle med førerkort som er større enn bankkortet har fått SMS om å fornye førerkortet før nyttår. De store, plastlaminerte førerkortene utstedt før 1998 er ikke gyldig fra 1. januar 2023. – 50... Les mer »
vinter biler

Nå er det tid for å skifte til vinterdekk

Bor du i de nordligste fylkene, Nordland, Troms og Finnmark, kan du bruke piggdekk fra 16.oktober til og med 30.april. I resten av landet kan du bruke piggdekk fra og med 1.... Les mer »
taxi

Lang ventetid på kjøreseddel i Nordland

– Nordland fylkesting ser med bekymring på at drosjenæringen i distriktene må redusere tilbudene sine på grunn av personalmangel. Det sier gruppeleder for Arbeiderpartiet fylkestingsgruppe, Odd Arnold Skogsholm. Gruppen har utformet et... Les mer »
bilverksted

Statens vegvesen: Nye krav til bilverksteder

Den nye verkstedforskriften trådte i kraft 1. november 2020. Verkstedene fikk frist til 1. november 2022 med å tilpasse seg kravene. Nå går fristen snart ut, og verkstedene må tilpasse seg kravene... Les mer »
statens vegvesen

Stor interesse for å designe attraksjonen Nasjonale turistveger

81 arkitekter og landskapsarkitekter ønsker å bistå Statens vegvesen med å utforme fremtidens turistvegattraksjoner. Statens vegvesen utlyste nylig en tredje runde for å finne nye formgivere til turistvegprosjekter som planlegges gjennomført i... Les mer »
buss

Nesten 7600 busspassasjerer kontrollert for belte i buss

7594 busspassasjerer ble kontrollert da Statens vegvesen gjennomførte landsdekkende kontroller av beltebruk i buss i forrige uke. – Vi er veldig glade for at vi er tilbake med det viktige arbeidet med... Les mer »