Statens vegvesen

Nå får Sortlandsbrua nytt lys

Mandag 3. juni starter arbeidet med å montere nye lys på Sortlandsbrua. Trafikken blir begrenset til ett kjørefelt, og det blir lysregulering av trafikken mens arbeidet pågår. Det har bokstavelig talt sett... Les mer »
fart bil laserkontroll

14 omkom i trafikken i mars

14 personer mistet livet i trafikken i mars. Det er elleve flere enn i fjor, og det høyeste antallet omkomne denne måneden de siste 10 årene. Det viser foreløpige tall fra Statens... Les mer »
vegvesenet

VIDEO: Gjennomslag i løsmassetunnelen på Helgeland

Bare ett halvt år forsinket kunne entreprenør og utbygger feire gjennomslag i Bergåstunnelen. 70 meter løsmasser stoppet ikke tunnelspesialisten fra Andøy. I fjor ble LNS AS den første entreprenøren som har drevet... Les mer »
vegvesenet

Nytt uvær fredag: Veier og fjelloverganger kan bli stengt i Nordland

I store deler av landet blir «Ingunn» erstattet av nytt, krevende vær og uforutsigbare forhold på veiene, fredag og lørdag.  Mye nedbør, varmegrader og vind gjør at faren for snø-, sørpe- og... Les mer »
vegvesenet

Ekstremværet Ingunn stenger veier i Nordland – Prøver å holde Bodø åpent

Uværet «Ingunn» nærmer seg kysten av Nordland og ventes å treffe kveld/natt til torsdag. Statens vegvesen forbereder seg, og har begynt å stenge veistrekninger som allerede er berørt av uværet. Det voldsomme... Les mer »
vegvesenet

Ekstremvær i Nordland: Vurder om du MÅ kjøre!

Onsdag ettermiddag er det ventet ekstremt kraftige vindkast, store nedbørsmengder og stor skredfare i Nordland, Trøndelag, Møre og Romsdal og Nordfjord. Dette vil gi uvanlig krevende forhold på veiene. Bruer, veier og... Les mer »
vinter trafikk

Uværet har stengt veier og fergestrekninger i nord

Den sterke vinden og været har gitt mange stengte veger i Nord-Norge mandag, og trafikantene må regne med flere stengte veier og fergestrekninger det nærmeste døgnet. Men selv om været avtar tirsdag,... Les mer »
vegvesenet

Statens vegvesen advarer: Heftig vær i nord

Det blir kraftig vind i Nordland, Troms og Finnmark fra natt til mandag og et døgn framover. Veger, bruer, og fjelloverganger kan bli stengt og ferjesamband innstilt på kort varsel. Sterkest vind... Les mer »
vegvesenet

Kontrollerer stadig flere tunge kjøretøy

I 2023 var 504 000 tunge kjøretøy innom en av Vegvesenets kontrollplasser. Dette er 8000 flere enn året før. Utekontrollørene i Statens vegvesen jobber hver dag for å luke ut kjøretøy som... Les mer »
vegvesenet

Ny tunnel: Skrev historie på Helgeland

For første gang i Norge er det drevet vegtunnel i løsmasser uten hjelp fra utlandet. Jobben ble gjort utelukkende med norsk kompetanse og uten konflikt mellom entreprenør og utbygger. – Her har... Les mer »