ferje

Ferjesambandet Bognes – Lødingen er friskmeldt

Ferja som ble tatt ut av trafikk på grunn av koronasmitte, er friskmeldt. Alle avganger går nå som normalt på sambandet mellom Bognes og Lødingen. Siden torsdag kveld har en av tre... Les mer »
ferge

Redusert ferjetrafikk mellom Bognes og Lødingen

Smitte blant et besetningsmedlem på «MF Lødingen» fører til noe mindre kapasitet på sambandet Bognes – Lødingen. Det er en person som er bekreftet koronasmittet. Vedkommende har ikke direkte passasjerkontakt, og har... Les mer »
peab

Peab skal bygge fire el-fergeleier i Nordland

For en kontraktssum på ca. 300 millioner kroner skal Peab Anlegg bygge om fire fergeleier nord i Nordland for Statens vegvesen. Når de står ferdig, settes en ny rekord i det grønne... Les mer »
statens vegvesen

– Viktig innsats for trafikksikkerheten

I løpet av de første seks månedene har Statens vegvesen gjennomført 43.273 tungbilkontroller i Norge. – Vegvesenet jobber for null drepte i trafikken i Norge. Våre utekontrollører gjør en viktig innsats for... Les mer »
Statens vegvesen

Redusert tilbud ved flere trafikkstasjoner i sommer

Ved en del trafikkstasjoner vil enkelte tjenester ikke være tilgjengelige i hele sommer. Forhåndsbestilte timer til oppkjøring eller kontroll av kjøretøy i hall blir likevel gjennomført som avtalt. -På grunn av ferieavvikling... Les mer »
veiarbeid

VIDEO: Grønt lys for ny E6 gjennom Sørfold

Statens vegvesen inviterer bransjen til å bidra med gode løsninger for å bygge storprosjektet E6 Megården – Mørsvikbotn i Sørfold kommune i Nordland så raskt og effektivt som mulig. Prosjektet E6 Sørfold har en... Les mer »
statens vegvesen

Nå åpnes Moskenes servicebygg i Lofoten

Moskenes fergeleie har stor trafikk og tidvis lang ventetid på neste avgang til Bodø. Nå har Statens vegvesen i regi av Nasjonale turistveger og med finansielt bidrag fra Nordland fylkeskommune tilført stedet et nytt... Les mer »
statens vegvesen

Norgesferie: Noen reiseråd hvis du skal nordover i sommer

Også 2021 blir en sommer der nordmenn i stor grad ferierer i eget land. Statens vegvesen opplevde i 2020 stor økning i trafikken på sine fire ferjesamband i Nord-Norge: Bodø – Røst... Les mer »
veiarbeid

Startskuddet for E10 Hålogalandsveien – Nord-Norges største samferdselsprosjekt

Vedtaket om å bygge ut veien ble vedtatt i Stortinget tirsdag 11. mai. Det er startskuddet for Statens vegvesens jakt på entreprenør. De kommer derfor til å lyse ut kontrakten for bygging... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Ett skritt nærmere ny tunnel til Nordkapp

– Denne regjeringen har sørget for utbygging av veier i hele landet. Det gjør hverdagen enklere for folk og næringsliv. Det gir også arbeid. Nå har vi fått gjennomslag i Skarvbergtunnelen. Det... Les mer »