statens vegvesen

Nå skal det bygges ny hovedveg i Harstad

Byggingen av Harstads nye hovedveg fra Kanebogen til Seljestad starter i mars. Det er klart etter at Statens vegvesen og Anlegg Øst Entreprenør i dag kunne signere den formelle kontrakten for det... Les mer »
statens vegvesen

Brukte mindre salt på veiene

Totalt ble det brukt 82 000 tonn salt på riksvegene i vintersesongen 2020/2021. Det er en nedgang på 14 prosent fra året før. Da ble 95 000 tonn salt brukt. – Det... Les mer »
vinter vei

Fortsatt rekordlave dødstall i trafikken

I 2021 omkom 87 på norske veier. Men på tross av fortsatt rekordlav risiko vil vegdirektøren ha en forsterket innsats mot alvorlige trafikkulykker. For andre gang i nyere tid har færre enn... Les mer »
Statens vegvesen

Ferjesambandet E6 Bognes-Skarberget stenges 3. januar 2022

Ferjesambandet E6 Bognes-Skarberget stenges i tre måneder fra og med 3. januar 2022. Det blir omkjøring over sambandet rv. 827 Drag-Kjøpsvik. Statens Vegvesen og entreprenøren PEAB as bygger om de fire ferjeleiene... Les mer »
fartsgrense

Statens vegvesen advarer: Mange chiptuningaktører driver ulovlig

Statens vegvesen følger nøye med på aktørene som tilbyr chiptuning. I markedsføringen av chiptuning kan det virke som at det er fritt fram, men det er det ikke. Chiptuning er definert som... Les mer »
statens vegvesen

Torghatten Nord skal kjøre hydrogenferjer mellom Bodø og Lofoten

Statens vegvesen har innstilt Torghatten Nord som vinner av konkurransen om å drifte ferjesambandet Bodø – Røst – Værøy – Moskenes. Kontrakten gjelder for 15 år, fra 1. oktober 2025 til 30.... Les mer »
vinter trafikk vei

Lave dødstall i trafikken i november

Norge har aldri hatt så lave dødstall i november-trafikken. Det er i år fire omkomne mot fjorårets syv. I det vi går inn i årets siste måned, er antallet døde på veiene... Les mer »
natt sentrum

8 omkom i trafikken i oktober – Færre i Nordland

Åtte personer omkom i trafikken i oktober, der personbilulykker dominerer bildet. 79 personer har så langt mistet livet på norske veier i år mot 76 på samme tid i fjor. Dette viser... Les mer »
statens vegvesen

Ferjesambandet Drag – Kjøpsvik på Rv 827 åpner 1. november

Ombyggingen av ferjesambandet Drag-Kjøpsvik har kommet godt i gang. Nå gjenåpnes sambandet for trafikk etter å ha vært stengt i to måneder. Fra 1. november gjenopptar ferjen MF Vardehorn sin vanlige rute,... Les mer »
veier

Tre leverandører videre i kampen om milliardprosjekt i nord

Tre leverandører er nå godkjent som tilbydere i konkurransen om å få bygge og drifte OPS-prosjektet E10 Hålogalandsvegen. – Dette er godt nytt og sikrer oss en god tilbudsprosess av høy kvalitet.... Les mer »