vinter trafikk

Fire dødsulykker i trafikken med fem drepte i mars

Fem ble drept på norske veier i mars, mot syv samme måned i fjor. Alle dødsulykkene i april var møteulykker. Så langt i år har 14 mistet livet mot 24 personer ved... Les mer »
statens vegvesen

Gratis kontroll av russebiler og russebusser

Statens vegvesen tilbyr gratis kontroll av russebiler og russebusser. Kjøretøy som blir godkjent i kontrollen får oblat i vinduet. Da slipper de større tekniske kontroller langs veiene i mai. – Vi er... Les mer »
Statens vegvesen

Fem vil drifte riksvegene i Midtre Hålogaland smart og miljøvennlig

Fem entreprenører har meldt seg i konkurransen om å drifte riksvegene i Lofoten, Vesterålen og deler av Ofoten og Sør-Troms de neste fem årene. Presis Vegdrift AS leverte det laveste tilbudet. Midtre... Les mer »
natt tog

Lave dødstall på vegene hittil i år

Tre personer har omkommet på vegene i februar i år, mot ni i samme måned i fjor. Så langt viser statistikken ni trafikkdrepte hittil i år, mot 17 på samme tidspunkt i 2020.... Les mer »
Statens vegvesen

Hålogalandsbrua på E6 nord for Narvik påført mindre skader etter stormen Frank

Flere av vibrasjonsdemperne på Hålogalandsbrua på E6 nord for Narvik ble helt eller delvis ødelagt av uværet Frank. Skadene har ingen betydning for styrken og bæreevnen til brua og det har ikke... Les mer »
vinter trafikk

Været skaper utfordringer for trafikken i nord

Vinterværet gir utfordringer for trafikken i flere landsdeler lørdag. Statens vegvesen oppfordrer alle som skal ut på vegene om å skaffe seg oversikt over kjøreforhold og eventuelle stengte veger før de legger... Les mer »
Statens vegvesen

Skredfare og glattere veier i deler av Nord-Norge

Vegtrafikksentralen advarer de reisende. I store deler av Nordland og søndre del av Troms forventes det mellom 35 og 40 centimeter snø, opplyser Statens vegvesen. Det blir kraftigere vind, og temperaturen skal... Les mer »
Statens vegvesen

Hydrogenferja mellom Bodø og Lofoten lyses ut

Statens vegvesen lytter til ferjenæringen når fremdriftsplanen for anskaffelse av hydrogenferja mellom Bodø og Lofoten lyses ut. Det blir fortsatt 85 prosent hydrogen, men det blir mer tid til forberedelser og mindre... Les mer »
naf

NAF og Statens vegvesen gjør trygg bruktbil-handel enklere

Hvert år er det nærmere 500.000 bruktbiler som skifter eier her i landet. Et nytt, digitalt samarbeid mellom medlemsorganisasjonen NAF og Statens vegvesen gjør det nå enklere og tryggere å kjøpe eller... Les mer »
Statens vegvesen

Rekordmange teoriprøver

Statens vegvesen har gjennomført nesten 13 000 flere teoriprøver i år enn i fjor. – I samme periode i fjor gjennomførte vi nær 170 000 teoriprøver. I år har vi gjennomført nesten... Les mer »