statens vegvesen

Starter strekningsmåling av fart mellom Melbu og Stokmarknes

Den 4. oktober starter Statens vegvesen strekningsmåling av fart (S-ATK) på fylkesvei 82 mellom Melbu og Stokmarknes. Det har i mange år vært problemer med for høy fart på strekningen mellom Melbu... Les mer »
ytf

Lovløse tilstander i varebilbransjen: YTF krever handling

– De aller fleste bransjer i Norge er godt regulert, men i varebilbransjen er det vill vest og fritt frem. Sosial dumping og økonomisk kriminalitet florerer, og de seriøse aktørene skvises ut. Men... Les mer »
vegvesenet

Vesterålen blir nattestengt siste helg i august

Helga 25. til 27. august kommer du deg ikke til og fra Vesterålen med bil nattestid. Statens vegvesen skal vedlikeholde brua på Osvoll mellom Sortland og Sigerfjord. Osvoll bru på riksvei 85... Les mer »
if

Sjåfører krangler om blinking før rundkjøring

27 prosent nekter fortsatt å bruke lyssignal til venstre før rundkjøring. Slik signalering har vært sterkt anbefalt av veimyndighetene og trafikkskolene i over 25 år. 71 prosent svarer ja på spørsmålet «Blinker... Les mer »
vegvesenet

Byggingen av Nord-Norges største samferdselsprosjekt er nå offisielt i gang

Første spadetak for OPS-prosjektet E10/rv.85 Tjeldsund–Gullesfjordbotn–Langvassbukt ble onsdag høytidelig markert i Fiskefjord. Det var storfint besøk som hadde tatt turen til Fiskefjord i Tjeldsund kommune, for å overvære første spadetak på OPS-prosjektet... Les mer »
vegvesenet

Rekordmange døde i trafikken: Ber sjåførene ta ansvar

– Vi må alle ta ansvar i trafikken. Det er ikke bare de andre som er uoppmerksomme og farlige. Etter en krevende ulykkesommer ber vegdirektør Ingrid Dahl Hovland bilistene om økt oppmerksomhet... Les mer »
vegvesenet

E6 i Sørfold stengt på grunn av ras

– Opprydningsarbeidet etter raset har startet. Vi forventer lange køer og det spesielt i forbindelse med fergeleiene i Tysfjorden, forteller Vegtrafikksentralen i nord.  Vegen kan bli helt stengt på kort varsel. – Vi beklager... Les mer »
vegvesenet

Nå starter årets asfaltsesong

Ca. en halv million tonn asfalt skal legges på riksvegene i år. For å få asfalt-oppdrag hos Statens vegvesen må du også konkurrere på klima- og miljøkrav. I alt har Statens vegvesen... Les mer »
Statens vegvesen

Nattarbeid på Tverlandsbrua denne uka

Gang- og sykkelveien over Tverlandsbrua blir stengt to netter på grunn av vedlikehold, opplyser Statens Vegvesen. På grunn av vedlikeholdsarbeid på Tverlandsbrua på riksvei 80, blir gang- og sykkelveien over brua nattestengt... Les mer »
passasjer

Nesten 4000 busspassasjerer kontrollert for belte i buss

3778 busspassasjerer ble kontrollert da Statens vegvesen gjennomførte landsdekkende kontroller av beltebruk i buss uken før påske. Vi er veldig glade for å kunne påvirke gjennom vår mulighet til å drive kontrollaktivitet.... Les mer »