Ekstremvær i Nordland: Vurder om du MÅ kjøre!

vegvesenet

Onsdag ettermiddag er det ventet ekstremt kraftige vindkast, store nedbørsmengder og stor skredfare i Nordland, Trøndelag, Møre og Romsdal og Nordfjord.

Dette vil gi uvanlig krevende forhold på veiene. Bruer, veier og fergestrekninger kan bli stengt på kort varsel. Det er fare for løse gjenstander i luften og på veien.

Slike naturkrefter rår ingen over, derfor kommer det en kraftig henstilling fra Statens vegvesen:

– Røde farevarsler er sjeldne og skal tas på største alvor, sier Nils Karbø, leder for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen. Hvis det er én dag du skal vurdere to ganger om du skal ut på veien, så er det i morgen, sier han og oppfordrer trafikantene til å følge med på trafikkmeldingene på vegvesen.no/trafikk.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

Uværet beveger seg fra Nordfjord og Møre og Romsdal onsdag ved 12 – tiden, og nordover mot Trøndelag og Nordland utover ettermiddagen og kvelden.

Nordland: Nordland får det verste været med både nedbør og sterk vind. Regnet kommer natt til onsdag, og vil gi vanskelige kjøreforhold. Regnet gir også fare for større sørpeskred ut i veibanen. Sterk vind fra onsdag ettermiddag og kveld kan også resultere i at veier blir stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Forvent kolonnekjøring og/ eller stengte veier.

Les også:  Seier for frivilligheten: Frivillige får ta transportoppdrag uten løyve

Nordfjord , Trøndelag, Møre og Romsdal: Vinden kommer for fullt innover områdene i midt- Norge onsdag fra 12 -tiden. Veier og bruer kan bli stengt. Det er fare for objekter i vegbanen.

Vestland: Sterk vind vil gi krevende kjøreforhold, og veier kan bli stengt på kort varsel. Fare for kansellerte ferjeavganger.

Fjellet i sør- Norge: Snøfokk gir redusert sikt, og vanskelige kjøreforhold fordi snøen pakker seg på veien. Det kan bli innført kolonnekjøring, og veier kan bli stengt på kort varsel.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

– Hvis du skal reise – beregn god tid, ha fulladet bil og ekstra klær og gjerne drikke i bilen, sier Nils Karbø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.