Helt nytt Boeing 777 Freighter-fly utvider DHLs interkontinentale flyflåte

dhl

Det første av de nye Boeing 777 Freighters bestilt av DHL har påbegynt sin tjeneste. På lørdag 25. mai tok flyet av fra Cincinnati / Nord-Kentucky internasjonale flyplass (CVG). Ikledd DHLs gule og røde farger dro den splitter nye 777-maskinen til Bahrain på sin kommersielle jomfruflyvning.

Utskiftingen av den eldre interkontinentale flyflåten med den mest drivstoffeffektive og pålitelige flytypen, gir DHL mulighet til å møte den økende globale etterspørselen etter ekspresstjenester. Det nye Boeing 777 vil styrke DHLs interkontinentale tjenester og knytte sammen store DHL-hubber, bl.a. Cincinnati, Leipzig og Honkong.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

– Leveransen av vårt første Boeing 777 Freighter markerer en viktig milepæl i oppdateringen av vår interkontinentale flyflåte. Denne effektive, langdistanse- og høykapasitetsmaskinen vil gjøre det mulig for oss å betjene enda flere markeder med nonstop-flyvninger, og bidrar til betydelig større bærekraft i tråd med vår bærekraftstrategi «Zero Emission 2050»», sier John Pearson, administrerende direktør for DHL Express.

Med en nyttelastkapasitet på 112 tonn og en rekkevidde på 9.200 km, har B777 F størst kapasitet og rekkevidde av alle fraktfly med tvillingmotorer. Det er også mer drivstoffeffektivt og pålitelig enn eldre modeller, og reduserer CO2-utslippene med 18 % mot nåværende fly. De eldre B747-400-flyene blir gradvis erstattet etter hvert som de nye modellene kommer.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

Ytterligere tre B777 F er planlagt å ankomme i år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.