veiarbeid

Startskuddet for E10 Hålogalandsveien – Nord-Norges største samferdselsprosjekt

Vedtaket om å bygge ut veien ble vedtatt i Stortinget tirsdag 11. mai. Det er startskuddet for Statens vegvesens jakt på entreprenør. De kommer derfor til å lyse ut kontrakten for bygging... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Strengere regler for bruk av elsparkesykler fra 18. mai

– Elsparkesyklene er blitt veldig populære, og de er bra for mikromobiliteten. Samtidig er det en rekke utfordringer knyttet til bruken av dem. Derfor gjør vi nå noen endringer i regelverket for... Les mer »
dekkskift

Dekkskift – Høysesong for dekk på ville veier

I løpet av de neste månedene vil over hundre bilister miste nylig påskrudde vinterdekk under fart og skade bilen sin – Hvert år rykker bilbergere ut for å hjelpe flere hundre fortvilte... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Ett skritt nærmere ny tunnel til Nordkapp

– Denne regjeringen har sørget for utbygging av veier i hele landet. Det gjør hverdagen enklere for folk og næringsliv. Det gir også arbeid. Nå har vi fått gjennomslag i Skarvbergtunnelen. Det... Les mer »
politi

Politiet øver i Bodø sentrum

Politiet opplyser at de vil øve på forskjellige plasser i Bodøområdet i løpet av denne tirsdagen. Det vil i den forbindelse bli en del utrykningskjøring. Det er ikke opplyst om politiet vil... Les mer »
politi

Bot for bilfører ved Grønnåsen skole i Bodø

En politipatrulje har avholdt adferdskontroll ved Grønnåsen skole torsdag morgen i 9-tiden, opplyser Nordland politidistrikt. En fører ilagt forenklet forelegg for kjøring mot innkjøring forbudt. Ellers mange glade og nysgjerrige barn. Les mer »
statens vegvesen

Statens vegvesen satser på klimavennlig asfalt

Statens vegvesen velger mer klimavennlig asfalt og belønner utslippskutt hos entreprenørene. I disse dager inngår Statens vegvesen 27 kontrakter til en samlet verdi av 1250 mill. kr for vedlikehold av vegdekkene på... Les mer »
bildekk

Nå kommer den nye EU-dekkmerkingen som skal gjøre det enklere å sammenligne dekk

Europa blir den første regionen i verden som tar i bruk is- og snøgrep-merking på dekk. Endringen trer i kraft 1. mai og har som mål å hjelpe forbrukere med å sammenligne... Les mer »
knut arild hareide

Nå skal 1000 km riksvei få ny asfalt

– Gode veier med et godt veigrep er viktig både for fremkommeligheten og for trafikksikkerheten. Videre er det viktig å utbedre og ta vare på de veiene vi allerede har. Når vi... Les mer »
hd motorsykkel

Flere trafikkulykker: Rustne kjøreferdigheter på MC

Med bar asfalt blir det flere motorsykler på veiene. Overvurderte og rustne kjøreferdigheter er årsak til mange MC-skader om våren. –De MC-førere vi snakker med forteller at mange har rustne kjøreferdigheter om... Les mer »