nfk

Stenger Rishatt-tunnelen på dagtid

Vedlikeholdsarbeid fra tirsdag 27. februar og de neste par månedene. Bussen som til vanlig kjører tunnelen ved Sandnessjøen skal kjøre via sentrum. – Tunneler trenger jevnlig vedlikehold, og nå skal vi gjøre... Les mer »
frende

11 000 anmeldt for ruskjøring: – Nordmenns store skrekk

Hver eneste dag i 2023 ble 31 bilførere anmeldt for ruspåvirket kjøring. – Det er skrekkelig høye tall. Jeg tør ikke tenke på hvor mange som ikke blir tatt. Det sier Roger... Les mer »
fartsgrense

Seier for frivilligheten: Frivillige får ta transportoppdrag uten løyve

En enstemmig Transport- og kommunikasjonskomite støtter nå å unnta frivillige organisasjoner fra plikten til drosjeløyve ved transportoppdrag. – Vi er glade for at frivilligheten bli lyttet til, sier Frivillighet Norges generalsekretær Stian... Les mer »
biler speed

LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

Med argumentet om at biltrafikken skal reduseres, har storbyene gjort seg fullstendig avhengige av bompengene fra de samme bilistene. Denne vinteren viser at bilistenes penger sløses bort på elendige kollektivløsninger. Av: Tor... Les mer »
naf

VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Hvor mye og tung bagasje du har i bilen gir store utslag på bremselengde og kjøreegenskaper viser tester NAF har gjort. – Det er store forskjeller på bilens egenskaper om du laster... Les mer »
naf

Vinterferien kan starte med underkjølt regn: – Slik kommer du deg trygt frem

Nå kommer væromslaget som kan gi isglatte veier. Samtidig skal mange ut på vinterferie. – Det viktigste du gjør er å tilpasse farten etter forholdene og holde begge hendene på rattet, rådgir... Les mer »
naf

Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

Flere steder i landet har hatt en rekke store snøfall denne vinteren, noe som fører til økte brøyteutgifter for kommuner og fylkeskommuner. – Vi frykter for trafikksikkerheten hvis ikke de økte kostnadene... Les mer »
vegvesenet

VIDEO: Gjennomslag i løsmassetunnelen på Helgeland

Bare ett halvt år forsinket kunne entreprenør og utbygger feire gjennomslag i Bergåstunnelen. 70 meter løsmasser stoppet ikke tunnelspesialisten fra Andøy. I fjor ble LNS AS den første entreprenøren som har drevet... Les mer »
vegvesenet

Ekstremværet Ingunn stenger veier i Nordland – Prøver å holde Bodø åpent

Uværet «Ingunn» nærmer seg kysten av Nordland og ventes å treffe kveld/natt til torsdag. Statens vegvesen forbereder seg, og har begynt å stenge veistrekninger som allerede er berørt av uværet. Det voldsomme... Les mer »
vegvesenet

Ekstremvær i Nordland: Vurder om du MÅ kjøre!

Onsdag ettermiddag er det ventet ekstremt kraftige vindkast, store nedbørsmengder og stor skredfare i Nordland, Trøndelag, Møre og Romsdal og Nordfjord. Dette vil gi uvanlig krevende forhold på veiene. Bruer, veier og... Les mer »