Statens vegvesen

Mange møteulykker mellom personbil og tungbil i januar

Seks personer omkom i januartrafikken. Fire i møte med tungbil. Dette er fire flere omkomne enn i januar fjor, men på nivå med årene før pandemien. Dette viser Statens vegvesens foreløpige ulykkestall... Les mer »
Foto: Daniel DeNiazi

Syv personer i trafikkulykke mellom Bodø og Fauske

To biler skal være involvert i en trafikkulykke lørdag ettermiddag ved riksvei 80 Ytterkleiva på grensen mellom Bodø og Fauske, ifølge NRK. Det skal ha vært en front mot front-ulykke med sju... Les mer »
statens vegvesen

Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske stengt

Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske vil ikke åpne før tidligst torsdag ettermiddag. På grunn av dårlig vær har det ikke vært mulig å fly over skredområdet med helikopter eller drone onsdag.... Les mer »
politi

Politiet advarer: Skred ved Kleiberget i Bodø

Grunnet et stort sørpeskred er rv 80 ved Kleivberget i Bodø stengt. Politiet har fått melding om flere bilister forsøker å kjøre gjennom skredet men advarer nå bilistene. – Dette fremstår som svært... Les mer »
vinter

Problem med forskjellsbehandling av brøyting i Hamarøy

Hamarøy kommune er klar over problemet med ulik behandling av private veier. Private veier vedlikeholdes normalt av brukerne, men enkelte av de private veiene har delvis blitt driftet av kommunen, melder kommunen.... Les mer »
elsparkesykkel

Høyesterett avgjør straffen for promillekjøring med elsparkesykkel

Nylig behandlet Høyesterett den første saken om promillekjøring med elektrisk sparkesykkel. I fjor ble elektriske sparkesykler definert som «motorvogn» og derved omfattet av de vanlige reglene for promillekjøring. Da Vegdirektoratet i fjor... Les mer »
ytf

200 vil ta fagbrev med YTF

I høst lanserte Yrkestrafikkforbundet (YTF) programmet «I Rute» for å hjelpe flere i transportbransjen med å ta fagbrev. Nå har godt over to hundre personer meldt seg opp for å ta fagbrevet... Les mer »
tunnell

Januar er måneden vi krasjer mest

De siste fem januarmånedene har personbiler smelt nesten 200 000 ganger på norske veier. Januarulykkene har kostet mer enn 4,4 milliarder kroner. – Januar er måneden det har blitt krasjet mest de... Les mer »
vinter trafikk

Under to mil av riksveiene utbedres med gul midtstripe i år!

I 2023 planlegger regjeringen å oppgradere 16,8 kilometer riksvei med utvidet bredde og gul midtstripe. – Det er en dråpe i havet når det er over 1000 kilometer med for smale riksveier... Les mer »
natt sentrum

Ny undersøkelse: Berøringsskjerm i bil kan være farlig i trafikken

1 av 3 mener berøringsskjermer i bil gjør dem mer uoppmerksomme i trafikken, viser en undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Trygg Trafikk og Fremtind. Samtidig melder 3 av 4 at... Les mer »