1. oktober er frist for å søke midler til medieforskning og mastergradsstipend

tv kamera

Medietilsynet skal fordele cirka fire millioner kroner til medierelaterte forskningsprosjekter og masteroppgaver neste år. Søknadsfrist er 1. oktober i år.

Forskere, journalister, mastergradsstudenter eller andre som har gode ideer til forskningsprosjekter kan søke midler når Medietilsynet skal fordele cirka fire millioner kroner.

– Temaene skal være medierelaterte, og prosjekter med aktuelle og anvendbare temaer og tilnærming prioriteres, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Rådet for anvendt medieforskning (RAM) vurderer søknadene og utarbeider en innstilling til Medietilsynet, som tar avgjørelser om tildelinger og avslag.

250.000 av midlene er øremerket forskning på dataspill gjennom «Regjeringens handlingsplan mot spilleproblemer 2016-2018». Studier om spill i hverdagen, motivasjon og regulering av mediebruk blant unge i alderen 15-25 år, spillvaner og spilleproblemer blant ikke-vestlige minoriteter skal prioriteres.

– Resten av midlene skal gå til forsknings- og utviklingsarbeid knyttet til medier og mediebruk. Medietilsynet er opptatt av å få mer kunnskap om mediemangfoldet i Norge, og vi ser gjerne søknader om støtte til forskning relatert til dette feltet, sier Velsand.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Prosjektene skal ha en klart definert teoretisk og praktisk nytteverdi.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.