Skal demente vike for asylsøkere?

hrs

Demente på et sykehjem i Oslo skal kastes ut til fordel for asylsøkere. Det er slik pårørende tolker beskjeden om at deres kjære må flytte ut i sommer. De pårørende fortviler over hvordan foreldrene deres blir kasteballer.

På toppen av det hele legger Oslo kommune ned sykehjemmet for demente samtidig med at de skryter av at de skal opprette et lignende tilbud – om noen år.

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

– Avdelingen, Bokollektivet, skal legges ned. Fra 1. juni 2018 er det slutt! Da skal våre gamle plasseres rundt omkring i byen. Vi aner ikke hvor de havner. Og hvorfor skal de ut? «Alle» sier det er asylsøkere som skal inn. Det går bare ikke an! Kaste ute aldersdemente – og med et slikt fantastisk tilbud som Bokollektivet er – for å gjøre plass til asylsøkere? Tenk å sette svake grupper opp mot hverandre på denne måten!, sier en oppgitt Frode Riis til Rights.no.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

Riis legger til at dette selvsagt ikke er asylsøkernes skyld, men peker på at de aktuelle myndighetene og politikerne ikke opptrer ansvarlig.

Bilde: Human Rights Service.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.