Statens vegvesen advarer: Heftig vær i nord

vegvesenet

Det blir kraftig vind i Nordland, Troms og Finnmark fra natt til mandag og et døgn framover. Veger, bruer, og fjelloverganger kan bli stengt og ferjesamband innstilt på kort varsel.

Sterkest vind blir det i Troms og Finnmark. Her kan vinden komme opp i orkan styrke enkelte steder. I Nordland er det meldt vind opp i storm styrke. Temperaturen stiger, og det blir mye nedbør i hele landsdelen. I tillegg til kraftig vind er det ventet svært høy vannstand og høye bølger.

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

Den sterke vinden og mildværet fører til snøfokk, skredfare og glatte veger. Stigende vannstand og høye bølger kan slå inn over veger som ligger langs kysten.

– Allerede er veger stengt, og vi forventer mange stengte veger det kommende døgnet, sier seksjonsleder Siril Veiåker Nilsen ved Vegtrafikksentralen Nord.

Det blir svært krevende forhold på vegene, men det kan være store lokale forskjeller.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

– I et så stort område vil det være lokale værforskjeller så det er vanskelig å gi generelle råd til trafikantene i hele landsdelen, men vi oppfordrer alle til å følge med på værmeldinger og trafikkmeldinger i området de bor og skal kjøre i, sier Veiåker Nilsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.