data program web

Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Ingen av Avinors systemer er berørt av IT-problemene som påvirker utenlandske flyplasser. Avinor benytter ikke sikkerhetstjenester fra den leverandøren det er snakk om. De største flyselskapene på Avinors flyplasser er heller ikke... Les mer »
tog

Spiller inn nye togruter i Nordland

Årlig ber Jernbanedirektoratets om innspill på hvordan persontogtilbudet kan forbedres. I Nordland er kapasiteten viktig. – Kortversjonen er at det er stort behov for å forbedre banekapasiteten. Frekvensen og påliteligheten i togtilbudet... Les mer »
nfk

Flyrutene i Nordland må bedres

Fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø gir en tydelig beskjed til Samferdselsdepartementet når hun nå har sendt innspill på dagens såkalte FOT-ruter, flytilbudet som lyses ut av staten. Samferdselsdepartementet skal i gang med en... Les mer »
Statens vegvesen

Redusert kapasitet på Bognes – Lødingen

Det er inntil videre redusert kapasitet på ferjesambandet Bognes – Lødingen, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding. Det kan i perioder forventes stor trafikk og lang ventetid. Statens vegvesen oppfordrer trafikanter til... Les mer »
gsk

Legemiddelmangel rammer 1 500 pasienter daglig

I år må apotekene starte leteaksjoner etter over en million legemiddelpakninger. I halvparten av tilfellene finner apotekene en løsning. 97 prosent av pasientene får umiddelbart utlevert det som er skrevet på resepten.... Les mer »
nfk

Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

Fylkestinget i Mo i Rana har debattert flere sentrale aspekter rundt kanskje den viktigste infrastruktur i Nordland, nemlig ferjetrafikken. Gruppeleder i Høyre, Stig Tore Skogsholm og fylkestingsrepresentant Richard Dagsvik i Frp etterlyser... Les mer »
fly reise ferie

Streikefare i Avinor fra onsdag

Onsdag 12. juni kan 140 ansatte i Avinor gå ut i streik, om det ikke blir enighet mellom LO Stat og Spekter for 900 medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL) ansatt i Avinor.... Les mer »
norwegian

Ikke streik: Enighet mellom Norwegian og pilotforeningen

Norwegian og Norwegian Pilot Union (NPU) er blitt enige om en ny tariffavtale og meklingen er nå over. Dermed er en varslet streik avverget.  – Jeg er glad for at vi har... Les mer »
vinter trafikk

Skal overta veilysene i Nordland

Fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø ønsker å gjøre overtakelse av belysningen langs fylkesvegene mer smidig. – På strekninger hvor det er skal-krav til belysning i Statens vegvesens håndbøker, overtar Nordland fylkeskommune anlegget som... Les mer »
Fellesforbundet

Enighet mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart

13 timer på overtid ble Fellesforbundet og NHO Luftfart enig om en ny avtale på flyoverenskomsten, og unngår dermed streik. Mandag ettermiddag ble Fellesforbundet og NHO Luftfart enige om en løsning på... Les mer »