nfk

Klart for Tonnes ferjeleie

Nordland fylkeskommune opplyser at det blir byggestart i juni, ferjeleiet skal stå ferdig sommeren 2024. Nordland fylkeskommune har skrevet kontrakt med Christie & Opsahl AS om bygging av ferjeleie på Tonnes i... Les mer »
nfk

180 millioner: 160 kilometer asfalt i Nordland

Nå er årets asfaltprogram klart. Totalt skal det asfalteres 160 kilometer fylkesveg rundt i hele Nordland. – Vi hadde satt av 100 millioner kroner i vedlikeholdsbudsjettet for årets asfaltering. Men god økonomistyring har... Les mer »
vw

Nå kan du bestille ID. Buzz – Her er de norske prisene

Mandag åpner Volkswagen for bestillinger av ID. Buzz og ID. Buzz Cargo, hvor sistnevnte setter en ny standard for elektrisk rekkevidde i varebilmarkedet. De første kundebilene er ventet til Norge allerede til... Les mer »
naf

Dette betyr de gule skiltene

Sommer er høysesong for veivedlikehold, samtidig som vi er flere på veiene. – Ser du skilt med gul bakgrunn, betyr det at det er veiarbeid på strekningen. Da settes ofte fartsgrensene ned,... Les mer »
nfk

10,5 mrd til veg, trafikksikkerhet og grønn transport i Nordland

I fylkesrådets forslag til Regional transportplan Nordland 2022 – 2033 (RTP), blir næringsveiene og gang- og sykkelveier prioritert. I tillegg skal det sikres mot ras og skred, ferjer skal elektrifiseres, og flere... Les mer »
ferge

Gratis ferje på mange strekninger i Nordland: Sjekk listen

Nå blir det gratis å ta ferje på mange strekninger i Nordland. Både for kjøretøy og passasjerer. – Føringene kommer fra sentrale myndigheter, og kompenserer oss for alle strekninger som har færre... Les mer »
Kystrederiene

Revidert nasjonalbudsjett: Regjeringen bryter løfter

Regjeringen viderefører kutt i ordninger for sjøfolk i RNB (Revidert nasjonalbudsjett) – tross lovnader i Hurdalsplattformen. – Nå må Stortinget rydde opp, krever Tor Arne Borge i Kystrederiene.   – Både Statsbudsjettet og... Les mer »
tunell

Sørfold-tunnelene prioriteres

Statens vegvesen har gjort en gjennomgang av de største kommende prosjektene. Her slås det fast at Sørfold-tunnelene skal prioriteres. Fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll, sier dette er en viktig presisering. Det har... Les mer »
avinor

Trafikken vender tilbake til Avinors lufthavner

Totalt reiste 3 692 403 passasjerer til, fra eller via Avinors lufthavner i april 2022. Dette er en økning på 349 prosent sammenlignet med samme måned i 2021. Den største økningen skjer... Les mer »
lufthavn ferie

Ny by – Ny flyplass: Regjeringen med gladnyhet til Bodø

Bodø kommune inviterte mandag til pressekonferanse i Bodø rådhus og temaet var Ny by-ny flyplass-prosjektet. Til stede på pressekonferansen var samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, nestleder i Arbeiderpartiet og fiskeri- og havbruksminister Bjørnar Skjæran, fylkesrådsleder... Les mer »