Oppgraderer Steigentunnelen

tunell

I midten av april starter et større vedlikeholdsarbeid som skal pågå ut 2024. Trafikantene må forholde seg til ledebilkjøring og nattestengning.

– Tunneler trenger jevnlig vedlikehold, og noen ganger mer omfattende tiltak. I Steigentunnelen skal vi nå gjøre fjellsikring, bytte vann- og frostsikring og oppgradere det elektriske anlegget med helt ny belysning. Det skal gi en tryggere tunnel med bedre kjøreopplevelse, sier prosjektleder Eivind Bakken i Nordland fylkeskommune.

Entreprenøren vil rigge seg til på begge sidene av tunnelen. Fra mandag 15. april 2024 starter arbeidene som trafikantene må forholde seg til mot slutten av året.   

Fylkesveg 835 Steigentunnelen er 8,1 km lang og åpnet for trafikk i 1990. 

Det er ingen omkjøringsmuligheter på veg ut og inn av Steigen. Det betyr at mange blir berørt av anleggsvirksomheten som skal foregå halve døgnet.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

– Vi skjønner at mange vil oppleve dette som plunder og heft, men vi håper på forståelse i arbeidene for en bedre tunnel. Det blir fri ferdsel på dagtid, og så jobber vi på kvelden og natta, når det er minst trafikk. Ledebilkjøring og stengninger er likevel nødvendig, både for å få jobben gjort, men også for tryggheten til trafikantene og de som har arbeidsplassen sin på stedet, påpeker Bakken.

Arbeidene starter mandag 15. april 2024 og vil pågå i tidsrommet klokka 18:00–06:00, i utgangspunktet alle dager. I dette tidsrommet må alle følge ledebil. Slik er planen: 

  • Klokka 18:00–22:00: Kontinuerlig ledebilkjøring
  • Klokka 22:00–06:00. Tunnelen er stengt. Trafikken slipper igjennom med ledebil klokka 23:00, 01:00, 03:00 og 05:00.
  • Klokka 06:00–18:00: Fri ferdsel
Les også:  Arbeiderpartiet vil styrke veterinærtjenestene i Nordland

– Ledebilen kjører fra én side av gangen, og Steigentunnelen er drøye åtte kilometer lang. Vi ber derfor om at trafikantene beregner ekstra tid og er forberedt på litt venting for å passere.  Vis hensyn til arbeiderne og vær oppmerksom på skiltingen.

Det blir tatt hensyn til buss som kjører fra Steigen i retning Steigen kryss/E6. 

Det er fri ferdsel i oddetallshelgene, frem til ledebilkjøringen gjenopptas på søndager klokka 18.  I ukene 28, 29 og 30 er det ferie på anlegget og fri ferdsel gjennom tunnelen.

– Dette er planen vi jobber etter, men det kan bli endringer. Følg med på oppdaterte trafikkmeldinger på 175.no eller på telefon 175. Sjekk gjerne hele strekningen du skal kjøre, så du er forberedt på mulige hindringer andre steder på ferden, sier Bakken. 

Les også:  Få på plass skilting for hurtiglading!

Flere tunneler i Salten har de siste par årene fått lignende oppgraderinger som Steigentunnelen skal ha, blant andre Sulistunnelene og fylkesveg 17 Sundsfjordtunnelen.

–  Vi har mange tunneler på fylkesvegnettet, så det er hele tiden mindre eller større vedlikehold som dette. I tillegg kommer tunneler med større oppgraderinger etter tunnelsikkerhetsforskriften, og der er fv. 17 Storvikskartunnelen den neste, med oppstart til høsten, avslutter prosjektleder Eivind Bakken i Nordland fylkeskommune.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.