tunell

Oppgraderer Steigentunnelen

I midten av april starter et større vedlikeholdsarbeid som skal pågå ut 2024. Trafikantene må forholde seg til ledebilkjøring og nattestengning. – Tunneler trenger jevnlig vedlikehold, og noen ganger mer omfattende tiltak.... Les mer »
barn

Lovbrudd og krise i barnevernet i Bodø: – Vi gjør en kjempejobb

Bodøposten.no trykket nylig nyheten om sjokkrapporten fra Statsforvalteren i Nordland at barnevernet i Bodø ikke engang vet hvor mange barn de har i fosterhjem. Nå reagerer kontrollutvalget i Bodø kommune. – Barnevernet... Les mer »
kulturminnefondet

48 fikk statsstøtte til å sette i stand kulturminner i Nordland i 2023

I 2023 ga Kulturminnefondet tilsagn på totalt 8 232 000 kroner til 48 prosjekter i Nordland fylke der private eiere vil sette i stand sine kulturminner. Mange timers egeninnsats og engasjement har ført til... Les mer »
gråter

Sjokkrapport: Barnevernet i Bodø vet ikke hvor mange barn de har i fosterhjem

Statsforvalteren har avdekket at barnevernstjenesten i Bodø, som også omfatter Gildeskål, Hamarøy, Rødøy, Røst, Steigen og Værøy, har brutt barnevernsloven og kommuneloven, opplyser NRK. – Barnevernet i Bodø har heller ikke sikre... Les mer »
landbruksdir

Millioner kroner til tømmerkaier i Nordland

Seks tømmerkaier langs hele norskekysten deler årets bevilgning. Kaier med høyt utskipingsvolum, samt geografisk fordeling er prioritert. En del av prosjektene sliter med kostnadsøkninger. I 2022 ble det skipet ut om lag... Les mer »
nordvik

Går sammen om tungberging i Salten

Nord Salten Auto AS og Vifa bilberging AS går sammen om etableringen av Salten Tungberging AS på Fauske. De to bilbergingsselskapene som holder til i henholdsvis Hamarøy og Steigen, samt Bodø og... Les mer »
politi

Gjenåpner politikontoret i Steigen

Regjeringen gjenåpner ni tjenestesteder i 2023 med nye politistillinger. Kontorene ble lagt ned av forrige regjering, opplyser Document. – Mange kommuner har sendt oss innspill om at avstanden til politiet har blitt... Les mer »
nho

LESERINNLEGG: Dra hodet ut av Oslo-bobla, Vedum!

Ærlig talt, Vedum. Nu må du dra hodet ut av Oslo-bobla. Om så bare for et øyeblikk, hvis det skulle bli for ubehagelig i lengden. Her, utenfor bobla, finnes det en virkelighet... Les mer »
nfk

LESERINNLEGG: Pengebruk i Nordland i en usikker tid

Fylkesrådet er i gang med arbeidet med å sy sammen neste års budsjett og økonomiplan. I en usikker tid må vi forvente strammere økonomi i årene som kommer. Av: Svein Eggesvik, fylkesrådet i Nordland,... Les mer »
ambulanse

Fire døde etter trafikkulykke i Steigentunnelen

Fire personer er døde etter en ulykke i Steigentunnelen i Nordland. To er fløyet til sykehus med skader, opplyser VG. Politiet fikk melding om trafikkulykken i 16-tiden søndag. En traktor med henger... Les mer »