Sjokkrapport: Barnevernet i Bodø vet ikke hvor mange barn de har i fosterhjem

gråter

Statsforvalteren har avdekket at barnevernstjenesten i Bodø, som også omfatter Gildeskål, Hamarøy, Rødøy, Røst, Steigen og Værøy, har brutt barnevernsloven og kommuneloven, opplyser NRK.

– Barnevernet i Bodø har heller ikke sikre tall for hvor mange fosterbarn de har ansvaret for, eller hvor mange fosterbarn som ikke har fått lovpålagt oppfølging, heter det i rapporten.

I rapporten fra Statsforvalteren i Nordland blir det også pekt på mangler i dokumentasjon og internkontroll, ifølge NRK.

Les også:  Avinor: Seks nye tårn overføres til Bodø

Også Helsetilsynet har publisert sjokkrapporten om lovbruddene i barnevernet i Bodø kommune.

– Statsforvalteren har gjennomført tilsyn med Bodø kommune som vertskommune for den interkommunale barneverntjenesten for Bodø Gildeskål, Hamarøy, Rødøy, Røst, Steigen og Værøy kommune. I den forbindelse besøkte vi barnevernstjenesten den 12.-13.09.23 og den 15.09.23. Vi undersøkte om kommunen sørger for at oppfølging av barn i fosterhjem blir utført i samsvar med aktuelle lovkrav slik at barna får trygge og gode tjenester, opplyser Helsetilsynet.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Tilsynet ble gjennomført som del av et landsomfattende tilsyn initiert av Statens helsetilsyn.

– Statsforvalteren har avdekket mangler i barneverntjenestens arbeid med oppfølging av barn i fosterhjem. Barneverntjenesten besøker ikke fosterhjemmene så ofte som nødvendig, med den følge at fosterbarn under omsorg ikke sikres nødvendig oppfølging og hjelp, også i kritiske faser. Det foreligger også mangler knyttet til barneverntjenestens dokumentasjon. Dette medfører at vesentlig informasjon og vurderinger ikke er tilgjengelig på barnets mappe, ifølge Helsetilsynet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.