rein vinter

Vanskelige beiteforhold for rein i Nordland

På grunn av skiftende værforhold første del av vinteren, er det nå svært vanskelige beiteforhold for rein flere steder i Nordland. Statsforvalteren ber folk som er på ute på tur vise hensyn... Les mer »
natur skog elv

Statsforvalteren i Nordland: – Invasjon av pukkellaks

Hittil er det fanget mer enn 13 000 pukkellaks i elvene og 1200 i sportsfiske i sjøen. Dette er basert på foreløpige tall, og de virkelige tallene er høyere. Lag og foreninger kan... Les mer »
statsforvalteren i nordland

Statsforvalteren i Nordland: – Alvorlig svikt når minuttene teller for pasienter i nord

Statens helsetilsyn har gjennom tilsyn med luftambulansetjenesten avdekket alvorlig svikt i nord. Svært bekymringsfullt, mener statsforvalterene i nord. Tilsynsrapporten slår fast at pasienter i Nord-Norge som trenger øyeblikkelig hjelp, ikke får forsvarlige, koordinerte... Les mer »
læring lærer klasse

Statsforvalteren i Nordland: – Regjeringen åpner for grønt nivå i barnehager og skoler

Fra og med 27. mai kan kommuner med lite smitte selv beslutte om de skal gå til grønt nivå i barnehager og skoler, opplyser Statsforvalteren i Nordland. Nå åpnes det for at... Les mer »
statsforvalteren i nordland

Statsforvalteren i Nordland: – Ikke forskjell på hjemmeskole og rødt nivå

Folkehelseinstituttet (FHI) har sett på effektene av smittespredning på skoler. Deres funn tyder på at det ikke er forskjell på smittespredning ved skoler med rødt nivå og skoler som har sengt og... Les mer »
statsforvalteren i nordland

Statsforvalteren i Nordland: – Muntlig eksamen går som vanlig våren 2021

Regjeringen har nå bestemt at muntlig eksamen foregår som vanlig for 10. trinn og avgangselever på studieforberedende og påbyggning i videregående skole. Muntlig-praktisk eksamen gjennomføres ikke, ifølge Statsforvalteren i Nordland. Trekkordningen for... Les mer »
covid 19 virus

14 nye smitte-tilfeller i Bodø: Innfører nye smitteverntiltak

Bodø kommune inviterte til en ny pressekonferanse fredag kveld klokken 18:00. Der ble det først opplyst om at det er tre nye smitte-tilfeller av covid-19 i Bodø. Til sammen er det 14 nye smitte-tilfeller... Les mer »
kalkulator

Fauske kommune i millardgjeld: Måtte oppheve ulovlig budsjett

Fauske kommune har 1,5 milliarder i gjeld og planla å gå med nesten 70 millioner i underskudd i år. Nå har statsforvalteren opphevet det ulovlige budsjettet, opplyser NRK. – Det er vanskelig... Les mer »
statsforvalteren i nordland

Statsforvalteren i Nordland: – Unngå reiser til Osloregionen

Statsforvalteren i Nordland ber folk unngå å reise til Osloregionen i tiden framover. Anbefalingen kommer etter omfattende smitteutbrudd av det muterte Covid-19-viruset på Østlandet. – På grunn av dette utbruddet, er det... Les mer »
statsforvalteren i nordland

Statsforvalteren i Nordland: – Sikre løse gjenstander og hold dere hjemme

Ekstremværet er ventet inn over Nord-Helgeland i løpet av torsdags formiddag, og vil treffe resten av Nordland i de påfølgende timene. Det vil bli kraftig vind fra sør-øst, kombinert med lave temperaturer,... Les mer »