Skoleelever på Andøya foreslo navn til en helt spesiell hval

andøya space

Camilla Ilmoni fra The Whale og Ørjan Vøllestad fra Andøya Space tok en rundtur på Andøyskolene 30. juni for å få hjelp til å velge et navn til hval-maskoten til The Whale. De fikk 194 forslag til navn.

I et samarbeidsprosjekt mellom The Whale og Andøya Space Education, skal Teddynauten og en hval hjelpe barn og unge å utforske havdypet og verdensrommet. Med på laget er Øistein Kristiansen, kjent som Øisteins blyant.

– Vi ønsker å fortelle dere at det er ting med verdensrommet og havdypet som er kjempespennende, ting du kanskje ikke går og tenker på til vanlig, fortalte Ørjan Vøllestad til elever ved Andenes, Bleik, Åse og Risøyhamn. 

Les også:  Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden

– Havdypet og rommet der ute har masse til felles, og derfor har vi lyst å finne på noe sammen, The Whale og Andøya Space, forteller Vøllestad. 

– Øisteins blyant skal sammen med maskotene våre hjelpe skoleelever å utforske disse to ytterkantene av verden vår. Sammen skal de ta havdypet og rommet inn i klasserommet, inn på skolen, sier Vøllestad.

Maskoten til Andøya Space er en jente som heter Teddynauten. Hun elsker å utforske verden og universet, men dessverre har hun litt sjøskrekk. Da er det fint å ha en bestevenn som kjenner havet og passer på henne.

Les også:  Jitse Buitink ny leder i Nordland SV

Maskoten til The Whale er en spermhval som bor i en undervannsgrotte utenfor Andøya, og sammen med bestevennen Teddynauten reiser de på små og store eventyr.

Hvalen har i dag ikke et navn og derfor var det passende å invitere de yngste til å foreslå et navn. I en rundtur på Andøya 30. juni, fikk Camilla og Ørjan utrolig mange fine forslag til navn.

Les også:  Møbelringen inntar Vesterålen

Navnet vil bli avslørt rett før sommerferien, når The Whale og Andøya Space Education tar en ny tur ut på samtlige Andøyskoler, men denne gangen sammen med Øisteins blyant. 

Rett før sommerferien, 22-23. juni kommer altså Øisteins blyant på besøk og skal ha et tegneshow på alle skolene i Andøy. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.