nfk

Ny tannklinikk åpnet på Røst

Den nye tannklinikken er lokalisert i det nye oppvekstsenteret på Røst, sammen med skole, barnehage og bibliotek. Nå er tannklinikken offisielt åpnet. Klinikken er veldig arealeffektiv, siden det blir sambruk med andre... Les mer »
nfk

Røst og tørrfisk på italiensk TV

Loneley Planet og Mediaset TV, Italias svar på TV 2, besøkte Røst for å lære om historien til tørrfisk, reiseliv, men ikke minst om den dramatiske historien rundt Pietro Querinis skipsforlis. Reisehåndbok-utgiveren... Les mer »
nfk

200 000 folkehelsekroner til Røst

Gjennom et folkehelseprosjekt ønsker Røst kommune å styrke tilhørigheten, identiteten, deltakelsen og tryggheten til barn og unge. Nordland fylkeskommune støtter tiltaket med 200 000 kroner. Røst kommune arbeider systematisk med å styrke og... Les mer »
nfk

Omstillingsmidler til Værøy og Røst

Fylkesrådet bevilger tre millioner kroner til Værøy og Røst i 2022, og har til hensikt å bevilge like mye i 2023 og 2024. Værøy og Røst kommuner er som mange kommuner i... Les mer »
venezia

Via Querinissima – En kulturell reiserute mellom Røst og Venezia

Et snart seks hundre år gammelt forlis knytter Røst og Venezia sammen. Nå skal det lages en offisiell europeisk kulturforbindelse mellom regionene, Via Querinissima. Via Querinissima er navnet på den kulturelle reiseruten... Les mer »
statens vegvesen

Statens vegvesen setter inn ekstra ferjer i Nordland

Med allerede økende trafikk, har Statens vegvesen økt kapasiteten på riksvegferjene i nord. Flere ferjer og køvakter skal sørge for at trafikantene får en fin reise. Etter to år med pandemi og... Les mer »
statens vegvesen

Torghatten Nord skal kjøre hydrogenferjer mellom Bodø og Lofoten

Statens vegvesen har innstilt Torghatten Nord som vinner av konkurransen om å drifte ferjesambandet Bodø – Røst – Værøy – Moskenes. Kontrakten gjelder for 15 år, fra 1. oktober 2025 til 30.... Les mer »
covid 19 virus

Ingen registrert smittet ved testing lokalt på Røst

Røst kommune melder at de har testet flere av innbyggerne for koronasmitte (Covid-19) de siste dagene. Røst kommune kan bekrefte at det ikke er registret noen smittede lokalt på Røst, opplyser kommunen. Les mer »
olje miljø

MDG slo alarm om oljeutslipp på Røst – Var fiskeolje

MDGs nestleder Arild Hermstad slo alarm om oljeutslipp etter en grunnstøting på Røst i Nordland, men han glemte en viktig detalj: oljen var fiskeolje. «Denne grunnstøtingen kan bli katastrofalt for sjøfugl og... Les mer »
Nofima

Tørrfisk og saltfisk er selve livsnerven på Røst i Nordland

Saltfisk- og tørrfisknæringen er økonomisk og sysselsettingsmessig viktig for hele Norge. Ringvirkningene er store. Og for noen kommuner er fisken selve livsgrunnlaget. Røst i Nordland og Nordkapp i Finnmark er to eksempler... Les mer »