nfk

Jubler for satsing på fiskerihavner i Nordland

– Det er veldig bra at fiskerihavnene både på Andenes og på Røst og Værøy nå er løftet inn i den viktige første perioden av Nasjonal Transportplan (NTP) 2025-2036, sier fylkesrådsleder Svein... Les mer »
barn

Lovbrudd og krise i barnevernet i Bodø: – Vi gjør en kjempejobb

Bodøposten.no trykket nylig nyheten om sjokkrapporten fra Statsforvalteren i Nordland at barnevernet i Bodø ikke engang vet hvor mange barn de har i fosterhjem. Nå reagerer kontrollutvalget i Bodø kommune. – Barnevernet... Les mer »
gråter

Sjokkrapport: Barnevernet i Bodø vet ikke hvor mange barn de har i fosterhjem

Statsforvalteren har avdekket at barnevernstjenesten i Bodø, som også omfatter Gildeskål, Hamarøy, Rødøy, Røst, Steigen og Værøy, har brutt barnevernsloven og kommuneloven, opplyser NRK. – Barnevernet i Bodø har heller ikke sikre... Les mer »
nfk

Et steg nærmere kulturrute-status for Venezia og Røst

I 3 dager har italienerne fått oppleve musikk, mat, kunst og historie fra nord. Og det like ved hvor adelsmannen Pietro Querinis båt nok ble bygd, ved Venezias gamle skipsverft Arsenale. Røst... Les mer »
nav bodø

Kraftig økning i antall mottakere av arbeidsavklaringspenger i Nordland

Ved utgangen av september var det 6 703 personer i Nordland som mottok arbeidsavklaringspenger (AAP). Dette tilsvarer 4,5 prosent av befolkningen (18-66 år). Antall AAP-mottakere i Nordland har økt for tredje år... Les mer »
nfk

Ny tannklinikk åpnet på Røst

Den nye tannklinikken er lokalisert i det nye oppvekstsenteret på Røst, sammen med skole, barnehage og bibliotek. Nå er tannklinikken offisielt åpnet. Klinikken er veldig arealeffektiv, siden det blir sambruk med andre... Les mer »
nfk

Røst og tørrfisk på italiensk TV

Loneley Planet og Mediaset TV, Italias svar på TV 2, besøkte Røst for å lære om historien til tørrfisk, reiseliv, men ikke minst om den dramatiske historien rundt Pietro Querinis skipsforlis. Reisehåndbok-utgiveren... Les mer »
nfk

200 000 folkehelsekroner til Røst

Gjennom et folkehelseprosjekt ønsker Røst kommune å styrke tilhørigheten, identiteten, deltakelsen og tryggheten til barn og unge. Nordland fylkeskommune støtter tiltaket med 200 000 kroner. Røst kommune arbeider systematisk med å styrke og... Les mer »
nfk

Omstillingsmidler til Værøy og Røst

Fylkesrådet bevilger tre millioner kroner til Værøy og Røst i 2022, og har til hensikt å bevilge like mye i 2023 og 2024. Værøy og Røst kommuner er som mange kommuner i... Les mer »
venezia

Via Querinissima – En kulturell reiserute mellom Røst og Venezia

Et snart seks hundre år gammelt forlis knytter Røst og Venezia sammen. Nå skal det lages en offisiell europeisk kulturforbindelse mellom regionene, Via Querinissima. Via Querinissima er navnet på den kulturelle reiseruten... Les mer »