Nordisk fotokonkurranse skal gi unge en stemme i bærekraftsdebatten

ungdom helse

Canon lanserer Nordic Young People Programme, et initiativ som skal inspirere unge mennesker til å skape en forandring ved hjelp av visuell historiefortelling.

​– Avgjørelsene som politikerne tar i dag har stor innvirkning på unge menneskers fremtid. Hvis ikke klimaendringene blir tatt på alvor, er det de yngre generasjonene som blir tvunget til å takle konsekvensene. Visuell historiefortelling kan imidlertid være et sterkt virkemiddel for å få stemmene deres til å bli hørt, sier Bodil Nordin, leder for Canon Nordic Region Sustainability Engagement Lead.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Nordic Young People Programme skal gi unge en stemme på spørsmål rundt FNs globale bærekrafts mål. Canon arrangerer i den forbindelse en fotokonkurranse der 16-19-åringer fra Sverige, Norge og Danmark er invitert til å delta. Konkurrentene blir bedt om å velge et av FNs 17 bærekrafts mål som er spesielt viktig for dem, og formidle betydningen gjennom et bilde eller en video fra deres eget lokalsamfunn.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

– Det skjer så mange positive ting rundt om i verden, og det synes vi er viktig å vise frem. Ved å synliggjøre muligheter i stedet for hindringer, kan vi sammen vise beslutningstagere veien videre, sier Nordin.

Hensikten med konkurransen er å involvere så mange unge mennesker som mulig i bærekraftige tiltak, og gi dem en sterkere stemme i debatten om FNs bærekrafts mål for en bærekraftig fremtid. Gjennom kameralinsene blir de oppfordret til å fortelle historier om positive endringer på sine hjemsteder. For å hjelpe dem med å få frem historiene på en best mulig måte, deler Canons ekspertfotografer en rekke tips og triks på nettet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.