nfk

Prioriterer Tosenveien mellom Brønnøysund og Grane

Da fylkesrådet presenterte sitt forslag til budsjett, var fylkesveg 76 Tosenvegen prioritert inn. – Det handler om trafikksikkerhet, og det handler om næringstransport, poengterer fylkesråd for utbygging og eiendom, Lise Henriette Rånes.... Les mer »
nfk

Gratis klima- og energirådgivning til innbyggere i Nordland

Nå kan innbyggere i Nordland få gratis klima- og energirådgivning.  I ett år framover kan alle kommunene i Nordland tilby gratis klima- og energirådgivning til sine innbyggere. Nå kan innbyggere i kommunene... Les mer »
nfk

Boliger til flytninger i Nordland: – Vil ha frivillighet framfor tvang

– Selvråderetten for kommunene bør stå sterkt. Derfor mener fylkesrådet at terskelen må være høy for at staten skal kunne gi kommunene pålegg om å etablere flyktningeboliger som de selv ikke ønsker,... Les mer »
nfk

Vil ha luft under vingene på grønn luftfart i Nordland

Fylkesrådsleder i Nordland, Svein Øien Eggesvik vil ha utviklingen av grønn luftfart til Nordland. – Ingen steder i verden ligger det bedre til rette enn her, underbygger Eggesvik. Fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik... Les mer »
nfk

– Dropp Nord-Norgebanen

Fylkesråd for samferdsel i Nordland, Marianne Dobak Kvensjø, er tydelig når hun spiller inn svar til høringen om Nord-Norgebanen. – Dropp luftslottene, vi har to andre svært viktige jernbanestrekninger i nord, som... Les mer »
utdanning

Oppdrettsmillioner til tre skoler i Nordland

Nordland fylkeskommune eier tre undervisningstillatelser for akvakultur av matfisk som er tildelt Sortland, Meløy og Sandnessjøen videregående skoler. Disse skolene tilbyr  naturbruksutdanningen som leder fram til fagbrev i akvakultur. Alle tillatelsene leies... Les mer »
nfk

– Burde latt Norwegian styrke Widerøe

Fylkesråd for samferdsel i Nordland, Marianne Dobak Kvensjø, mener Norwegian burde fått lov å kjøpe Widerøe. – Jeg er skuffet over at konkurransetilsynet fortsatt vurderer å stoppe Norwegians oppkjøp av Widerøe.  Jeg frykter... Les mer »
nfk

Nordland fylkeskommune: Taktskifte med disponering av 32 milliarder

Det nye blågrønne fylkesrådet slo fast at det skulle bli et taktskifte da det tok over makten i Nordland etter valget i høst. Nå er det klart hvordan taktskiftet blir. Buss, hurtigbåt... Les mer »
nfk

Sommerrute til Myken også i 2024

Selv om det synes lenge til den lyse årstiden i Nordland, avslører fylkesrådet allerede nå at sommerruta til Myken blir å gå også i 2024. – Ruta har vært en stor suksess... Les mer »
nfk

Ny flyplass på Mo i Rana: – Staten må ta ansvar for økte kostnader

4,9 milliarder kroner er per i dag den totale prisen på den nye storflyplassen i Rana, ifølge Regjeringen. Av dette har kommunen og private i lokalsamfunnet i Rana allerede bidratt med rundt... Les mer »