nfk

Ingen kjørendringer i Sulistunnelene

– Man kan kjøre som før gjennom Sulis-tunnelene, sier fylkesråd for transport og infrastruktur Monika Sande. Medieoppslag de siste dagene har meldt om at høydebegrensninger i Hårskolten tunnel vil kunne skape trafikale... Les mer »
nfk

5,25 millioner kroner til Vegaøyan verdensarvområde

Fylkesrådet har bevilget 5 250 000 kroner til ulike prosjekter i Vegaøyan verdensarvområde og buffersonen, opplyser Nordland fylkeskommune. Vegaøyan verdensarv og buffersonen ble innskrevet på UNESCOs verdensarvliste i 2004 som Norges første kulturlandskap på... Les mer »
nfk

Vil bygge utviklingsarena for Forsvaret i Bjerkvik

Fylkesrådet bevilger over 3,4 millioner kroner til Arena Nord Utvikling for å etablere en industriell utviklingsarena for Forsvaret på Elvegårdsmoen i Narvik kommune. – Hvis Arena Nord Utvikling lykkes i arbeidet vil... Les mer »
film

Nordland fylkeskommune bruker 3 millioner på opera i Venezia

Nordland fylkeskommune går nå inn med en betydelig økonomisk støtte på tre millioner kroner til gjennomføringen av prosjektet Querinioperaen i Venezia. Gjennomføringen av Querinioperaen i Venezia er et internasjonalt kulturprosjekt som tar sikte på... Les mer »
nfk

Vil teste ut grønn luftfart i nord

– Vi har samlet en hel landsdel for å posisjonere oss i den grønne luftfarten, sier gruppeleder for Høyre i Nordland fylkesting, Beate Bø Nilsen. Beate Bø Nilsen har sammen med gruppeleder... Les mer »
Nordland fylkeskommune

Støtter 40 ulike folkehelsetiltak i Nordland

1,1 millioner kroner er fordelt på 40 ulike folkehelsetiltak i Nordland. – Utjevning av sosiale helseforskjeller er førende for folkehelsearbeidet, påpeker fylkesråd Christian Torset. Tilskuddsordningen skal bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling i... Les mer »
nav bodø

Forsøksordning i Nordland har gitt 60 fagbrev

Ida Josefine Nøstdahl fra Kjøpsvik er kandidat nummer 60 i Nordland som har tatt fag/- svennebrev gjennom prøveordningen modulstrukturert fag- og yrkesopplæring. – Det er bare å gratulere med de gode resultatene!... Les mer »
nfk

Unngikk mindre penger til reiselivet i Nordland

– Mindreforbruk på andre budsjettposter gjør at vi slipper å kutte i bevilgningen til Nordnorsk reiseliv i 2023, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helen Haukland. Fylkesrådet har tidligere... Les mer »
buss

Nå blir det enklere bussbilletter i Nordland

Nå kan også du som reiser ofte benytte deg av reisesøk og billettkjøp i samme app – Reis. Nylig ble enkeltbillett lansert. Nå kan du også kjøpe periodebillett i samme app. Sammenslåing... Les mer »
nfk

Skole i Nordland: Nye rutiner etter funn av spionkameraer på toaletter

Nordland fylkeskommune vil få på plass nye rutiner etter at det i vinterferien ble funnet videokameraer i taket på seks handicaptoaletter på Hadsel videregående skole. Videokameraene var godt kamuflert, men ble likevel... Les mer »