Vil sikre flere studentboliger i Nordland

frp

Fremskrittspartiet i Nordland ber regjeringen til å ta inn over seg det økende behovet for flere studentboliger, og bidra til medfinansiering til slike byggeprosjekter.

– I den tiden vi er i nå, er det spesielt en gruppe i samfunnet som sliter hardt, nemlig studentene. Med dagens pressede utleiemarked og ekstremt høye utleiepriser, er det avgjørende å prioritere byggingen av flere studentboliger. Regjeringen må nå ta ansvar og handle for å sikre studenters tilgang på rimelige og trygge boliger, sier fylkestingsrepresentant fra FrP Odin Rømning.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

–  perioden 2015-2020 sørget FrP og Solberg-regjeringen for en rekordsatsning i byggingen av studentboliger. Og jeg syns det er bra at det i Hurdalsplattformen står at regjeringen skal bygge 3000 nye studentboliger i året. Men faktum er at regjeringen kun har bevilget tilskudd til bygging av 1650 studentboliger. Det er altfor dårlig. Vi har et økende behov for kompetanse i Nordland. Skal vi sikre tilstrekkelig arbeidskraft for fremtidige næringer og verdiskapning, sier Odin Rønning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.