Skulptur av havrettsminister Jens Evensen avduket

kulturbyen oslo

25. juni ble skulpturen av den legendariske havrettsministeren Jens Evensen avduket, av byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Gjennom årene har Oslo kommune samlet, kjøpt inn, mottatt gaver og produsert et stort antall kunstverk, til glede for Oslofolk og tilreisende At kunsten er tilgjengelig for folk flest er demokratisk og utjevnende. Opplevelser, estetikk og nysjerrighet er for alle, sa byrådslederen i talen ved avdukingen.

Les også:  Sier nei til å åpne Nordland VI

– Gaven fra Bjørn W. og Karin Lunde tilføres Oslo kommune, Oslo by og vår felles eide kunstsamling, enda et kunstverk. Men også en del av vår felles historie.

Skulpturen, som er i helfigur står på en sokkel i granitt og peker på et riss av kontinentalsokkelen som markeres på en granittplate i forlengelsen av sokkelen.

Det har lenge vært en tanke om å få Evensen i bronse på grunn av hans betydning for det moderne Norge. Oslo kommune ble tilbudt skulpturen av Jens Evensen i gave fra giver Bjørn W. Lunde og Karin Lunde i Trondheim.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

Skulpturen er laget av billedhogger og førsteamanuensis ved NTNU i Trondheim, Harald Wårvik.

– Jeg har lagd modellen ut ifra bilder og videoer av Jens Evensen, og Evensen er vel rundt 50–60 år gammel på skulpturen jeg lager, sa kunstneren til Dagsavisen tidligere i år.

Skulpturen av Evensen er plassert i Ruseløkkveien rett nedenfor Utenriksdepartementet, en plassering som passer med hans virke for Norge i internasjonale spørsmål.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.