Nå kommer snøen – Få på vinterdekkene

natt tog

I dag kan det bli glatt når den første snøen kommer til de nordvestlige fjelltraktene i Sør-Norge. Tryg Forsikring ber bilister som skal i høyden om å få på vinterdekkene.

– Skal du kjøre bil på Strynefjellet, Sognefjellet, Dovrefjell eller i fjellområdene i Møre og Romsdal i dag eller lørdag er det ikke noe å lure på. Du kan like gjerne legge om til vinterdekk med en gang. Det første snøfallet pleier alltid å føre til ekstra mange ulykker og bilskader da de fleste er uforberedt på vinterføre, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snøfall fredag ettermiddag og natt til lørdag, men det kan komme snø tidligere fredag også.

– Det vil kunne bli lokalt vanskelige kjøreforhold i fjellet over 800 meter, men også i lavlandet da det er meldt mye nedbør på Nordvestlandet og deler av Trøndelag, med gult varsel om jord-, flom- og flomskredfare hele helgen. Kjør etter forholdene, og beregne ekstra god tid hvis man skal ut på veien, sier han.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

Det er ikke påbudt med piggdekk eller vinterdekk i Norge, men du må ha dekk som er tilpasset føret du kjører på. Hvis ikke vil det kunne karakteriseres som grov uaktsomhet, noe som kan bli dyrt.

– Havner du i en trafikkulykke og ikke har skodd deg etter forholdene, kan du i tillegg til straff fra politiet risikere at forsikringsselskapet avkorter eller i verste fall ikke utbetaler noe erstatning til deg. Spinner du rundt på vinterføre på sommerdekk risikerer du i verste fall å skade personer også, sier Brandeggen.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

Forsikringsbransjen registrerte i fjor rekordhøye 950.000 bilskader til en erstatningskostnad på over 16 milliarder kroner, viser tall fra Finans Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.