Nå kommer snøen – Få på vinterdekkene

natt tog

I dag kan det bli glatt når den første snøen kommer til de nordvestlige fjelltraktene i Sør-Norge. Tryg Forsikring ber bilister som skal i høyden om å få på vinterdekkene.

– Skal du kjøre bil på Strynefjellet, Sognefjellet, Dovrefjell eller i fjellområdene i Møre og Romsdal i dag eller lørdag er det ikke noe å lure på. Du kan like gjerne legge om til vinterdekk med en gang. Det første snøfallet pleier alltid å føre til ekstra mange ulykker og bilskader da de fleste er uforberedt på vinterføre, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  Nordlendinger kan nå betale for drivstoffet med bilskiltet ved 15 stasjoner

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snøfall fredag ettermiddag og natt til lørdag, men det kan komme snø tidligere fredag også.

– Det vil kunne bli lokalt vanskelige kjøreforhold i fjellet over 800 meter, men også i lavlandet da det er meldt mye nedbør på Nordvestlandet og deler av Trøndelag, med gult varsel om jord-, flom- og flomskredfare hele helgen. Kjør etter forholdene, og beregne ekstra god tid hvis man skal ut på veien, sier han.

Les også:  Valhall 40 år – Sikter mot 2060

Det er ikke påbudt med piggdekk eller vinterdekk i Norge, men du må ha dekk som er tilpasset føret du kjører på. Hvis ikke vil det kunne karakteriseres som grov uaktsomhet, noe som kan bli dyrt.

– Havner du i en trafikkulykke og ikke har skodd deg etter forholdene, kan du i tillegg til straff fra politiet risikere at forsikringsselskapet avkorter eller i verste fall ikke utbetaler noe erstatning til deg. Spinner du rundt på vinterføre på sommerdekk risikerer du i verste fall å skade personer også, sier Brandeggen.

Les også:  Nybilsalget i september: - Forurensende biler burde ikke vært på topp-ti-lista

Forsikringsbransjen registrerte i fjor rekordhøye 950.000 bilskader til en erstatningskostnad på over 16 milliarder kroner, viser tall fra Finans Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.