Store beslag av smuglerfisk i Nordland, Troms og Finnmark

fiske transport industri

Så langt i år har tollerne beslaglagt 3,6 tonn fisk på grensestasjonene i Troms og Finnmark, pluss Mo i Rana og Bjørnfjell i Nordland. Det er omentrent like mye som på samme tid i fjor, men bak årets beslag av fisk ligger flere store beslag.

De store beslagene av smuglerfisk i Nordland, Troms og Finnmark følges kun opp med bøtelegging. Politiet erkjenner at de burde gått dypere ned i materien, ifølge Kyst og Fjord.

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

Regionsjef i Tollvesenet i Troms og Finnmark, Atle Joakimsen oppgir at beslagene stort sett dreier seg om renskåret filét, svært ofte bare høyrygg/loins. Han oppgir også at dette virker som organsiert virksomhet.

– I disse sakene kan du kan trygt si at dette ikke handler om typiske fisketurister. For dette har ikke noe med turisme å gjøre, sier Joakimsen.

Seksjonsleder for felles etterforskning i Troms og Finnmark, Kenneth Nilsen, erkjenner at det er for dårlig oppfølging av smuglingen.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

– Jeg synes politiet har gjort en for dårlig jobb i forhold til beslagene på grensa, vi har som regel bare skrevet et forelegg, sier Kenneth Nilsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.