deadline

Nordnorsk samarbeid skal styrke merkevaren Nordlaks

Nordlaks planlegger økt produksjon i årene som kommer, blant annet gjennom å ta i bruk havfarmen Jostein Albert. Nå satser de på en ny merkevarestrategi, og har fått med seg film- og... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

Nofir i Bodø fikk full finansiering til unik satsning

Gjenvinningsselskapet fra Bodø skal i gang med et nytt, spennende prosjekt. Det ville Handelens Miljøfond sponse med fullt beløp. – Dette blir et veldig viktig bidrag til et prosjekt vi har tenkt... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Drøftet gjennomføringen av årets vinterfiske

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran møtte tirsdag aktører for å drøfte gjennomføringen av årets vinterfiske. Sjømatnæringen forventer i år som tidligere år et stort innrykk av utenlandsk arbeidskraft til årets vinterfiske. Situasjonen... Les mer »
finnmark troms

Kraftig vekst hos Norges Jeger- og Fiskerforbund

I 2021 feiret jegerne og fiskerne 150-årsjubileum for sin organisasjon, og medlemmene strømmet til. Friluftsliv, jakt og fiske er populært som aldri før. Oppsummeringen av antall medlemskap i NJFF stanset på 116.120. Det... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Ny rekrutteringskvoteordning for 2022

I den nye rekrutteringskvoteordningen for 2022 styrker regjeringen åpen gruppe som rekrutteringsarena ved å gi unge fiskere kvotebonus og setter av egne kvoter for å øke kvinneandelen i fiskeriene. – Med ny... Les mer »
kjerringøy vinter

Økt skatt: Rødgrønt distriktsopprør mot regjeringen

I budsjettavtalen mellom Ap, Sp og SV støttes forslaget om å likestille oppdretts-konsesjoner gitt før og etter 1998. Samtidig har formueskatten generelt blitt skjerpet. Skattesatsen øker til 0,95 prosent på formuer over 17... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norge og Storbritannia enige om fiskeriavtale

Norge har for første gang inngått en bilateral fiskeriavtale med Storbritannia. Avtalen inkluderer gjensidig adgang til hverandres farvann og bytte av kvoter. – Jeg er fornøyd med at avtalen med Storbritannia endelig... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

Stor milepæl for Nofir i Bodø: Samlet inn 50.000 tonn plastavfall!

Nylig tok bodøselskapet Nofir imot sitt 50.000ende tonn innsamlede redskap fra fiskeri- og oppdrettsnæringa.  Det tilsvarer nærmere 200.000 tonn mindre CO2 i atmosfæren og besparelser tilsvarende en diesebil som kjører Lindesnes til... Les mer »
nfk

Nytt fylkeskommunalt løft for miljøhavna i Hadsel

– Vi er opptatt av at skognæringa skal ha gode rammevilkår og vil også bidra til videreforedling av skog- og tre-ressursene i Nordland. Derfor går vi nå inn både med fem millioner... Les mer »
the whale

Andøya Space Education og The Whale satser på de unge

Andøya Space Education og The Whale jobber sammen i et forprosjekt med mål å utvikle et nytt pedagogisk konsept for å nå ut til barn og unge om verdensrommet og havet. Konseptet... Les mer »