Arnt E. Pedersen ved Iris Salten

Løvold, Nofir og Folden Akva inngår unikt samarbeid

En søppelbil på andre siden av jorden ble starten på et unikt samarbeid Saltenselskapene Løvold, Nofir og Folden Akva vil gjøre sitt for å sikre sirkularitet i oppdrettsbransjen. – Det blir mye... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Betinget ja til oppdrett i Vega kommune

Nærings- og fiskeridepartementet gir Mowi ASA tillatelse til oppdrett i Rørskjæran i Vega. Tillatelsen forutsetter at dette er forenelig med ny kommunedelplan for kystsonen i Vega kommune. – Jeg er glad for... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Foreslår ungdoms- og rekrutteringsordning i kongekrabbefisket

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen vil gi mer kongekrabbe til unge fiskere, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet. – Vi ønsker å legge til rette for økt rekruttering i kongekrabbefisket, og da særlig rettet... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Varsler storkontroll i vinterfisket

Fiskerimyndighetene varsler storkontroll i årets vinterfiske. Startskuddet går i dag, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet. – Vinterfisket handler om store verdier. Vi vet at der det er store verdier involvert, forekommer det også... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Møter sjømatorganisasjonene om nye innreiseregler

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen inviterer sjømatorganisasjonene til møte etter at regjeringen onsdag kveld la frem nye regler for innreise. – Det er viktig for meg å orientere sjømatorganisasjonene, høre hvordan... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Øker de garanterte torskekvotene i åpen gruppe

Nærings- og fiskeridepartementet har vedtatt å øke de garanterte kvotene for torsk i åpen gruppe med 0,5 tonn per fartøy. På samme tid nedjusteres maksimalkvotetillegget til 2 tonn per fartøy. – Ved... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Skal fortsatt kontrollere kvaliteten på hvitfisk

Kvalitetstilsynet for hvitfisk forlenges. Målet er å sørge for at kvaliteten på fisken holder et høyt nivå, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet. – Vi vet at forbrukerne stiller strenge krav til kvalitet. Kvalitetstilsynet... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Varsler ny havbruksstrategi

En ny strategi skal legge til rette for fremtidens havbruksnæring. Strategien skal etter planen legges frem før sommeren, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet. – Havbruksnæringen bidrar til bosetting og lønnsomme arbeidsplasser langs hele... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Starter fiskeriforhandlinger med EU og Storbritannia

Norge forhandler hvert år om de felles fiskebestandene som blant annet torsk, hyse, sild og sei i Nordsjøen. På grunn av brexit-forhandlingene ble fiskeriforhandlinger for 2021 forsinket. Det første forhandlingsmøtet mellom Norge,... Les mer »
fisk eksport

Stabil sjømateksport til tross for koronapandemien

Til tross for et svært krevende år, eksporterte Norge 2,7 millioner tonn sjømat for 105,7 milliarder kroner i 2020. Dette er den nest høyeste verdien noensinne. Det tilsvarer 37 millioner måltider hver... Les mer »