Nærings- og fiskeridepartementet

Lanserer internasjonalt fiskekrimprosjekt

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen sammen med utviklingsminister Dag-Inge Ulstein lanserer onsdag 16. september et prosjekt i regi av FN for å bekjempe fiskerikriminalitet. Fiskerikriminalitet er et omfattende og komplekst problem.... Les mer »
laks

Kraftig nedgang for sjømateksporten i august

Norsk sjømateksport hadde en nedgang på 14 prosent i august. Totalt ble det eksportert sjømat for 7,3 milliarder kroner. Det er 1,2 milliarder kroner lavere enn i august i fjor. Hittil i... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Rekordoppslutning om laksevekst

Auksjonen av nye laksetillatelser er nå fullført. 30 oppdrettsselskaper har kjøpt nye laksetillatelser for nesten 6 milliarder kroner. Nærings- og fiskeridepartementet holdt i går auksjon av nye tillatelser til oppdrett av laks,... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Lakseauksjon for nye oppdrettstillatelser

Nærings- og fiskeridepartementet har tidligere besluttet at det skal auksjoneres ut nye oppdrettstillatelser i grønne produksjonsområder. I dag starter auksjonen av de nye oppdrettstillatelsene. – Oppdrettsnæringen er viktig for norsk verdiskaping, og... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og sjømatministeren til Lofotseminaret 12. august

Onsdag 12. august holder fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen åpningsforedraget på Lofotseminaret i Mortsund i Lofoten. – Havbruksnæringen har som alle andre næringer blitt og er berørt av koronasituasjonen. Samtidig har... Les mer »
fritidsbåt

Dette gjør du ved drukningsulykker

Sommeren 2020 betyr Norgesferie for de fleste av oss. Mange besøker nye steder med fantastisk landskap, men vill natur og ukjente vann kan også være skummelt. Hva gjør du om du oppdager noen som drukner?... Les mer »
seafood.no

Verdensmester skal gi tørrfisken et løft

I 2017 ble Øyvind Bøe Dalelv verdensmester i tapas med en tørrfiskrett. Under arrangementet Tørrfisksommer i Nord frister han med helt nye oppskrifter. Målet er å få enda flere til å oppdage... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Overføring av torskekvote til neste år

For å bidra til å redusere problemer ute i markedene etter koronautbruddet innfører Nærings- og fiskeridepartementet en midlertidig ordning med overføring av torskekvote på fartøynivå fra 2020 til 2021. – Muligheten til... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Ny frist for å kjøpe laksevekst

Fiskeri- og sjømatministeren utsetter tidsfristene for oppdrettere til å kjøpe vekst og melde seg på til auksjonen av laksevekst. – Av ulike årsaker har enkelte selskaper oversittet fristene for å delta i... Les mer »
norges sjømatråd

Lofotskreien ble kjendis i Frankrike

Norges Sjømatråd satte nylig igang en kampanje for lofotskrei i Frankrike, det førte til flere medieoppslag om den unike fisken. Årets skreikampanje i Frankrike kom midt i koronakrisen, likevel ble kampanjen langt... Les mer »