Nærings- og fiskeridepartementet

Ny ungdoms- og rekrutteringsordning i kongekrabbefisket

Fiskeri- og sjømatministeren ønsker å rekruttere flere unge til fiskeyrket, og har derfor avsatt 30 tonn kongekrabbe til en ny ungdoms- og rekrutteringsordning i 2021. – Dagens kongekrabbefiske er et åpent og... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Skjerper praksis overfor utenlandske eiere i fiskeflåten

Nærings- og fiskeridepartementet har gitt en instruks til Fiskeridirektoratet om hvordan man skal vurdere regelbrudd foretatt med fartøy under tredjelands flagg, når det søkes om godkjenning av utenlandske selskap som minoritetseiere i... Les mer »
skatteetaten

Fiskerikontroller i Lofoten og Vesterålen: – Årets kontroller gir grunn til optimisme

A-krimsenteret i Nordland og Fiskeridirektoratet har i løpet av mars og april gjennomført kontroller hos 15 virksomheter innenfor fiskeindustrien i Lofoten og Vesterålen.  A-krimsenteret har de siste årene fulgt fiskeriene tett. I... Les mer »
stamsund

Døde etter arbeidsulykke i Lofoten – Lerøy Norway Seafoods får kritikk

Lørdag 6. februar døde Hussein Afzai i en arbeidsulykke i Stamsund i Vestvågøy i Lofoten. Nå får Lerøy Norway Seafoods kritikk fra Arbeidstilsynet på flere punkter, opplyser NRK. Dødsulykken skjedde under nedvasking... Les mer »
Arnt E. Pedersen Iris Salten

VIDEO: Har hentet ut 47 875 tonn avfall fra havet på 10 år

Nofir ble stiftet i 2008 for å etablere et landsomfattende system for innsamling av kassert fiskeri og oppdrettsredskap i Norge. Nå kan Nofir vise til store tall for sin innsamling og gjenvinning av redskap... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norge og Brasil styrker samarbeidet i kampen mot fiskekrim

I 2018 tok Norge initiativ til en internasjonal erklæring mot fiskerikriminalitet. Da den ble vedtatt var den støttet av 9 land. Når Brasil nå slutter seg til er det støtte fra 34... Les mer »
viderøe

Det første sjømatflyet har tatt av fra Bodø Lufthavn

En milepæl er nådd. Torsdag 22.april tok Qatar Airways av fra Bodø direkte mot sjømatmarkedene i de globale markeder i Asia. I over fire år har det vært arbeidet for å få... Les mer »
laks

Mattilsynet fortsetter å tillate termisk avlusning i lakseoppdrett

Økt bruk av ikke-medikamentell behandling mot lakselus er en av hovedårsakene til dårlig fiskevelferd i norsk fiskeoppdrett. Oppdrettsnæringen og Mattilsynet er enige om at fiskevelferden må bli bedre.  Mattilsynet vil følge opp... Les mer »
kluturminnefondet

Stor statlig støtte til MK Svanen på Træna

Kulturminnefondet har nylig bevilget 150.000 kroner til reparasjon av forstavn på MK Svanen på Helgeland. MK Svanen er en 43 fots kutter, bygget med skrog i tre i 1926 på Hemnesberget. Fartøyet... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Odd Emil Ingebrigtsen møtte sin britiske kollega

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) møtte tirsdag den britiske ministeren med ansvar for fiskeri, George Eustice. Temaene for det digitale møtet var handel med sjømat, nytt handelsregime for sjømat i... Les mer »