Nærings- og fiskeridepartementet

Øker de garanterte torskekvotene i åpen gruppe

Nærings- og fiskeridepartementet har vedtatt å øke de garanterte kvotene for torsk i åpen gruppe med 0,5 tonn per fartøy. På samme tid nedjusteres maksimalkvotetillegget til 2 tonn per fartøy. – Ved... Les mer »
xxl

XXL fornyer samarbeid med NAV

Over 500 personer er blitt ansatt i XXL gjennom et samarbeid med NAV. Nå er målet å rekruttere enda flere, spesielt unge arbeidstakere. Inkluderingsarbeidet i XXL har pågått siden 2015, og har... Les mer »
norwegian

Regjeringen redder Norwegian

Norwegian er svært tilfreds med regjeringens beslutning om å medvirke til selskapets innhenting av ny kapital, med gitte betingelser. Dette øker mulighetene betydelig for at Norwegian kommer gjennom krisen og kan fortsette å... Les mer »
ehandel posten

Posten gjør storsatsing i ny netthandelsløsning

Kraftig vekst i netthandelen og forventninger om kortere leveringstider gjør at Posten bygger Norges største fullautomatiserte lagerløsning. Satsingen er sentral i en større nordisk offensiv for å styrke konsernets netthandelstilbud med raskere... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Skal fortsatt kontrollere kvaliteten på hvitfisk

Kvalitetstilsynet for hvitfisk forlenges. Målet er å sørge for at kvaliteten på fisken holder et høyt nivå, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet. – Vi vet at forbrukerne stiller strenge krav til kvalitet. Kvalitetstilsynet... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Varsler ny havbruksstrategi

En ny strategi skal legge til rette for fremtidens havbruksnæring. Strategien skal etter planen legges frem før sommeren, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet. – Havbruksnæringen bidrar til bosetting og lønnsomme arbeidsplasser langs hele... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Starter fiskeriforhandlinger med EU og Storbritannia

Norge forhandler hvert år om de felles fiskebestandene som blant annet torsk, hyse, sild og sei i Nordsjøen. På grunn av brexit-forhandlingene ble fiskeriforhandlinger for 2021 forsinket. Det første forhandlingsmøtet mellom Norge,... Les mer »
Iselin Nybø

Forlenger kompensasjonsordningen ut april

Kompensasjonsordningen skal gi hjelp til bedrifter som er rammet av pandemien. Nå forlenger regjeringen ordningen i 2 ekstra måneder. Støttenivået blir på 80 prosent, det samme som i januar og februar. –... Les mer »
fisk eksport

Stabil sjømateksport til tross for koronapandemien

Til tross for et svært krevende år, eksporterte Norge 2,7 millioner tonn sjømat for 105,7 milliarder kroner i 2020. Dette er den nest høyeste verdien noensinne. Det tilsvarer 37 millioner måltider hver... Les mer »
kalkulator

Innovasjon Norge har fått varsel om bot etter uhjemlede kredittsjekker

– Vi deler Datatilsynets vurdering av at det som har skjedd er klanderverdig, og vi beklager, sier administrerende direktør Håkon Haugli. Innovasjon Norge har mottatt varsel fra Datatilsynet om vedtak om overtredelsesgebyr... Les mer »