bisnode

Dramatisk konkursøkning i Danmark – Følger Norge etter?

Danmark opplever en dramatisk stigning i antallet konkurser. I første kvartal 2021 har antallet konkurser steget med hele 150 prosent sammenlignet med første kvartal 2020. Kontrasten til Sverige og Norge er stor.... Les mer »
cv mal

Vil la næringslivet få holde digitale styremøter og generalforsamlinger

Det siste året har næringslivet hatt større mulighet til å holde digitale møter. Nå foreslår næringsministeren å gjøre unntaksreglene for fysiske møter permanente. Det betyr at foretakene selv kan velge om de... Les mer »
bisnode

Koronakrise: Rekordmange bedrifter tvangsavviklet

Selv om det i mars var en nedgang i konkurser på 13,5 prosent, øker antallet bedrifter som er tvangsavviklet av myndighetene med hele 121,6 prosent i forhold til mars i fjor, opplyser... Les mer »
frp

FrP vil fjerne formuesskatt på norsk næring

Onsdag 7. fremmer Frps Helge André Njåstad forslag til behandling i Stortinget for å styrke norsk privat eierskap ved å fjerne formuesskatten på norsk næring – Det siste Norge trenger etter Korona-nedstengingen er... Les mer »
samsung

Samsung lanserer nye 2021 høyoppløste skjermer

Samsung Electronics presenterer sin nye produktserie med høyoppløste skjermer for 2021. Årets portefølje leverer virkelighetsnær bildekvalitet, forbedret komfort og avansert ergonomisk design som gjør de til et utmerket tilskudd til ulike arbeidsområder... Les mer »
laks

Fremskrittspartiet vil ha en helhetlig og mer effektiv havbruksforvaltning

Sjømatindustrien er en av Norges viktigste næringer som skaper store verdier og arbeidsplasser i distriktene. Eksporten har nærmest firedoblet seg i perioden 2007 til 2018 Allikevel er produktiviteten halvert de siste ti... Les mer »
naf

Nykommeren fra BMW imponerer i elbiltest

BMW iX3 var bilen som kom nærmest den oppgitte rekkevidden, ladet som lovet i salgsmateriellet og hadde et forbruk som var imponerende lavt i NAF og Motors vintertest av 10 elbiler. –... Les mer »
Kystrederiene

Forsiktig optimisme for nærskipsfarten

Regjeringen la fredag frem forslag til nasjonal transportplan for perioden 2022-2033. I planen settes det til sammen av rundt 33 mrd. kroner for å legge til rette for konkurransedyktig, effektiv, sikker og... Les mer »
frp

FrP tar opp kampen for kriserammede distriktshoteller

Få reiselivsbedrifter er truffet hardere av koronapandemien enn de små frittstående familieeide distriktshotellene av historisk betydning. – Jeg er sterkt bekymret for de historiske hotellenes fremtid. Vi mister som samfunn en viktig del... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og sjømatministeren i møte om koronaens konsekvenser for sjømatnæringen

Koronapandemiens konsekvenser på fiskerisektoren og sjømatmarkedene var tema da fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen møtte sine nordatlantiske kollegaer. – Norsk sjømatnæring har klart seg bra gjennom en pandemi som har vært... Les mer »