vannkraft

Polsk interesse for fremtidens mikrokraftverk utviklet i Norge

Selskapet ENFINI vil utnytte energien i elver og mindre fossefall til å produsere elektrisitet i hele verden. Testen som er gjort på Vannkraftlaboratoriet ved NTNU skal nå danne grunnlag for å installere... Les mer »
hurtigruten

33 Hurtigruten-ansatte testet positivt for covid-19

Alle de 158 besetningsmedlemmene på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen har blitt testet for koronasmitte. 33 har testet positivt for covid-19, mens 120 har testet negativt. Skipet ligger ved kai i Tromsø,... Les mer »
hurtigruten

Fire Hurtigruten-ansatte testet positivt for COVID-19

Fire besetningsmedlemmer på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen har testet positivt for COVID-19. Skipet ligger ved kai i Tromsø, og det er ingen gjester om bord. De fire besetningsmedlemmene ble isolert for... Les mer »
busser

Tilskuddsordning på 100 millioner kroner for buss- og passasjerbåtselskaper

Etter forslag fra regjeringen har Stortinget bevilget 100 millioner kroner til en midlertidig tilskuddsordning for operatører av kommersielle buss- og passasjerbåtruter. – Vi har nå fått den endelige godkjenningen fra EFTAs overvåkingsorgan... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Overføring av torskekvote til neste år

For å bidra til å redusere problemer ute i markedene etter koronautbruddet innfører Nærings- og fiskeridepartementet en midlertidig ordning med overføring av torskekvote på fartøynivå fra 2020 til 2021. – Muligheten til... Les mer »
bravida

Knalltall for Bravida april-juni 2020

Bravidas andre kvartalsrapport for 2020 er offentliggjort. Konsernsjef Mattias Johansson forteller om positiv resultatutvikling, organisk vekst og sterk kontantstrøm. Covid-19-pandemien har hatt mindre påvirkning enn ventet.  – Det er veldig gledelig at... Les mer »
norwegian

Norwegian overtar ansvaret for 3 000 piloter og kabinansatte i USA, Spania og England

Norwegian Air Resources blir fast arbeidsgiver for 3 000 flygende etter at avtalen med OSM Aviation er sagt opp, samtidig som også eierskapet i selskapet opphører.  Norwegian og OSM Aviation har i... Les mer »
avtale enighet

Staten støtter sammenslåing av Aker Solutions og Kværner

Næringsminister Iselin Nybø støtter planene om en sammenslåing av Aker Solutions ASA og Kværner ASA. – Jeg støtter sammenslåingen og mener den vil være med på å styrke selskapene. Staten ønsker en... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Ny frist for å kjøpe laksevekst

Fiskeri- og sjømatministeren utsetter tidsfristene for oppdrettere til å kjøpe vekst og melde seg på til auksjonen av laksevekst. – Av ulike årsaker har enkelte selskaper oversittet fristene for å delta i... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norge ønsker frihandelsavtale med Storbritannia

Norge ønsker en frihandelsavtale med Storbritannia innen 31. desember i år. Nå offentliggjøres de norske målene for forhandlingene. – Vi ønsker å forhandle frem en omfattende frihandelsavtale med britene, hvor dagens handel... Les mer »