Nærings- og fiskeridepartementet

Høring av hvordan ny gruppeinndeling i kystfisket skal gjennomføres

Stortinget har bestemt at kystflåten skal inndeles etter faktisk lengde, ikke hjemmelslengde. Målet er å gjøre kvotesystemet enklere og mer oversiktlig. – Dette er et viktig forenklingstiltak fordi vi nå får inndeling... Les mer »
elscooter

Stor vekst for elsykler og elsparkesykler i Norden

Elektriske fremkomstmidler har økt i popularitet de siste årene, elbiler har blitt vanlige i trafikken det samme har andre elektriske kjøretøy som Segway, enhjulinger, elsparkesykler og elscootere. Den økende popularitet skjer ikke... Les mer »
Iselin Nybø

Iselin Nybø til bedrifter: – Start forberedelsene før jul!

Næringsminister Iselin Nybø oppfordrer alle bedrifter som planlegger å søke kompensasjon i januar til å starte forberedelsene før jul. Bedrifter som ikke har regnskapsfører eller revisor blir oppfordret til å skaffe seg... Les mer »
apple

Nettbutikk for brukte iPhoner lanserer i Norge: Finske «Swappie» går i strupen på Finn

Swappie er størst i Norden på online salg av brukte iPhoner, og nå lanserer de i Norge. – Konkurransefortrinnet vårt er at du faktisk kan stole på brukttelefonene våre, sier CEO i... Les mer »
lofoten reine

LESERINNLEGG: Gi prioritet til sjømaten!

Fra nyttår trer Storbritannia ut av EU. Det betyr at markedsadgangen Norge i dag har til Storbritannia gjennom EØS-avtalen bortfaller. Forhandlinger om en ny handelsavtale med Storbritannia pågår derfor nå, noe som... Les mer »
sport norge

Sport Norge vil redde restauranter med spleiselag

Med hashtaggen #åpenimorgen vil Sport Norge oppfordre flere som har klart seg godt gjennom korona til å hjelpe restauranter som sliter. Sportsbransjen er blant dem som har gjort det godt i koronatiden.... Les mer »
julegave

Annenhver nordmann vil handle på Black Friday

Koronasituasjonen til tross, en fersk undersøkelse fra betalingsselskapet Nets viser at både forhandlere og kunder ser frem til shopping på Black Friday. Over halvparten av oss planlegger allerede å handle, og åtte... Les mer »
destilleri

Akevitt Blank fra Norge kåret til verdens beste akevitt

Det er travle dager på Oslo Håndverksdestilleri. Årets Juleakevitt skal tappes fra rødvinsfatene over på flasker når telefonen fra London kommer. Både Akevitten og Juleakevitten deres har fått gull, men deres Akevitt Blank... Les mer »
data program web

Under halvparten av norske bedrifter bruker totrinns-pålogging

Denne høsten har både offentlige og private virksomheter blitt utsatt for dataangrep. En undersøkelse blant bedriftsledere i privat sektor viser at mange kan bli bedre på IT-sikkerhet. 47 prosent av bedriftslederne oppgir... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen foreslår 5 milliarder i korona-kompensasjon

Regjeringen foreslår en ny kompensasjonsordning på inntil 5 milliarder kroner, for bedrifter med stort omsetningsfall som følge av koronapandemien. Utbruddet av koronapandemien og myndighetenes smitteverntiltak skaper fortsatt utfordringer for store deler av... Les mer »