rss nyheter

Netthandelen øker på natten: Erotiske leketøy og mat og drikke blir prioritert

Når natten faller på, øker erotiske leketøy sin andel av totalomsetningen med 140 prosent, sammenliknet med salget på dagtid. Selv om det er langt færre som handler etter midnatt, er det enkelte... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

380 millioner til havforskning

42 nye prosjekter som ser på marine økosystemer, fiskeri og havbruk får støtte fra Forskningsrådet. – Vi ønsker å bidra med nye og gode løsninger til de internasjonale havspørsmålene. Havforskning er helt... Les mer »
Aker BioMarine

Aker BioMarine først ute med havdrone

Som første selskap tar Aker BioMarine i bruk en spesialbygd havdrone for å samle detaljert informasjon om krillbiomassen i Antarktis. Dette er en ubemannet solenergidrevet hav-drone som selskapet har gitt navnet «Sailbuoy». Havdronen er et ytterligere skritt i en ny datadrevet tidsalder for en mer bærekraftig fiskerinæring... Les mer »
q-meieriene

Q-Meieriene fortsetter veksten

Q-Meieriene solgte meierivarer for 1.85 mrd. kroner i 2019, mot 1.82 mrd. kroner året før. Lavere vekst enn tidligere stopper ikke selskapet fra å gire opp, og satse enda mer på innovasjon.... Les mer »
virus

Koronaviruset sørger for fortsatt økonomisk usikkerhet

Utsiktene rundt oss har igjen endret seg de siste månedene. Både fase én-avtalen mellom USA og Kina og brexitavklaringen i Storbritannia har redusert usikkerheten noe. Imidlertid har andre risikofaktorer dukket opp. Koronavirusutbruddet... Les mer »
circle k

Circle K har passert 400 hurtigladere i Norge – Nå øker de hastigheten

Circle K har nådd en ny milepæl og har nå over 400 hurtigladere for elbil fordelt på 90 stasjoner rundt om i Norge. – Målet om 500 ladere på Circle K-stasjonene i... Les mer »
mattilsynet

Må få kontroll på rensefisken

Mattilsynets rensefiskkampanje viser at oppdrettsnæringen i liten grad har kontroll med rensefisken og at mange rensefisk dør. – Dette kan ikke fortsette. Næringen har en stor jobb å gjøre og må dokumentere... Les mer »
LastSwab

Miljøvennlige bomullspinner: Lanserer LastSwab

Miljøsmarte LastSwab er en gjenbrukbar q-tips som erstatter tusenvis av vanlige q-tips for engangsbruk. Q-tipen er produsert for å forminske bruken av engangsartikler og er testet for å kunne brukes 1000 ganger.... Les mer »
shell

Reguleringer hindrer bensinstasjoner å bygge ut ladetilbudet

En fersk undersøkelse viser at 77 prosent av norske bensinstasjonsforhandlere forventer økt etterspørsel etter hurtiglading de neste 6 månedene, samtidig vil kun 9 prosent etablere hurtigladetilbud på kort sikt. Årsaken er for... Les mer »
posten

Vulkan og værballong på frimerker fra Jan Mayen

Beerenberg, Norges eneste og verdens nordligste aktive vulkan, vises i fullt utbrudd på ett av to frimerker Posten gir ut med motiver fra Jan Mayen. Det andre frimerket viser oppsending av en... Les mer »