lofoten reine

Høyere vågehvalkvote i 2023

Fiskeri- og havministeren har fastsatt en kvote på 1000 vågehval i 2023. Det er 83 flere enn fjoråret. – Norsk hvalfangst handler om bærekraftig forvaltning. Hvalfangsten følger strenge regler, og vågehvalbestanden beskattes på... Les mer »
Regnskap Norge

Økokrim og Regnskap Norge inngår samarbeid for å bekjempe svart økonomi

Både Økokrim og Regnskap Norge er opptatt av å bekjempe økonomisk kriminalitet. Nå inngår de to organisasjonene tettere samarbeid for å styrke kampen mot hvitvasking, skatteunndragelse og annen økonomisk mislighet.  Samarbeidet er... Les mer »
kia

Her er splitter nye Kia EV9

Nå kommer Kia EV9, en banebrytende elbil med markant design, ekte SUV-karakter og tre seterader. Kia har nå presentert bilder av utsiden og innsiden til Kia EV9, Kias elektriske SUV-flaggskip med tre... Les mer »
Stiftelsen Norsk Mat

«Drikkeministeren» hedret norsk øl og eplemost

– I tillegg til å være landbruks- og matminister er jeg også drikkeminister, sa landbruks- og matminister Sandra Borch under tildeling av Spesialitet til Ekeby Gårdsbryggeri og Hyggen gård under Norges Beste... Les mer »
Veterinærinstituttet

Intensiv produksjon og avlusning øker helse- og velferdsproblemene i lakseoppdrett

Fiskehelserapporten 2022 fra Veterinærinstituttet viser at en rekke sykdommer knyttet til intensiv produksjon og håndteringskrevende avlusning preger oppdrettsnæringen. Sår, gjelleproblemer og bakteriesykdommer bidro til at dødeligheten økte fra året før. I 2022... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Midlertidig havdelingstiltak i Finnmark for alle fartøy over 21 meter

Nærings- og fiskeridepartementet har besluttet å innføre et midlertidig havdelingstiltak for alle fartøy over 21 meter som fisker torsk med konvensjonelle redskap nord for 62 N i tidligere Finnmark fylke. Det ble... Les mer »
bildekk

Jobber sammen for å løse dekkbransjens bærekraftutfordringer

Dekkprodusenten Continental har ambisiøse bærekraftmål, men vet også at noen utfordringer kun kan løses i fellesskap. Derfor går Continental nå inn i styret i fellesprosjektet Tyre Industry Project, hvor dekkindustrien jobber for... Les mer »
vy

Vy 2022: Passasjervekst gir et positivt resultat

– Etter to pandemi-år med betydelig inntektsbortfall og store tap, har endelig passasjerene kommet tilbake til tog og buss, sier konsernsjef i Vy, Gro Bakstad. – Passasjervekt, egne kostnadstiltak og reforhandlede togavtaler... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Vil unngå nytt britisk regelverk for norsk sjømat

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran møtte sin britiske kollega Mark Spencer i London 27. februar. Storbritannia og Norge enige om å jobbe hurtigere for å avklare regler for grensekontroll og helsesertifikater for... Les mer »
rein vinter

Forhandlinger om ny samisk næringsavtale for 2024

Sametingets plenum vedtok i fjor å slå sammen hovedavtalen og næringsavtalen for duodji, slik at det fremstår som ett felles dokument. Endringen trer i kraft med virkning fra 1. januar 2024.  Sametinget... Les mer »