Nærings- og fiskeridepartementet

Strengere krav til røkting av teiner

Fra 1. juni skal redskaper som teiner, garn og liner røktes hver uke. Frem til i nå har det vært krav om at garn, ruser og teiner for enkelte arter skal røktes... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norwegian kan bruke resten av lånegarantiordningen

Norwegian har gjennomført endringer i balansen som gjør at selskapet nå også kvalifiserer for de resterende delene som er tiltenkt selskapet under lånegarantiordningen for luftfarten. Stortinget besluttet 21. mars 2020 å etablere... Les mer »
cans christian holte

Nå kan flere foretak søke om tilskudd fra kompensasjonsordningen

Foretak med betydelig omsetningsfall i april kan nå søke om tilskudd fra kompensasjonsordningen. Det kommer samtidig noen justeringer av ordningen. For en måned siden åpnet nettportalen for kompensasjonsordningen for næringslivet under navnet Kompensasjonsordning.no. Frem... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Bearbeidingsplikten av fisk gjeninnføres

– På grunn av koronasituasjonen opphevet vi bearbeidingsplikten for en kort periode. Dette gjorde vi for å sørge for at butikkene kunne få bedre tilgang til fryste produkter. I tillegg ønsket vi... Les mer »
bedriftsforbundet

– Juni kan bli en beksvart måned for bedriftene

SMB Norge-sjef Olaf Thommessen etterlyser viktige kutt i skatter og avgifter, samt tydeligere fokus på tiltak for å stimulere markedene fremover i det reviderte statsbudsjettet som ble presentert tirsdag. – Vi hadde... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Åpner sakte men sikkert opp for næringslivet

En rekke samfunnsområder som har vært stengt som følge av korona-krisen åpner nå opp igjen mot sommeren. – Dette er gode nyheter for bedriftene og næringslivet. Nå skal vi få hjulene i... Les mer »
norwegian

Norwegian Reward vant internasjonal pris for fjerde år på rad

Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er for fjerde år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under prestisjetunge Freddie Awards i USA. Freddie Awards er flybransjens Oscar-utdeling og Norwegian vant i... Les mer »
handeland

Nordmenn nysgjerrige på Quooker-kraner

De siste 10 årene har det vært en rivende utvikling innen produkter og løsninger for kjøkkenet.  Faktisk så mange at et ti år gammelt kjøkken kan fort oppfattes som umoderne.  Med moderne... Les mer »
anima

Danmarks største kyllingprodusent dropper «turbokylling»

– En enorm seier for dyrevelferd, sier dyrevelferdsorganisasjonen Anima, om Danmarks største fjørfeslakteri sin beslutning om å fase ut industrikyllinger. Danmarks største produsent av kyllinger, Danpo som har ca. 50 millioner kyllinger i... Les mer »
nordea

Høy vekst i utlån til bedrifter

Nordea opplever sterk vekst i utlån til bedrifter i Norge, samtidig som veksten i utlån til bolig fortsetter. Corona-utbruddet gir noe økte avsetninger til tap. Nordeas utlån til bedrifter i Norge har... Les mer »