Innovasjon Norge

Tre norske bedrifter får 110 millioner fra EU

Tre norske bedrifter har mottatt ca 110 millioner kroner i finansiering fra EU. Bedriftene er router-produsenten Celerway, DigiFarm og deres landbrukskartløsning og Ocean Oasis, som lager ferskvann av saltvann. Det er ordningen... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Drøftet gjennomføringen av årets vinterfiske

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran møtte tirsdag aktører for å drøfte gjennomføringen av årets vinterfiske. Sjømatnæringen forventer i år som tidligere år et stort innrykk av utenlandsk arbeidskraft til årets vinterfiske. Situasjonen... Les mer »
abonner

Løsepengevirus kan lamme småbedriftene

– Hvis du driver bedrift i 2022, er du på nett, og dermed også et mål for datakriminalitet. Ett klikk kan være nok. Det sier Arnstein Heimset, som er risikoingeniør og underwriter hos... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren: Bedriftene kan vente seg penger fra kompensasjonsordningen i januar

– Det er mange som lurer på når de kan forvente å få penger fra den brede kompensasjonsordningen. De som har papirene i orden og søker når det åpner, kan vente seg... Les mer »
Regnskap Norge

Regjeringen ødelegger kompensasjonsordningen

Regnskap Norge er kritisk og advarer mot at ordningen står i fare for å virke mot sin hensikt når regjeringen nå foreslår at selskaper som har overskudd i 2021 eller deler ut... Les mer »
alkohol

Færre gikk konkurs i Nordland i 2021

I året som nettopp har gått gikk 3331 bedrifter konkurs og 1599 ble tvangsav-viklet av myndighetene. Samlet ga dette en nedgang i konkurser og tvangsavviklinger på 9,8 prosent sammenlignet med 2020. Over... Les mer »
Regnskap Norge

Frykter koronatiltaket er sikreste vei mot konkurs

Myndighetenes utsettelsesordning for betaling av skatt og moms påfører bedriftene hundretalls millioner å betale i renter. – Av hensyn til bedriftenes likviditet er det bra med mulighet til utsettelse på betaling av... Les mer »
telenor

Nyttår i Telenors nett: Denne appen tidoblet trafikken

Telenors kunder sendte 14,6 millioner tekstmeldinger på nyttårsaften. Snapchat dominerte årets siste dag for sjette året på rad, mens TikTok fikk lavere trafikk. Nyttårsaften ble annerledes i år også. Store sammenkomster ble... Les mer »
pr-o

HP og L’Oréal skal effektivisere kosmetikkindustrien med 3D-print

I november ble Formnext, verdens største produksjonsarrangement avholdt. Her viste HP frem utvidede partnerprogrammer, økosystemer og innovative produksjonsapplikasjoner utviklet med Multi Jet Fusion og Metal Jet 3D-print-systemer. I tillegg presenterte de nye... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren justerer kompensasjonsordningen

Regjeringen justerer den generelle kompensasjonsordningen for næringslivet slik at kun desember kan bli brukt som beregningsperiode. I tillegg vil bedrifter kunne gi bort varer som går ut på dato og likevel få... Les mer »