Nærings- og fiskeridepartementet

Frank Bakke-Jensen ny fiskeridirektør

Frank Bakke-Jensen er i statsråd mandag utnevnt til ny fiskeridirektør for en åremålsperiode på seks år. – Fiskeridirektoratet forvalter rammebetingelsene for en stor og viktig eksportnæring. Med Frank Bakke-Jensen får vi en... Les mer »
lufthavn ferie

Forlenger lånegarantiordningen for luftfart

Regjeringen foreslår endringer i lånegarantiordningen for luftfart for å bedre tilpasse ordningen til flyselskapene. Ordningen forlenges ut 2020 og dermed legger man til rette for at flere flyselskaper kan benytte seg av... Les mer »
siemens

Siemens lanserer smart oppvaskmaskin: iQ700

Simens lanserer iQ700, en helt ny type oppvaskmaskin med variabel hastighet som du kan styre fra mobilen. Med varioSpeed on demand-funksjonen kan du øke hastigheten på oppvaskemaskinen via smarttelefon eller tablet på omtrent... Les mer »
jaguar

Her er nye Jaguar F-PACE 21MY

Nye F-PACE, med oppdatert eksteriør og interiør, siste generasjons Pivi-Pro infotainment- system, og valget mellom fire- og sekssylindrede motorer inkludert PHEV, gjør nye Jaguar F-PACE mer luksuriøs enn noen gang. Den firesylindrede... Les mer »
bisnode

Kraftig nedgang i konkurser i august

Konkursstatstikken for august viser en nedgang på hele 41 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Konkursene har også gått ned i Sverige og Danmark de siste månedene. – Vi mener det... Les mer »
ost mat meieri

Rekordstor interesse for investeringer i landbruket

Innovasjon Norge har hatt rekordstor etterspørsel etter landbruksmidler i år, delvis som følge av koronakrisen. Prosjektene viser at det er stor vilje til omstilling og nytenkning i landbrukssektoren. I starten av juni... Les mer »
laks

Kraftig nedgang for sjømateksporten i august

Norsk sjømateksport hadde en nedgang på 14 prosent i august. Totalt ble det eksportert sjømat for 7,3 milliarder kroner. Det er 1,2 milliarder kroner lavere enn i august i fjor. Hittil i... Les mer »
grønnsaker

LESERINNLEGG: Butikkene en kjempefordel i møte med Amazon

Koronakrisen og Amazons Norden-lansering gir «perfekt storm» for dagligvarer på nett. Forbrukerne kan glede seg. Av Jacob Tveraabak, konsernsjef i StrongPoint. Netthandel av dagligvarer har vært en livbøye en god stund for... Les mer »
norwegian

Norwegian hardt rammet av korona: 71 % færre passasjerer, 8000 permittert og 140 fly på bakken

Norwegian har lagt frem tallene for første halvår 2020 og andre kvartal. Tallene er som ventet kraftig påvirket av Covid-19-pandemien, med et nettotap på 5,3 milliarder kroner. I første halvår 2020 reiste... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Lettere for småbedrifter i reiselivsnæringen å få koronastøtte

Nærings- og fiskeridepartementet utvider støttemulighetene for småbedrifter og oppstartsbedrifter i reiselivsnæringen, som er påvirket av korona-epidemien. – Dette gir oss større muligheter til å støtte de små aktørene innenfor reiselivet, og spesielt de... Les mer »