lastebil

LESERINNLEGG: Regjeringen ofrer transport- og anleggsbransjen

Transport- og anleggsnæringen har allerede fått høyere bensinpriser, strømpriser, råvarepriser, renteutgifter og skatter. Nå vil regjeringen ta fra entreprenørene jobbene også. Av: Frank Sve, samferdselspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet. Jeg får stadig tilbakemeldinger... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Lakseskatten er nok et hån mot Distrikts-Norge

Regjeringen sin politikk overfor distriktene og kysten kan oppsummeres slik; man forsyner seg av verdier med trailere og gir lommerusk tilbake med brevduer. Av: Helge Andre Njåstad, stortingsrepresentant for Hordaland. Dårlige nyheter... Les mer »
SMB Norge

SMB Norge: – Strømpakken en «tikkende byråkratibombe»

Strømpakken for næringslivet som ble presentert fredag morgen bommer på ett av de viktigste kriteriene for å treffe landets minste bedrifter. Nemlig at den må være forutsigbar og lett å benytte. SMB... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen legger fram 3 milliarder for næringslivet

Krigen i Europa bidrar til ekstraordinært høye strømpriser i deler av Norge. Selv om det går svært godt i norsk økonomi, forteller flere bedrifter at de sliter med strømregningen. Derfor legger regjeringen... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Forenklinger i rapporteringskrav for flåten under 15 meter

Nye krav til sporing og rapportering trådte i kraft for fiskeflåten mellom 11 og 15 meter 1. juli. Tilbakemeldingen fra Fiskeridirektoratet og utstyrsleverandørene er at innføringen går bra for det store flertallet.... Les mer »
orkla

Landbruks- og matministeren på Grandiosa-fabrikken

Landbruks- og matminister Sandra Borch fikk både smake Grandiosa og se hvordan den blir laget, da hun besøkte pizzafabrikken på Stranda mandag. Orkla Foods Norges fabrikk på Stranda på Sunnmøre er Nord-Europas... Les mer »
Stellantis Norge

Fire elektriske modeller fra Jeep

Ikke mindre enn fire elektriske modeller ble vist frem da Jeep bekreftet at de mener alvor med målet om å bli det ledende varemerket for elektriske SUVer. Planen inkluderer fire helelektriske biler... Les mer »
laks

Vellykket millionsatsing på norsk laks

I fjor satset Sjømatrådet og laksenæringen store beløp på laksekampanjer i Sør-Europa. Kampanjene leverte langt over mål. 120 millioner kroner er totalsummen for fjorårets laksekampanjer. Beløpet ble fordelt på en rekke land... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren i USA

Næringsminister Jan Christian Vestre er i Washington DC og San Francisco 6. – 9. september. Vestre besøker en av Norges viktigste handelspartnere for å styrke samarbeidet og understreke rollen norsk næringsliv kan... Les mer »
treningsstudio

2021 var nok et tøft økonomisk år for treningssenterbransjen

Foreløpige regnskapstall for 2021 viser en samlet omsetning på drøye 5 milliarder kroner for treningssenterbransjen. Det er en økning på nærmere 3 prosent fra året før, til tross for at koronarestriksjonene også... Les mer »