SMB Norge: – Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

SMB Norge

SMB Norge er bekymret for om regjeringen har tatt innover seg situasjonen i næringslivet.

– Mange store bedrifter har nok gode tider, men hverdagsnæringslivet har utfordringer, og jeg er usikker på om denne situasjonen har gått opp for regjeringen, sier administrerende direktør i SMB Norge, Jørund H. Rytman.

I revidert nasjonalbudsjett som ble fremlagt 14. mai, så er næringspolitikken viet liten oppmerksomhet.

– Jeg har stor forståelse for at det er andre saker som har hovedprioritet om dagen, slik som satsningen på forsvaret. Samtidig så må ikke regjeringen glemme utfordringer også innenriks, slik som å gjøre hverdagen bedre for de små og mellomstore bedriftene, sier Rytman.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

– Den forrige næringsministeren tok mål av seg at Norge skal bli verdens best land å starte og drive bedrift i, samtidig som forenklinger skulle gjennomføres i stor skala. Vi ser frem til at den nye næringsministeren oppfyller disse målene, men det er dessverre ikke noe i revidert nasjonalbudsjett som tyder på at målene nås med det første, uttaler Rytman.

– Regjeringen har en mulighet igjen, før valget neste år, og det er fremleggelsen av statsbudsjettet nå til høsten. Da må regjeringen levere, men det begynner å bli knapp tid, sier Rytman.

Les også:  Bevilger 118 millioner til Tolletaten: – Bra regjeringen er lydhøre

– Det er mange tiltak som en regjering kan foreslå og som ikke koster statskassen mye penger. Tvert imot vil forenklinger for næringslivet kunne gjøre at flere bedrifter overlever og dermed bidrar til skatteinntekter, avslutter Jørund H. Rytman.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.