Kystrederiene

Revidert nasjonalbudsjett: Regjeringen bryter løfter

Regjeringen viderefører kutt i ordninger for sjøfolk i RNB (Revidert nasjonalbudsjett) – tross lovnader i Hurdalsplattformen. – Nå må Stortinget rydde opp, krever Tor Arne Borge i Kystrederiene.   – Både Statsbudsjettet og... Les mer »
primula blomster

Millioner til grønn byutvikling i Bodø

I revidert nasjonalbudsjett legger regjerningen opp til at Bodø og Ålesund til sammen skal få 30 millioner til grønn byutvikling, opplyser Bodø kommune. – Jeg er veldig glad for at regjeringen har... Les mer »
ys

Revidert nasjonalbudsjett: Regjeringen bør satse mer på omstillingen av arbeidslivet

– Forslaget til revidert budsjett inneholder ingen store overraskelser, men det er bekymringsfullt at regjeringen ikke viser større vilje til å satse på omstillingen av arbeidslivet, sier YS-leder Erik Kollerud. – Regjeringen... Les mer »
lufthavn ferie

Ny by – Ny flyplass: Regjeringen med gladnyhet til Bodø

Bodø kommune inviterte mandag til pressekonferanse i Bodø rådhus og temaet var Ny by-ny flyplass-prosjektet. Til stede på pressekonferansen var samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, nestleder i Arbeiderpartiet og fiskeri- og havbruksminister Bjørnar Skjæran, fylkesrådsleder... Les mer »
delta

Ambulanseforbundet opprørt over svekket ambulanseberedskap

– Jeg er opprørt, forbannet og skuffet. Nå svekker regjeringen ambulanseberedskapen. De nye bestemmelsene om kompetanse i ambulansetjenesten skaper utrygghet og går ut over pasientsikkerheten, sier Ola Yttre, leder i Ambulanseforbundet i... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Lyser ut 2 millioner til ungdomsfiske

Regjeringen lyser ut 2 millioner kroner til kommunale prosjekter som legger til rette for at ungdom mellom 12 og 25 år kan høste erfaringer fra fiskeryrket. – Det er viktig for rekrutteringen... Les mer »
frp

FrP: – Regjeringen svikter norske leger

–  Det er skuffende å se at stortingsflertallet svikter fastlegene, sier Morten Wold som representerer FrP i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Fra 1. januar i år ble det innført et overtredelsesgebyr... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Hvor blir det av distriktspolitikken til Regjeringen?

Distriktsdemografiutvalget til Victor Norman konkluderte blant annet med at det er mulig å stabilisere folketallet i distriktene i årene som kommer, men at det vil kreve en aktiv distriktspolitisk innsats. Vi venter... Les mer »
rein vinter

LESERINNLEGG: Krisen i reindrifta er en nasjonal helsekatastrofe

Det er i ferd med å utspille seg en helsekatastrofe i reindrifta. Is-låste vinterbeiter forårsaket av klimaendringene gjør at reineiere denne våren arbeider døgnet rundt med fôring og gjeting av flokkene –... Les mer »
meierier melk

TINE legger milliarder på bordet – Krever at regjeringen gjør det samme

Norske bønder står midt i en krise med kostnader som øker drastisk på alle innsatsfaktorer. Med en rekordstor utbetaling fra fjorårets resultat og forslag om en historisk høy målprisøkning vil TINE bidra... Les mer »