sp

Reagerer på Helse Nord-forslag: – Vil ha satsing, ikke nedbygging

Reaksjonene er sterke etter at en arbeidsgruppe i Helse Nord foreslår å legge ned akutt- og fødetilbud ved flere sykehus. I forslaget som nylig ble lagt frem er akuttilbudet ved sykehuset i... Les mer »
pensjonistforbundet

Pensjonistforbundet støtter SVs forslag

SV foreslår økt minstepensjon, billigere tannhelse for eldre og mer til uføre i sitt alternative statsbudsjett for 2024. – Nok en gang ser vi at SV tar ansvar og legger opp til... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren får settestatsråd i tilsettingssak

Det oppnevnes settestatsråd for næringsminister Jan Christian Vestre. Settestatsråden er fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth. Næringsminister Jan Christian Vestre har bedt om at det blir oppnevnt en settestatsråd for ham i saker... Les mer »
Optikerbransjen

Regjeringen kutter brillestøtten til barn med 140 millioner

Regjeringen går inn for å mer enn halvere brillestøtten til barn. Dette til tross for at flere politikere i Arbeiderpartiet nylig har kritisert den forrige regjeringen for kutt i ordningen. Konsekvensene av... Les mer »
Regnskap Norge

Regnskap Norge: 98,5 % av regjeringens forenklinger gjenstår!

Ifølge en rapport regjeringen la frem denne uken, er den «godt i gang» med å redusere næringslivets administrative byrder med 11 milliarder kroner innen 2025. – Nærings- og fiskeridepartementet overdriver nok statusen... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

To år med aktiv næringspolitikk

– Det går godt for store deler av norsk næringsliv, sier næringsminister Jan Christian Vestre når han legger frem rapporten «Næringspolitisk status 2021-2023» Lørdag 14. oktober var det to år siden Arbeiderpartiet... Les mer »
buss

Mer penger til gang-, sykkel- og kollektivtiltak i Bodø?

I regjeringens forslag til statsbudsjett ligger det en engangsbevilgning om penger til viktige gang-, sykkel- og kollektivtiltak i regionbyene. Det betyr at Bodø kan få mer penger til å gjennomføre prosjekter som... Les mer »
kna

LESERINNLEGG: Regjeringen snur ryggen til fylkesvegene

Alle politikere sier de er opptatt av fylkesvegene – ingen gjør noe med det. Av: Tor Valdvik, samfunnskontakt i Kongelig Norsk Automobilklub. Så var vi her igjen. En ny valgkamp ligger bak... Les mer »
energi strøm

Regjeringen vil ikke ha innsyn: – Skaper grobunn for tillitskriser

Flere natur- og miljøorganisasjoner reagerer kraftig på Regjeringens forslag om økt hemmelighold rundt prosessene knyttet til havvindutbygging. Innsyn er avgjørende for tillit, dialog og konfliktreduserende tiltak, mener organisasjonene. Regjeringen har foreslått unntak... Les mer »
naf

Folk krever bedre vedlikeholdte veier – Regjeringen leverer ikke

Nær to av tre i Distrikts-Norge vil prioritere vedlikehold av eksisterende veier. – Folk ser hvor forfallent veinettet er. Dessverre lytter ikke Støre-regjeringen til dette. Nå er det opp til Stortinget å... Les mer »