ferge

LESERINNLEGG: Nærskipsfarten ruster seg for nye stormer

Nå skal rederiene seile frem for å redusere klimagassutslippene og sikre norske sjøfolks arbeidsplasser. De neste årene skal en rekke skip i nærskipsfartsflåten byttes ut, eller bygges om til mer moderne skip. Dette... Les mer »
odda

Nye retningslinjer: Nye åpningstider på Public i Bodø

Det blir forbudt å servere alkohol etter midnatt i hele landet, opplyste helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse fredag. Det fører til at Public i Bodø endrer åpningstidene. – På grunn av... Les mer »
alkohol

Regjeringens strammer inn: Forbudt å servere alkohol etter midnatt

Det blir forbudt å servere alkohol etter midnatt i hele landet, opplyser helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse fredag. Der med blir det Nasjonalt alkoholserveringsforbud etter midnatt fra lørdag. Regjeringen vil... Les mer »
raja glimt

Åpner for at det kan bli tillatt med flere tilskuere på fotballkamper

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) møtte ledelsen i Bodø/Glimt mandag i 10-tiden i Bodø. Under møtet ble det diskutert kompensasjonsordning, åpning for flere tilskuere på fotballkampene og reglene for breddeidretten.... Les mer »
skip båt

LESERINNLEGG: Regjeringen har korona-glemt norske sjøfolk

Det er meningsløst at norske sjøfolk ikke får mønstre av og på skip – som seiler på verdens hav. Av Vidar Kleppe, tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder i Demokratene. Ja, norske sjøfolk... Les mer »
høyre

Liten effekt av kutt i eiendomsskatten

En av de viktigste sakene for Solberg-regjeringen har vært å få ned eiendomsskatten. I Granavolden-erklæringen lover de å sette ned maksimalsatsen til 4 promille, men nå viser tall fra Norsk Hyttelag at... Les mer »
busser

Tilskuddsordning på 100 millioner kroner for buss- og passasjerbåtselskaper

Etter forslag fra regjeringen har Stortinget bevilget 100 millioner kroner til en midlertidig tilskuddsordning for operatører av kommersielle buss- og passasjerbåtruter. – Vi har nå fått den endelige godkjenningen fra EFTAs overvåkingsorgan... Les mer »
taxi

Regjeringen ønsker alternativer til taksameter

Samferdselsdepartementet har nå sendt på høring forslag til endringer i lovverket som skal gjøre det mulig å bruke alternative løsninger til taksameter i drosje. – Vi ønsker å legge til rette for... Les mer »
color line

Norge åpner grensene til Tyskland og andre viktige turistland i Europa

Regjeringen besluttet fredag å tillate innreise fra 15. juli til Norge for personer som er bosatt i Schengen- og EØS-området. Bakgrunnen for vedtaket er smittesituasjonen i Tyskland og øvrige land som inngår... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Styrker Økokrim på fiskekrim

Et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartementet og Økokrim skal ruste politiet i kampen mot fiskerikriminalitet. – Fiskerikriminalitet er et alvorlig samfunnsproblem. Det er økonomisk kriminalitet og truer verdens fiskeressurser. Det skaper også... Les mer »