YS krever trygghet for alle som er pålagt øvelser

sykehus operasjon

Regjeringen vil gi ansatte i kriminalomsorgen erstatning for skader under øvelse. Det er positivt, men YS krever trygghet for alle yrkesgrupper.

Regjeringen fredag frem et lovforslag om å gi ansatte i kriminalomsorgen rett til full erstatning for skader som oppstår under pålagt organisert trening og øvelse.

– Dette er et betydelig gjennomslag for oss i YS og våre medlemmer i Kriminalomsorgens Yrkesforbund. Vi har slåss for dette i mange år, og roser derfor regjeringen for dagens vedtak, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud.

Les også:  Full frifinnelse av Fosenaksjonistene

– Men det er mange andre yrkesgrupper som er svært viktige i vår totalberedskap og som øver jevnlig. For disse har man ikke en slik ordning. Det betyr at dersom du er ambulansearbeider, toller eller brannkonstabel og blir skadet under en pålagt øvelse får du ikke erstatning. Det er uholdbart. Vi krever derfor at den ordningen som kriminalomsorgen fikk i dag, og som politiet har fra før, skal gjelde alle yrkesgrupper som er pålagt øvelser på farlige situasjoner, sier Skjæggerud.

Les også:  Roser utbyggingen av sørfold-tunnelene

YS har de siste årene satt fokus på totalberedskap og samfunnssikkerhet. Mange yrkesgrupper er helt avgjørende i arbeidet med å sikre Norge. Det er et stort behov for at disse gruppene driver med jevnlige øvelser for å kunne takle utfordringer og kriser som kan komme.

– Det er menneskene som er viktigst i vår totalberedskap. Yrkesskadeordningen må dekke skader under pålagt trening for alle yrkesgrupper som har pålagt øvelse og trening på farlige situasjoner som del av sitt yrke, sier Skjæggerud.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.